ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Akakiko: 20 χρόνια στις ζωές μας

WIZ TEAM

Έχουν συμπληρωθεί κιόλας 20 χρόνια από τότε που το Akakiko πρόσθεσε με τον πιο ωραίο τρόπο στην καθημερινότητά μας τις γεύσεις της Άπω Ανατολής στην fusion εκδοχή τους, αλλά και τη φιλοσοφία που τις συνοδεύει.

Ακόμα θυμόμαστε το επίσημο άνοιγμα του πρώτου εστιατορίου Akakiko στο κέντρο της Λευκωσίας, το 2004. Η πρωτεύουσα γνώριζε τότε για πρώτη φορά το ωμό ψάρι (sushi, sashimi κ.λπ) μέσω ενός established διεθνούς brand που κατέφθασε από το εξωτερικό, καλύπτοντας ένα κενό που υπήρχε στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης. Ναι μεν ήταν και οι γεύσεις που εμπλούτισαν ακόμα περισσότερο τις επιλογές μας και δη τις ethnic προτάσεις, ήταν όμως και αυτό το ντεκόρ που σε έβαζε σε έναν άλλο κόσμο. Τις εικόνες που μέχρι τότε τις βλέπαμε μόνο σε ταινίες, ξαφνικά τις είχαμε μπροστά μας. Από το Akakiko έστω και νοητά μπορούσαμε να ταξιδέψουμε στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου! Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον ωραίο cozy χώρο με το πολύ ξύλο στη διακόσμηση, αλλά και τις έντονες κόκκινες επιφάνειες… Εξάλλου, το όνομα Akakiko αποτελεί σύνθεση των λέξεων “Aka” που σημαίνει κόκκινο στα ιαπωνικά και “kiko” που είναι η κουζίνα (προέρχεται από το kitchen).

Η ιστορία

Ένα ζευγάρι Κορεατών, έχοντας πάθος για την Ασιατική-Ιαπωνική κουζίνα, δημιούργησαν στην Αυστρία έναν ταπεινό και ταυτόχρονα μοναδικό σταθμό για sushi. Αυτό το γαστρονομικό καταφύγιο αναδύθηκε κάπου ανάμεσα στις αποβάθρες των τρένων και στους έντονους ρυθμούς ζωής της χώρας, με δέσμευση στην ποιότητα. Συγκεκριμένα, εισήγαγαν ορισμένα πιάτα που φέρουν την υπογραφή τους, όπως το OHH sushi και το OHH tempura, μαγνητίζοντας τα βλέμματα και εντυπωσιάζοντας όσους είχαν την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν. Κάπως έτσι το 1994 (σχεδόν μια δεκαετία πριν το άνοιγμα στην Κύπρο) δημιουργήθηκε το διάσημο εστιατόριο Akakiko και η τέχνη της fusion κουζίνας επεκτάθηκε για να ικανοποιήσει τους λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας και κουλτούρας σε όλο τον κόσμο!

Ένα όνομα που αντικατοπτρίζει την πολυχρωμία και την ποικιλία των γεύσεων που συνθέτουν ένα εντυπωσιακό γαστρονομικό ταξίδι στην Ιαπωνία.

Όλα αυτά τα χρόνια, τα τέσσερα εστιατόρια σε Λευκωσία (ξενοδοχείο Hilton Nicosia και Nicosia Mall), Λεμεσό (ξενοδοχείο Royal Apollonia) και Πόλη Χρυσοχούς (ξενοδοχείο Polis 1907), έχουν προσελκύσει χιλιάδες λάτρεις της ασιατικής γαστρονομίας και κουλτούρας από κάθε γωνιά της Κύπρου και όχι μόνο, προσφέροντάς τους μια τεράστια γκάμα γεύσεων που συνδυάζουν την παράδοση με το μοντέρνο touch, ενώ το μενού πάντα συμπληρώνουν πολλές vegetarian και vegan επιλογές! Αγαπημένες επιλογές στο μενού είναι σίγουρα τα φρέσκα sushi και maki, τα starters όπως τα popcorn shrimp, τα dim sum ή το thai calamari, αλλά και πολλά νόστιμα ζεστά πιάτα όπως η sweet & sour πάπια ή το beef fillet teppan.

20 χρόνια μετά και με πλούσια ιστορία στο νησί μας, έχει πλέον καθιερωθεί ως ο απόλυτος προορισμός για όσους αναζητούν εντυπωσιακές, ποιοτικές, αλλά και fusion γεύσεις της Άπω Ανατολής. Χωρίς αμφιβολία το Akakiko έχει γίνει συνώνυμο των ποιοτικών και πλούσιων ασιατικών γεύσεων. Ειδικά για φέτος, στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων, το Akakiko δημιούργησε το limited edition platter OHH MAKI, αποτελούμενο από 20 maki, με πέντε καινούργιες γεύσεις. Το πιάτο αυτό αντικατοπτρίζει την πληθώρα των γεύσεων, των υλικών, της παράδοσης και των τεχνικών που αξιοποιούν τα Akakiko, ενώ διαθέτει στοιχεία από τα πιάτα που έχουν λατρέψει οι Κύπριοι τα 20 αυτά χρόνια. Κι αυτή αποτελεί άλλη μια καλή αφορμή για μια επίσκεψη στο εστιατόριο που όλα αυτά τα χρόνια παραμένει πιστό στην ποιότητα και την αυθεντικότητα των γεύσεων της Άπω Ανατολής, αλλά ταυτόχρονα εξελίσσεται και αφομοιώνει νέες γαστρονομικές τάσεις.

Info
AKAKIKO - Easy Japanese Fusion
Τηλ. 77778022
https://akakiko.com.cy