ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

9 ξεσηκωτικές προτάσεις για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, cinema! To Wiz σας παρουσιάζει τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις του Σαβββατοκύριακου! 

MOYΣΙΚΗ

Μέλισσες- Έλενα Παπαρίζου στο Παττίχειο Λάρνακας

Οι ΜΕΛΙSSES, το no1 συγκρότημα της χώρας, ταξιδεύουν και το φετινό καλοκαίρι ανά την Ελλάδα και μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια γινόμαστε … «Για Όλα Ικανοί»!

Golden Guest η «number one» star της καρδιάς μας, η μοναδική Έλενα Παπαρίζου.

Κάθε συναυλία τους μία συναρπαστική live εμπειρία, ένα αξέχαστο party, με τις ΜΕΛΙSSES και τον Χρήστο Μάστορα να βάζουν τη ξεχωριστή μουσική σφραγίδα τους και τη χαρακτηριστική διαδραστική επαφή τους με το κοινό.

Τα πιο δυνατά parties ξεκινάνε!

Ιnfo
Παρασκευή 27-Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024
Παττίχειο Λάρνακας, 21.00
Προπώληση Εισιτηρίων ticketmaster.cy και ACS COURIER

Τσαλιγοπούλου, Νέγκα, Ασλανίδου στο Φεστιβάλ Αγίας Νάπας

Με τρεις μεγάλες συναυλίες με τις Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μελίνα Ασλανίδου και Γιώτα Νέγκα, ο Δήμος Αγίας Νάπας θα εορτάσει φέτος τα 40χρονα του Διεθνούς Φεστιβάλ του που θα πραγματοποιηθεί στις 27-29 Σεπτεμβρίου.

Σαράντα χρόνια κλείνει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας και ο Δήμος Αγίας Νάπας θα εορτάσει δεόντως το γεγονός πραγματοποιώντας τρεις μεγάλες συναυλίες με τις καταξιωμένες Ελληνίδες ερμηνεύτριες Ελένη Τσαλιγοπούλου (Κυριακή 29/09), Μελίνα Ασλανίδου (Σάββατο 28/09) και Γιώτα Νέγκα (27/09).

Η αρχή θα γίνει με την συναυλία της Γιώτας Νέγκα «Αφιερώματα», όπου η σπουδαία ερμηνεύτρια μαζί με 7μελές Σχήμα και τους δύο νέους και καλά υποσχόμενους ερμηνευτές Πάρι Παράσχο και Λευτέρη Πιτσιλλίδη, θα κάνει μια αναδρομή στο ελληνικό τραγούδι με αφιερώματα σε συνθέτες και στιχουργούς από την χρυσή εποχή του ελληνικού τραγουδιού, χωρίς να παραλείψει προσωπικές επιτυχίες της που τόσο αγαπήθηκαν από το κοινό. Οι ενορχηστρώσεις και η μουσική επιμέλεια ανήκουν στον ΄Αδμητο Πιτσιλλίδη.

Info
Παρασκευή 27- Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024
Πλατεία Γιώργου Σεφέρη (Κεντρική Πλατεία Αγίας Νάπας)

ΘΕΑΤΡΟ

«Οι Δεσποινίδες!» στο Θέατρο Ανεμώνα

Η χειμερινή σεζόν ξεκινά νωρίς στο θέατρο Ανεμώνα με το ανέβασμα του έργου "Οι Δεσποινίδες", που θα συστήσει στο κυπριακό κοινό τον πολυβραβευμένο και πολυγραφότατο Ιταλό συγγραφέα, Gianni Clementi. Για πρώτη φορά στην Κύπρο και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, παρουσιάζεται έργο του καταξιωμένου Ιταλού δραματουργού Gianni Clementi.Αν και άγνωστος στον ελληνικό χώρο ο Clementi, είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ιταλικής δραματουργίας, με πολύ πλούσια δράση που ολοένα και αυξάνεται.

"Οι Δεσποινίδες" είναι μια πικρή κοινωνική κωμωδία και ανεβαίνει από το θέατρο Ανεμώνα σε πανελλήνια πρώτη, σε μετάφραση Έλενας Μουνδρούβαλη. Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Μαρίνος Ξενοφώντος.

Info
Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
Θέατρο Ανεμώνα, 20.30
Λευκωσία
Προπώληση Soldouttickets
Κρατήσεις 70007721

«Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε» στο WhereHaus 612

Οι θεατρικές ομάδες Point To Contemporary Theater και Anyhow Theatre Ensemble παρουσιάζουν την κωμωδία των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου «Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κολοκοτρώνη. Το έργο θα παρουσιαστεί στην υπαίθρια σκηνή του θεάτρου WhereHaus 612 στη Λευκωσία με πρεμιέρα στις 21 Σεπτεμβρίου.

