ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

9 ενδιαφέρουσες προτάσεις για έξοδο αυτή την εβδομάδα

WIZ TEAM

Παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, ταινίες η πρώτη εβδομάδα του Απρίλη έφερε εξαιρετικές προτάσεις για έξοδο. Το Wiz διάλεξε κάποιες και σας τις προτείνει.

MOYΣΙΚΗ

Αλέξια in a JAZZ mood στο DownTown Live

Η Αλέξια παρουσιάζει, την συναυλία «In a Jazz Mood»,στο DownTown Live στην Λευκωσία.

Η Αλέξια αναβιώνει ορισμένα απο τα κλασικά Τζαζ τραγούδια της Αμερικανικής Τζαζ, μαζί με αναφορές απο τον ιστορικό πια Τζαζ δίσκο της «In a Jazz Mood», επανερμηνεύοντας τις μουσικές των σπουδαίων Duke Ellington, Chick Corea, George Gershwin, George Coltrane, συμπεριλαμβάνοντας ειδικά επιλεγμένα τραγούδια, σουΐνγκ, τζαζ, γκόσπελ, και μπλούζ, των Louis Armstrong, Fats Waller, Cab Calloway, τραγούδια με διάθεση να ανυψώσουν το πνεύμα.

Info
Πέμπτη 7 Απριλίου 2022
DownΤown Live, 21.00
Εμμανουήλ Ροΐδη 2, Στρόβολος
Εισιτήρια: €25
Kρατήσεις 99810011
Εισιτήρια Sold Out Tickets

Onirama στο Annabelle Hotel

«Η πανδημία μας χάλασε τα σχέδια για δύο χρόνια αλλά επιστρέφουμε», αναφέρει σε ανάρτηση το Round Table 7 Πάφου.

Για τρίτη χρονιά το Annabelle Hotel και το Round Table 7 Πάφου διοργανώνουν από κοινού το Annabelle Charity Gala, με την υποστήριξη της Ελληνικής Τράπεζας.

«Την Παρασκευή, 8 Απριλίου, υποδεχόμαστε τους αγαπημένους μας ONIRAMA, που με το ταλέντο και τις επιτυχίες τους υπόσχονται να ανεβάσουν τη διασκέδαση στα ύψη. Ένα μαγικό ταξίδι στα 20 και χρόνια πορείας τους, με τις μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες τους και τραγούδια που έχουμε όλοι αγαπήσει και τραγουδήσει».

Όλα τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν για το Ταμείο Υποτροφιών Thanos Hotels & Resorts και Round Table 7 Πάφου.

Info
Παρασκευή 8 Απριλίου 2022
Athenaeum Ballroom, Anabelle Hotel, 21.00
Λεωφ. Ποσειδώνος, Πάφος
Εισιτήρια €80/€ 70/€ 60
Κρατήσεις 26885000 / gserv.annabelle@thanoshotels.com

Τριαντάφυλλος στο Red

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης έρχεται στο νησί μας!

Η ΟΤΙΝΑΝΑΙ events παρουσιάζει τον Τριαντάφυλλο στη μουσική σκηνή RED στη Λευκωσία.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής των 90's και όχι μόνο, έρχεται μας μαζί με την μπάντα του για να μας ξεσηκώσει με τις επιτυχίες του, σε μια άκρως ανεβαστική βραδιά.

''Σπάω τα ρολόγια'', ''Το πιο γλυκό κοριτσάκι'', ''Αν περάσεις την πόρτα'', ''Στο δικό μου σταθμό'' και πολλά άλλα τραγούδια θα σιγοτραγουδάμε μαζί του καθ'όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

Στα decks θα βρίσκεται ο Dj Peris μιξάροντας την καλύτερη μουσική, για ακόμη πιο ανεβασμένη διάθεση.

Ιnfo
Παρασκευή 8 Απριλίου 2022
Red, 22.30
Εισιτήρια €20 (χωρίς ποτό)
Κρατήσεις 99815838.

