ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας

WIZ TEAM

Παρουσιάστηκε στο Δημαρχείο Λευκωσίας  από την ομάδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας, το πρόγραμμα της τέταρτης έκδοσης του φεστιβάλ, μιας γιορτής των παραστατικών τεχνών για την πόλη της Λευκωσίας με σειρά παραστάσεων θεάτρου, μουσικής και σύγχρονου χορού αλλά και και ένα πλούσιο Παράλληλο Πρόγραμμα.

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης αναφέρθηκε στο γεγονός η 4η έκδοση του Φεστιβάλ παραμένει πιστή στους στρατηγικούς στόχους του Δήμου Λευκωσίας για τον πολιτισμό, διατηρώντας το ειδικό καλλιτεχνικό βάρος του προγράμματος. «Οι στρατηγικοί στόχοι του Δήμου Λευκωσίας για τον πολιτισμό πατάνε γερά στην στρατηγική που χαράξαμε ως Δήμος κατά την διεκδίκηση του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017. Μπορεί τελικά να επιλέγηκε άλλη πόλη της πατρίδας μας, από την πλευρά μας όμως υλοποιούμε έκτοτε, με σταθερό βηματισμό, τη στρατηγική αυτή», είπε ο κ. Γιωρκάτζης. Τόνισε ότι, ειδικά μετά την επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας και μέσω του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας, ο Δήμος Λευκωσίας δίνει σάρκα και οστά στη συγκεκριμένη στρατηγική. «Κτίσαμε και κτίζουμε, εμπειρογνωμοσύνη σε πολιτιστικές δράσεις μεγάλου βεληνεκούς καθώς και στη σύγχρονη κυπριακή και διεθνή πολιτιστική παραγωγή. Γι’ αυτό και το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας συμμετέχει δυναμικά και στην διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Λευκωσία 2030». Κλείνοντας ο Δήμαρχος ευχαρίστησε για τις προσπάθειές του το Διοικητικό Συμβούλιο της δημοτικής εταιρείας Nicosia for Art, με Πρόεδρο τον κ. Γιώργο Παμπορίδη, καθώς και το σύνολο της μικρής ομάδας του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας. «Όλοι μαζί υλοποιούν σε ετήσια βάση το όραμα μας για ένα διεθνές φεστιβάλ ισάξιο της ιστορίας και του πολιτισμού της Λευκωσίας μας, που έχει καθιερωθεί και έχει γίνει θεσμός για την πόλη.»

Η Αντιπρόεδρος της Nicosia For Art (εταιρείας που συνδιοργανώνει το Φεστιβάλ με τον Δήμο Λευκωσίας) και μέλος της Επιιτροπής του Φεστιβάλ κυρία Λεώνη Ορφανίδου, επισήμανε ότι, αν και μόνο 4 ετών, το Φεστιβάλ αποτελεί ήδη θεσμό. «Αποτελεί το μεγαλύτερο Φεστιβάλ της Κύπρου και αυτό, δικαίως, μας κάνει περήφανους». Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τους συναδέλφους της στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και τον Πρόεδρο Γιώργο Παμπορίδη και όλους του συναδέλφους της στο Διοικητικό Συμβούλιο της Nicosia For Art. Η κυρία Ορφανίδου κράτησε τα πιο πολλά της ευχαριστώ για την συνάδελφο της στην Επιτροπή του Φεστιβάλ Μπέτυ Κουσουλίδου που μαζί και με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Γιώργο Παπαγεωργίου αφιέρωσαν χρόνο σε πολύωρες, δημιουργικές συναντήσεις για τη διαμόρφωση του φετινού προγράμματος.

Στη συνέχεια ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ και Γενικός Διευθυντής της Nicosia For Art Γιώργος Γ. Παπαγεωργίου παρουσίασε το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας 2023, το επίσημο πρόγραμμα του οποίου ξεκινά στις 26 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται τις τελευταίες μέρες του Δεκεμβρίου 2023. Ο κ. Παπαγεωργίου υπενθύμισε ότι από τον Απρίλιο 2023 ξεκίνησε ο θεσμός «το Φεστιβάλ που δεν τελειώνει» ώστε το Φεστιβάλ να συνεχίζει να δηλώνει παρόν στην πόλη και να εκπέμπει την φιλοσοφία του καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Γι’ αυτό και κάποιες από τις δράσεις που ανακοινώθηκαν καλύπτουν και τους πρώτους μήνες του 2024. «Αποτελεί στρατηγικό μας στόχο η συνεισφορά στην άνθηση ενός αειφόρου τουρισμού για την Λευκωσία μέσω του Πολιτισμού. Ξεκινήσαμε να υλοποιούμε τον συγκεκριμένο στόχο ήδη από την 1η έκδοση του Φεστιβάλ το 2019, εμπλουτίζοντας το πολιτιστικό προϊόν της πόλης, προσελκύοντας έτσι εσωτερικό αλλά και εξωτερικό τουρισμό».

Διοργανωτές: Δήμος Λευκωσίας, Nicosia For Art

Χορηγοί: Υφυπουργείο Πολιτισμού, Onassis Stegi, Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο, Πρεσβεία της Ισπανίας στην Κύπρο

Χορηγός φιλοξενίας: The Classic Hotel

Εισιτήρια: Από την ιστοσελίδα www.soldoutticketbox.com, τα κατ/τα Stephanis και το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:00)

Πληροφορίες: +357 22 797979 (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-13:00)