ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άννα Αβρααμίδου, η 15χρονη Κύπρια που ήρθε πρώτη σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό

WIZ TEAM

Η νεαρή Κύπρια απέσπασε το πρώτο βραβείο στον 6ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πιάνου για νεαρούς πιανίστες του Franz Liszt, στη Βαϊμάρη της Γερμανίας.

Κέρδισε έναν πολύ δύσκολο και απαιτητικό διαγωνισμό για την ηλικία της, βάζοντας την Κύπρο στον χάρτη της κλασσικής μουσικής.

Η Άννα Αβραμίδου γεννήθηκε το 2008 στην Κύπρο από γονείς της ελληνικής διασποράς. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στα πέντε της, στα δέκα της πήρε με διάκριση το Grade 8 του ABRSM, ενώ μέχρι σήμερα έχει αποσπάσει 10 βραβεία σε διαγωνισμούς στην Κύπρο και το εξωτερικό. Η Άννα συμμετείχε επίσης σε διάφορα Διεθνή Φεστιβάλ καθώς και σε σεμινάρια πιάνου με επιφανείς πιανίστες και καθηγητές. Το πρώτο της ρεσιτάλ πιάνου το έδωσε στα εννιά της χρόνια, ενώ το 2018 έκανε το ντεμπούτο της με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου και την Ορχήστρα Δωματίου Orpheus της Βιέννης. Τέλος, τον Μάρτιο του 2020 πρωτοεμφανίστηκε με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου.

Επίσης, συμμετείχε στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας με ρεσιτάλ πιάνου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας (Νοέμβριος, 2021). Τον Δεκέμβριο του 2021 έλαβε μέρος στα εγκαίνια της Πλατείας Ελευθερίας, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από τον Σεπτέμβριο του 2022 φοιτά στο Purcell School of Music του Λονδίνου, στην τάξη της Tessa Nicholsson, η οποία και την επέλεξε για να λάβει μέρος στον 6ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πιάνου για νεαρούς πιανίστες του Franz Liszt, στη Βαϊμάρη της Γερμανίας. Είναι η δεύτερη φορά που μαθητής του Purcell School, με καθηγήτρια την Tessa Nicholsson κερδίζει το 1ο βραβείο στο σημαντικό αυτό διαγωνισμό (η πρώτη ήταν το 2005). Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, λοιπόν, το σχολείο κερδίζει ξανά το 1ο βραβείο με την Άννα Αβραμίδου, κάνοντας περήφανους τόσο το σχολείο και την καθηγήτρια της όσο και την Κύπρο γενικότερα.