Το έργο Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε το διασκεύασαν και το μετονόμασαν οι Ρέππας και Παπαθανασίου το 2013. Οι συγγραφείς εμπνευσμένοι από το θρίλερ μυστηρίου του Ρομπέρ Τομά Η Παγίδα (1962) δημιούργησαν μια καλογραμμένη και δομημένη αστυνομική κωμωδία, στην οποία συνυπάρχουν στοιχεία κωμωδίας καταστάσεων, χαρακτήρων αλλά και το αστυνομικό σασπένς. Το έργο ενεργοποιεί το αστυνομικό ένστικτο κάθε θεατή, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει όλα τα στοιχεία και τεκμήρια, έτσι ώστε να μπορέσει να ανακαλύψει τον ένοχο και να εξιχνιάσει το μυστήριο, μέσα από ένα παιχνίδι γεμάτο συνεχείς ανατροπές και κρυφές παγίδες.

Ιnfo
Σάββατο 28- Kυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024
Wherehaus 612, 20.30
Λευκωσία
Κρατήσεις 99122552, 99660162

«Γραμμή 112» στο Κτήριον 53

Ο σκηνοθέτης Χριστόδουλος Ανδρέου έχει συστηθεί με επιτυχία στο θεατρικό κοινό της Κύπρου με το Οξυγόνο του Ιβάν Βιριπάγιεφ (2022), αλλά και με τις παραστάσεις μέσω της μεθόδου directing as play-writing: Μουσική Δωματίου (2021) και Φοινιξ: Οι άλλοι είσαι εσύ (2023). Φέτος επανέρχεται φέρνοντας στην σκηνή ένα ψυχολογικό θρίλερ δωματίου με τίτλο Γραμμή 112, το οποίο είναι βασισμένο στην βραβευμένη δανέζικη ταινία The Guilty.

Ένας αστυνομικός του δρόμου κατηγορείται για φόνο εν ώρα υπηρεσίας. Βρίσκεται σε διαθεσιμότητα εδώ και καιρό, εν αναμονή της δίκης του, εκτελώντας χρέη τηλεφωνητή της άμεσης δράσης. Η τελευταία του βραδινή βάρδια πριν τη δίκη, μοιάζει με ρουτίνα στο τηλεφωνικό κέντρο, καθώς με την απολογία που έχει σχεδιάσει, περιμένει σε λίγες ώρες να αθωωθεί και να επιστρέψει πίσω στους δρόμους, αφήνοντας πίσω του ό,τι έχει συμβεί. Όμως τελευταία στιγμή ένα τηλεφώνημα έκτακτης ανάγκης ανατρέπει τα πάντα.

Info
Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024
Κτήριον 53, 20.30 (Κυρ. 19.30)
Πυρήνας Πειραματικών Τεχνών
Αθήνας 25-27, Χρυσαλινιώτισσα, Λευκωσία
Εισιτήρια € 14
Κρατήσεις 95 78 18 18

ΠΑΙΔΙ

«Ρούχα; Ποια ρούχα;»! στο Θέατρο Μασκαρίνι 

«Ρούχα; Ποια ρούχα;»! Αυτό είναι το έργο που ετοιμάζει για τη θεατρική περίοδο 2024-2025 το «Θέατρο Μασκαρίνι». Ένα έργο, φτιαγμένο με αγάπη από μας για τη δική σας διασκέδαση και τη διασκέδαση «Ρούχα; Ποια ρούχα;»! των παιδιών σας. Μια δική μας ιστορία, με ήρωες από τα γνωστά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Τα καινούρια ρούχα του Βασιλιά» και «Η μικρή γοργόνα». Κοντά σας και πάλι, στο Θέατρο Μασκαρίνι, στο δικό μας χώρο, στα Λατσιά. H 20η παιδική θεατρική παράσταση στα 12 χρόνια ιστορίας του θεάτρου μας.

Μια παράσταση φτιαγμένη με αγάπη, όχι μόνο για τα μικρά παιδιά αλλά και για όλους όσοι νιώθουν παιδιά. Γεμάτη με μηνύματα δοσμένα μέσα από το χιούμορ, το τραγούδι, το χορό, τα χρώματα, την ενέργεια και την ζωντάνια των συντελεστών. Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Info
Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024
Θέατρο Μασκαρίνι, 11.00
Αθαλάσσης 4, Λατσιά
Εισιτήρια €10
Προπώληση Soldouttickets
Κρατήσεις 99485083 και 22270420

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Αντάμα φεστιβάλ στον Δημ. Κήπο Λευκωσίας

O Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας θα φιλοξενεί ένα μουσικοχορευτικό φεστιβάλ με παραδοσιακή μουσική και με διάθεση και αισθητική που παραπέμπει στα γλέντια που στήνονται στα ελληνικά νησιά.

Έχοντας ως κυριότερα ερεθίσματα τα δικά τους βιώματα και τις αναμνήσεις από μουσικοχορευτικά γλέντια σε ελληνικά νησιά, αλλά και την επαφή γενικά με τη νησιώτικη τοπική παράδοση, θέτουν ως στόχο την εκ νέου γνωριμία μας με τις ρίζες μας, προσκαλώντας συγκροτήματα από την Κύπρο που ειδικά για το φεστιβάλ θα αναλάβουν το μουσικό κομμάτι. Συγκεκριμένα, στο Φεστιβάλ Αντάμα θα παίξει η εξαμελής ορχήστρα «Το κάλεσμα», «Το Μάλυ», αλλά και οι «Νομάδες», ένα εξαμελές σχήμα που θα παρουσιάσει ένα τρίωρο γλέντι.