ΘΕΑΤΡΟ

Cyprus Avenue στο Θέατρο Σπούτνικ

Η Fresh Target Theatre Ensemble και το Sputnik (in orbit) παρουσιάζουν σε παγκύπρια και πανελλήνια πρώτη τη μαύρη κωμωδία Cyprus Avenue του David Ireland. Γραμμένο το 2016 τo Cyprus Avenue έχει αποσπάσει το βραβείο Καλύτερου Νέου Θεατρικού Έργου στο βραβεία Irish Times Theatre Awards καθώς και το James Tait Black Prize for Drama το 2017. Το έργο πραγματεύεται - με μια μοναδική και ιδιαίτερη θεατρική φόρμα - τα όρια του εθνικού εξτρεμισμού και φέρνει στο επίκεντρο την κρίση ταυτότητας - προσωπικής και εθνικής - ενός συνταξιούχου άντρα που ζει στο Μπέλφαστ, ο οποίος αρχίζει να συνηδειτοποιεί τα ψεύδη πάνω στα οποία οικοδόμησε την ταυτότητα αλλά και την ζωή του. Ισορροπώντας χιούμορ και τρόμο, το έργο αποδεικνύει πόσο μοιραία μπορεί να είναι η κρίση ταυτότητας τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Γραμμένο στο δυτικότερο νησί της Ευρώπης (Ιρλανδία) παρουσιάζεται στο ανατολικότερο νησί της Ευρώπης (Κύπρος), με την απόσταση που χωρίζει τις δύο χώρες να μηδενίζεται από τους τρομακτικούς παραλληλισμούς με την δικές μας κρίσεις: ταυτότητας και άλλες.

Ιnfo
Πέμπτη 31 Μαρτίου- Δευτέρα 4 Απριλίου 2022
Θέατρο Σπούτνικ, 20.00 (Κυρ. 18.00)
Άρεως 17, Παλιά Λευκωσία
Εισιτήρια €15/€13
Διάρκεια 100'
Πληροφορίες 70007027

«Ζωντανή Ζωγραφιά: Ένα Πορτρέτο της Μόνα Λίζα» στo Ριάλτο

Από την Alpha Square ένα σκηνοθετημένο αναλόγιο των φανταστικών διαλόγων μεταξύ του Λεονάρντο ντα Βίντσι και της Λέιντι Τζοκόντα του θεατρικού έργου του Jules Tasca, σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Αραούζου. Με τους Χριστίνα Μαρούχου και Ανδρέα Αραούζο.

Είναι παιδαριώδης. Είναι ώριμη για την ηλικία της. Είναι ζωηρή αλλά και υπάκουη. Είναι έξυπνη. Είναι αφελής. Είναι δεκάδες άλλες αντιθέσεις. Είναι η διάσημη Μόνα Λίζα. Και στον ζωγράφο της, Λεονάρντο, έχει ανατεθεί να συλλάβει όλες τις όψεις της νεαρής κοπέλας. Ένα δράμα «θεώρησης» των τριών χρόνων που πήρε στον κορυφαίο Ντα Βίντσι να ζωγραφίσει το παγκόσμιο αριστούργημά του. Εκείνη θέλει να την απαθανατίσει ο πιο διάσημος ζωγράφος της Ευρώπης. Εκείνος έχει προσωπικούς λόγους για να κρατήσει το πορτρέτο αντί να το παραχωρήσει στον Φραντσέσκο Τζοκόντα, ο οποίος του είχε αναθέσει το πορτρέτο της γυναίκας του. Ο Λεονάρντο και η Λίζα συζητούν και διαπληκτίζονται, αλλά ταυτόχρονα φανερώνουν τις ψυχές τους ο ένας στον άλλον. Καλλιτέχνης και μοντέλο αποκτούν μια αίσθηση ανώτερης συντροφικότητας.
Στα Αγγλικά.

