ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

9 μαγαζιά στην Κύπρο που αξίζει να ανακαλύψεις

WIZ TEAM

Νέες αφίξεις αλλά και πρόσφατες δικές μας ανακαλύψεις.

Το καλοκαίρι πάντα μας επιφυλάσσει εκπλήξεις, με νέους χώρους στην πόλη, αλλά και χώρους που ανακαλύπτουμε κατά τις διάφορες εξορμήσεις μας, τόσο στο κέντρο όσο και στα περίχωρα και την ύπαιθρο.

Πιο κάτω 9 χώροι που αξίζει να επισκεφτείς.

 

Alley

 

Τοποθετημένο στην καρδιά της Λεμεσού, το Alley προσφέρει κουζίνα βασισμένη στις εποχιακές πρώτες ύλες. Ένα casual dining εστιατόριο, με λιτό μενού, που όμως ποντάρει στην ποιότητα και στην ευρηματικότητα. Το μενού περιλαμβάνει επιλογές vegan, ενώ τιμά επίσης τα κοκτέιλ και το κρασί. Θα λατρέψετε τη μινιμάλ διακόσμηση, το location του, αλλά και την πανέμορφη αυλή με τη νοσταλγική διάθεση.

96347416
Τοσίτσα, Λεμεσός
ΤΡ-ΠΕΜ 18.00-23.45, ΠΑΡ&Σ 18.00-00.30, Κ 18.00-00.00

 

Pizzart by Dino

Ένα μικρό εστιατόριο, από τον γνωστό σεφ Ντίνο Κωστή, το οποίο φέρνει στην πόλη τη ψημένη σε ξυλόφουρνο αυθεντική παραδοσιακή ναπολιτάνικη πίτσα, με υλικά που έρχονται κατ’ ευθείαν από την Ιταλία. Στο μενού θα βρεις επίσης πολύ νόστιμα ορεκτικά, σαλάτες, calzone, γλυκά, αλλά και σπιτικό παγωτό, καθώς επίσης και επιλογές σε κρασί, κοκτέιλ, μπύρες ιταλικής προέλευσης, τσάι και καφέ.

25732020
Γλάδστωνος 142, Λεμεσός
Δ-Σ 12.00-23.00

 

INAMO Asian Philosophy

Μοντέρνο Asian fusion εστιατόριο, τοποθετημένο στην καρδιά του Πρωταρά, που προσφέρει γεύσεις κατ’ ευθείαν από την καρδιά της Ασίας. Εκτός από το μενού του φαγητού, που αγαπά πολύ τα sushi, στο INAMO θα βρείτε και εξαιρετικά κοκτέιλ. Το εστιατόριο μοιράζεται το ίδιο patio με το Ahinos, ένα εστιατόριο θαλασσινών και sushi.

23831211
Δ-Κ 18.00-23.00
Πρωταρά 26, Παραλίμνι

 

Κυρά Ελεούσα

Ανάμεσα σε μουριές, ροδακινιές, τριανταφυλλιές και άλλα λουλούδια, ξεπροβάλλει ένα σκηνικό πανέμορφο. Ένα Καφεστιατόριο λίγο έξω από τη Νατά, της επαρχίας Πάφου, με ατμόσφαιρα και γεύσεις που σε ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή. Τετάρτες προσφέρει κάρβουνο, με επιλογές όπως σουβλάκι και σεφταλιές, Παρασκευή φτιάχνουν κλέφτικο και όλα τα υπόλοιπα που το συνοδεύουν, τα μεσημέρια της Κυριακής θα βρείτε σούβλες και άλλα παραδοσιακά πιάτα, ενώ τις υπόλοιπες μέρες προσφέρονται φαγητά της ώρας αλλά και φαγητά που μπορείτε να προπαραγγείλετε κατά την κράτησή σας. Μην παραλείψετε να απολαύσετε ένα γλυκό του κουταλιού στο φινάλε.