Μαζί με τις μουσικές εκδηλώσεις, θα διεξάγονται μαθήματα κυπριακών και ελληνικών παραδοσιακών χορών από χοροδιδασκάλους, ενώ στον χώρο του φεστιβάλ θα προσφέρονται και διάφορα κυπριακά φαγητά, για όσους θέλουν να πάρουν μια δυνατή γεύση της παράδοσης και του πολιτισμού της περιοχής. Επιπλέον, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα γίνει και παρουσίαση παραδοσιακών τεχνών, όπως καλαμουργική, κηροπλαστική και χαρακτική.

Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του φεστιβάλ, «η ομάδα Αντάμα έχει ως στόχο τη διάσωση και διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομίας της UNESCO. Το Φεστιβάλ Αντάμα είναι ένα νέο πολιτιστικό δρώμενο, ένα μουσικοχορευτικό γλέντι, μια σύνδεση γενεών, όπου ο καθένας θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να επανασυνδεθεί με τις ρίζες του».

Info
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024
Δημ. Κήπος Λευκωσίας, 16.00

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

«Made in Cyprus» στο Ristorante Locatelli

Ένα αμιγώς ιταλικό «Made in Cyprus» μενού, γίνεται; Ναι, αν μιλούμε για το Ristorante Locatelli.

Το Ristorante Locatelli στο AMARA κλείνει 5 χρόνια παρουσίας στην κυπριακή γαστρονομική σκηνή με μια μοναδική διήμερη γιορτή! Στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου, η ψυχή της Κύπρου θα συναντήσει την τέχνη της Ιταλίας, σε ένα μοναδικό πάντρεμα γεύσεων, τεχνικών και υλικών.

Ο Chef de Cuisine Dario Sutera, εμπνευσμένος από τα ηλιολουσμένα τοπία της Κύπρου, έχει επιμεληθεί - υπό την καθοδήγηση του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Giorgio Locatelli – ένα ευρηματικό μενού, φόρο τιμής στο νησί που επηρέασε το γαστρονομικό του όραμα τα τελευταία χρόνια. Σε αυτό το «Made in Cyprus» διήμερο, στα παιχνιδιάρικα, αλλά εκλεπτυσμένα πιάτα του σεφ θα ενσωματωθούν τοπικά υλικά όπως το κολοκάσι, το κυπριακό λουκάνικο και φυσικά το χαλλούμι, και θα… παρερμηνευθούν με τη χρήση Ιταλικών τεχνικών.

Κάθε πιάτο θα συνδυάζεται με εξαιρετικά κυπριακά κρασιά από το The Anama Concept. Αυτό το «boutique» οινοποιείο, γνωστό για τα τολμηρά και γευστικά κρασιά του, υπόσχεται να συνδέσει τους επισκέπτες με τις ρίζες της οινοποιητικής κληρονομιάς της Κύπρου, αλλά και να αναδείξει αριστοτεχνικά τις γεύσεις κάθε πιάτου.

Μοντέρνο, κομψό και γεμάτο γεύσεις και ιστορία. Αυτό θα είναι το διήμερο “Made in Cyprus του Ristorante LocatelliΣημειώστε το στην ατζέντα σας, ώστε να καταφέρετε να παρευρεθείτε στην πιο… νόστιμη γαστρονομική σύγκρουση της χρονιάς! Chef Dario Sutera και AMARA Hotel, σας ευχαριστούμε για την ένωση που δεν γνωρίζαμε ότι είχαμε ανάγκη!

Info
Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
Amara, Αμαθούς 95, Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός
Κρατήσεις2544 2222 ή στο restaurants-booking@amarahotel.com.
www.amarahotel.com |  www.instagram.com/amarahotelcy

CINEMA

Afraid 

Σε μια προσπάθεια να επιστήσουν την προσοχή στην περιβαλλοντική κρίση, νεαροί ακτιβιστές αποφασίζουν να εισβάλουν και να βανδαλίσουν ένα κατάστημα επίπλων. Η διαμαρτυρία μετατρέπεται γρήγορα σε σφαγή όταν βρίσκονται παγιδευμένοι με έναν νυχτοφύλακα που έχει εμμονή με το κυνήγι.

Σκηνοθεσία François Simard, Anouk Whissell, Yoann-Karl Whissell
Πρωταγωνιστούν Turlough Convery, Benny O. Arthur, Jacqueline Moré

K Cineplex (Λευκωσία) 20.15, 22.15
K Cineplex (Λεμεσός) 22.15
K Cineplex (Λάρνακα) 20.15, 22.15
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 19.45, 22.15
RIO (Λεμεσός) 20.00, 22.00