Info
Δευτέρα 4 Απριλίου 2022
Ριάλτο, 20.30
Ανδρέα Δρουσιώτη 16
Πλ. Ηρώων Λεμεσός
Διάρκεια 85’
Εισιτήρια €10

«Motortown» στην ΕΘΑΛ

Η υπόθεση:
Ο Ντάννυ, ένας 27χρονος Βρετανός στρατιώτης που υπηρετούσε στη Βασόρα, επιστρέφει στη γενέτειρα του, στο Ντάγκεναμ για να βρεθεί σε ένα διαφορετικό πεδίο μάχης. Εκεί θα συναντήσει ξανά τον αυτιστικό αδερφό του Λη, μια παλιά του αγάπη, την Μάρλυ και τον παιδικό του φίλο Τομ. Παράλληλα, σε ένα ξέφρενο οδικό ταξίδι θα γνωρίσει τον Πωλ, την Τζεΐντ, τον Τζάστιν και την Έλεν, ανθρώπους που κινούνται εκτός ηθικής, την ώρα που ξεσπά η βία που κουβαλά μαζί του.

Το έργο:
To Motortown, βραβευμένο ως «Καλύτερο Ξένο Έργο» από το έγκυρο γερμανικό περιοδικό “Theater Haute”, είναι γραμμένο το 2005 τις ημέρες των βομβιστικών επιθέσεων στο Λονδίνο και σύμφωνα με τον Simon Stephens, τον συγγραφέα, σκοπός του ήταν να γράψει ένα έργο για την Αγγλία σε πόλεμο, για τις συνέπειες του «πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία», ένα έργο για τις συνέπειες του πολέμου στο Ιράκ.

Ιnfo
Τρίτη 5 Απριλίου 2022
Θέατρο ΕΘΑΛ, 20.30 (Κυρ.18.30)
Φραγκλίνου Ρούζβελτ 76 Λεμεσός
Εισιτήρια €15/€10
Πληροφορίες 25877827
Προπώληση www.soldoutticketbox.com
καταστήματα Στεφανής

«Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» στο θέατρο Διόνυσος

Το θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» ανεβάζει την ελληνική σουρεαλιστική κωμωδία του Άκη Δήμου, «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης», σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου.

Ο διακεκριμένος Έλληνας συγγραφέας αναπροσαρμόζει το έργο, που γνώρισε την απόλυτη επιτυχία οπουδήποτε κι αν έχει παιχτεί, φρεσκάροντάς το και παράλληλα ψάχνοντας τη θέση του Έλληνα στον σύγχρονο χάρτη του κόσμου.

Περίληψη: Μέσα στον κόσμο των ραγδαίων αλλαγών, η Ιοκάστη Παπαδάμου εγκλωβισμένη μέσα στο αστικό της διαμέρισμα κινείται ανάμεσα στην τρέλα και την αφέλεια, προσπαθώντας να αγνοήσει επιδεικτικά οτιδήποτε θα μπορούσε να ταράξει την προσωπική της, υποτιθέμενη, ηρεμία. Η οικογενειακή συνάθροιση που οργανώνει στο σπίτι της θα μετατραπεί σε μια βραδιά εξομολογήσεων, καθώς η Ιοκάστη και οι συνδαιτυμόνες της θα προβούν σε μια σειρά προσωπικών αποκαλύψεων. Από το δείπνο παρελαύνουν μια πάπια με πετροκέρασα, ένας σύζυγος που ζωντανεύει, μια ζωντανή που όλοι νομίζουν ότι είναι πεθαμένη, ένας από μηχανής αλλοδαπός «μπάτλερ», ένας εραστής με πολιτικές φιλοδοξίες, μια μαγείρισσα που θέλει να γίνει μάνα και ένας οργανοπαίκτης που βρίσκει παρηγοριά στα πλήκτρα του πιάνου του και όχι μόνο.