99685915
Δρόμος Νατάς - Πάφου
Δ-Κ 07.30-21.00

 

Tulum Beach Bar

Εξωτική ατμόσφαιρα, σε έναν χώρο με ωραία αισθητική και chill out vibes. Το πολύ ξύλο στη διακόσμηση, οι boho πινελιές, οι retro style λάμπες και οι μουσικές των DJs που συχνά φιλοξενούνται στο Tulum, δημιουργούν το τέλειο σκηνικό για όσους θέλουν απλώς να χαλαρώσουν by the sea.

96659772
Trinity Beach, Παραλία Αγίας Τριάδας, Παραλίμνι
Δ-Κ 10.00-22.00

 

Zëmmer all day concept

To νεοκλασσικό κτίριο του 1912, που φιλοξενούσε το Omnia πέραν των δέκα ετών, μεταμορφώθηκε, αλλάζοντας όνομα και φιλοσοφία. Φινετσάτο, μοντέρνο και ατμοσφαιρικό, το Zemmer, με μια πίσω αυλή (που θυμίζει αντίστοιχες πανέμορφες αυλές της Αθήνας), στην οποία δεσπόζει ένα όμορφο γλυπτό ενός ελέφαντα, αλλά και την al fresco επιλογή μπροστά, με φόντο το σιντριβάνι του έρωτα και τα πανύψηλα δέντρα που το πλαισιώνουν! Το μενού του είναι περιορισμένο, αλλά προσεγμένο, με επιλογές για πρόγευμα, brunch και ελαφρύ γεύμα.

70077772
25ης Μαρτίου, Πάφος
ΤΡ-Κ 08.00-23.00

 

Pavlaras Tavern

Η ταβέρνα στο ψηλότερο σημείο του Νέου Χωριού συνδυάζει μαγευτική θέα του κόλπου της Χρυσοχους και προσεγμένες γεύσεις. Στον Παυλάρα θα απολαύσετε πλούσιους ψαρομεζέδες, φρέσκο ψάρι της βάρκας, θαλασσινά, αλλά κρεατομεζέδες και άλλα παραδοσιακά πιάτα, όλα φτιαγμένα με αγνά, φρέσκα προϊόντα της περιοχής. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες προσφέρει επίσης παραδοσιακό κλέφτικο αλλά και σούβλα.

26321714
ΤΡ-Κ 12.00-23.00
Καλλιθέας 32, Νέο Χωριό, Πάφος

 

Ταβερνάκι το Παραδοσιακό

Σε ένα 100 και πλέον χρόνων σπίτι με καμάρες, που θυμίζει παλιό παραδοσιακό κυπριακό καφενείο, μπορείς να καθίσεις είτε στον ηλιακό, είτε στο δίχωρο, είτε στην ωραία αυλή, ακόμα και δίπλα στη ξυλόσομπα (τον χειμώνα) και να απολαύσεις τον πλούσιο μεζέ σχάρας που βγάζει ο Κώστας από την κουζίνα. Το λιβανέζικο που έρχεται στο τέλος θα σε γλυκάνει, αφήνοντάς σου την καλύτερη ανάμνηση από τα Πέρα.

96392844
ΤΡ-Σ 19.00-22.00.
Απόλλωνος 5, Πέρα Ορεινής.

 

Στεκκούι της Σιλίκου (το)

Ένα όμορφο απάχικο στέκι, όπου μπορείς να απολαύσεις κρασί, μπίρα, μεζέδες και τσιμπήματα με την παρέα, χαλαρώνοντας μέσα στην ηρεμία της φύσης!  Το μενού το δημιουργείς μόνος σου επιλέγοντας τα πιάτα που σε ενδιαφέρουν, αφού ενημερωθείς από τον σερβιτόρο τι διαθέτει το κατάστημα την εκάστοτε μέρα. Έτσι όλα τα φαγητά είναι φρέσκα και όχι προπαρασκευασμένα. Για την παρασκευή των φαγητών χρησιμοποιείται φρέσκο ελαιόλαδο από το χωριό. 

25583952
Σιλίκου, επ. Λεμεσού
ΤΡ-ΤΕΤ 13.00-19.00, ΠΑΡ-ΣΑΒ 19.00-00.00, ΚΥΡ 12.00-16.00