ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ανταμώνουμε» με κρασιά από τις γηγενείς κυπριακές ποικιλίες

WIZ TEAM

Μια έκθεση αφιερωμένη στο κυπριακό κρασί από γηγενείς ποικιλίες της Κύπρου (η μοναδική στον κόσμο που αναδεικνύει τον οινικό πλούτο της Κύπρου), με τη συμμετοχή μάλιστα 15 οινοποιείων που θα προσφέρουν μερικά από τα υπέροχα κρασιά τους.

Αναφέρει στην ανακοίνωσή της η WINECORE:

«Σε λιγότερο από ένα μήνα, θα ‘ανταμώσουμε’ για δεύτερη φορά. Στις 12 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί η έκθεση ‘Αντάμωμα’. Μια έκθεση αφιερωμένη στο κυπριακό κρασί από γηγενείς ποικιλίες της Κύπρου, η μοναδική σε παγκόσμιο επίπεδο που αναδεικνύει τον οινικό πλούτο της Κύπρου. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τα 15 οινοποιεία της WINECORE θα προσφέρουν μονοποικιλιακά και πολυποικιλιακά κρασιά από τις γηγενείς κυπριακές ποικιλίες Μαραθεύτικο, Γιαννούδι, Μαύρο, Λευκάδα, Ξυνιστέρι, Μοροκανέλα, Βασίλισσα, Σπούρτικο και Πρωμάρα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθει στο CETI LOCALE, στη Λεμεσό, στις 12 Μαρτίου, μεταξύ 2-8 μμ. Εισιτήρια θα πωλούνται στην είσοδο. Περαιτέρω λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της έκθεσης ‘Αντάμωμα’ θα ανακοινωθούν σύντομα».

Η WINECORE αποτελείται από15 οινοποιεία της Κύπρου, τα οποία συνδέει το κοινό πάθος για τη μακροχρόνια κυπριακή οινική κληρονομία. Τα οινοποιεία ένωσαν τις δυνάμεις τους γύρω από ένα κοινό όραμα: Να εξελιχθούν και να τοποθετήσουν στον παγκόσμιο χάρτη των εμβληματικών κρασιών, κυπριακές ετικέτες από τα μοναδικά αμπέλια του νησιού. Αυτά τα αμπέλια είναι φυτεμένα πάνω στα δικά τους, φυσικά ριζικά υποκείμενα, αντί μπολιασμένα σε ξένα. Έτσι, τα κρασιά που φτιάχνονται από αυτά τα αμπέλια, εκφράζουν πραγματικά την «Αίσθηση του Τόπου» και προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία. Τα μέλη της ένωσης WINECORE, μέσα από αυτή την εμπειρία, στοχεύουν στο να επιδείξουν την σημαντικότητα και την σπανιότητα των κυπριακών αμπελώνα, τόσο στους οινόφιλους στην Κύπρο όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.