ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανακοινώθηκαν οι πρώτες πληροφορίες για το Φεστιβάλ Ξαρκής 2022

WIZ TEAM

Το τριήμερο 9o Φεστιβάλ Ξαρκής θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου 2022, στον Αγρό.

Δέκα μέρες έρευνα-παραγωγή καλλιτεχνών, από 4-14 Ιουλίου, τριήμερο Φεστιβάλ από Παρασκευή έως Κυριακή, 15-17 Ιουλίου, και τελική συνάντηση των συμμετεχόντων τη Δευτέρα 18 Ιουλίου.

«Στο προπαρασκευαστικό διάστημα των 10 ημερών, καλούμε μια ομάδα επιλεγμένων καλλιτεχνών να συνεργαστεί με την τοπική κοινωνία υπό την καθοδήγησή μας, για να ετοιμάσει έργα που θα αφορούν το χωριό και τη γενικότερη θεματολογία μας, για να παρουσιαστούν στο τριήμερο Φεστιβάλ», αναφέρουν οι διοργανωτές.

«Οι δράσεις είναι για κατοίκους και αποδήμους της περιοχής Πιτσιλιάς, μεγάλους και μικρούς! Θα υλοποιηθούν στην Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης του Δημοτικού Σχολείου Αγρού και θα χαρούμε να έχουμε τη συμμετοχή της κοινότητας Πολυστύπου για ενημέρωση αλλά και για συζήτηση δράσης στο πλαίσιο του επερχόμενου μας Φεστιβάλ».



Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ Ξαρκής:

«Είμαστε ένας νομαδικός, Μη Κερδοσκοπικός Πολιτιστικός Οργανισμός που ταξιδεύει σε κοινότητες της Κύπρου, με δέκα ενεργά μέλη τζιαι ένα δίκτυο υποστηρικτών και συνεργατών άνω των 2,000 ατόμων. Συνεργαζόμαστε με κοινότητες, ομάδες και με άτομα από διαφορετικά εκπαιδευτικά, πειθαρχικά επαγγελματικά και μορφωτικά υπόβαθρα. Παραδίδουμε διαπολιτισμικά, επιτόπια έργα εμπνευσμένα από την εμπειρία της καθημερινής ζωής στην κάθε τοποθεσία, χρησιμοποιώντας κοινωνικά εφαρμοσμένες πρακτικές. Στην κάθε περιοχή που δραστηριοποιούμαστε, καλούμε την ηγεσία, τα μέλη της κοινότητας, αλλά και απόδημους, καθώς και πολίτες γειτονικών κοινοτήτων και άλλων περιοχών, να βοηθήσουν στη διοργάνωση, να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις μας και να εμπλακούν ενεργά σε αυτές τις δράσεις από το στάδιο της προετοιμασίας, της σύλληψης ιδεών, μέχρι την υλοποίηση της κάθε δράσης».