Info
Τετάρτη 6 Απριλίου 2022
Θέατρο Διόνυσος, 20.30
Διαγόρου 29 Λευκωσία
Εισιτήρια €15/€12
Προπώληση www.soldoutticketbox.com 
Πληροφορίες 22818999 & 99621845

CINEMA

Το γάλα της Ειρήνης στο Πάνθεον

Ιούλης 1974. Πόλεμος. Στον Άγιο Ανδρέα, στο κέντρο της Λευκωσίας γίνονται σκληρές συγκρούσεις. Τα φυλακια είναι στις δυο όχτες του ποταμού Πηδκιά, το ένα απέναντι από το άλλο. Υπάρχουν νεκροί. Όταν γίνεται εκεχειρία, ο Τουκοκύπριος στρατιώτης Μεχμέτ παίρνει δυο ώρες άδεια να πάει στο σπίτι του και να δει το νεογέννητο κοριτσάκι του. Βρίσκει τη γυναίκα του απελπισμένη να πάει και να έρχεται μέσα στο σπίτι. Το μωρό τους έχει μια αρρώστεια. Δε μπορεί να πίνει γάλα με λακτόζη και το απόθεμα του γαλάτου, που έπαιρνε από το φαρμακείο, τέλειωσε. Το μωρό πεινά και πάει να πεθάνει. Ο Μεχμέτ κάμνει μια ριψοκίνδυνη πράξη: Παίρνει το κουτί του γαλάτου που αγόραζαν και πάει κάτω από το ελληνικό φυλάκιο εκλιπαρώντας για βοήθεια. Δείχνει το κουτί και φωνάζει: «Milk, η κόρη μου άρρωστη». Ο Ελληνοκύπριος στρατιώτης Αντρέας πάει κοντά του, κι όταν καταλαμβαίνει τι συμβαίνει, αποφασίζει να τον βοηθήσει. Με ένα ποδήλατο περιφέρεται στην έρημη από τον πόλεμο πόλη της Λευκωσίας, ώσπου να βρει ένα ανοικτό φαρμακείο και να αγοράσει το γάλα. Για 3 μήνες συνεχίζει να παίρνει γάλα στον Μεχμέτ. Το μωρό ζει.

Info
Πέμπτη 7- Τετάρτη 13 Απριλίου 2022
Πάνθεον, 20.00
Διαγόρου 29, Λευκωσία
Λευκωσία
Προπώληση soldoutticketbox

EIKAΣΤΙΚΑ

''A Window to My Soul'' Μαρία Καζάν στην Αποκάλυψη

Πρώτη ατομική έκθεση παρουσιάζει η Μαρία Καζάν στην «Αποκάλυψη».

Με τίτλο «Παράθυρο στην ψυχή μου», η Μαρία διοχετεύει όλη της την ενέργεια και την ζωγραφική της γνώση σε μεγάλα και μικρά τελάρα. Κάθε έργο αποτελεί και ένα άνοιγμα στον ψυχισμό της καλλιτέχνιδας που μεταβάλλεται και αλλάζει όψη.

Τα έντονα διαυγή χρώματα αφήνονται ελεύθερα στον καμβά καμιά φορά χωρίς πρόθεση, με την δυναμική του τυχαίου συμβάντος. Τα τελάρα της Καζάν αποτελούν ένα πεδίο αυτοσχεδιασμού και στιγμιαίας εξερεύνησης. Η πάστα που χρησιμοποιεί συχνά και τα εργαλεία της όπως βούρτσες, σφουγγάρια, υφάσματα, σπάτουλες, πολλές φορές δημιουργούν τις υφές εκείνες που παραπέμπουν σε γήινες ρευστές όψεις όπως εκρήξεις ηφαίστειων με ρευστή λάβα να ρέει. Άλλοτε το βαθύ κοραλλί με τις αποχρώσεις του μπλε μας μεταφέρουν στα βάθη ανεξερεύνητων ωκεανών. Κυκλικές επαναλαμβανόμενες ροές, στροβιλίζουν ωσάν αέρινες μάζες προκαλώντας αναταράξεις. Όλα αυτά τα συναισθήματα προκαλούνται στον κάθε θεατή με διαφορετική οπτική γωνία.

Info
Tετάρτη 6 - Παρασκευή 15 Απριλίου 2022
Γκαλερύ Αποκάλυψη
Χύτρων 30 Μέγαρο Τοφάρκο
Ώρες Λειτουργίας Τρ.-Παρ. 11.00-13.00 & 16.00-19.00
Σαββ. 10.30-13.00