ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αποτελούν τα «χρυσά» burgers νέο trend στην εστίαση;

WIZ TEAM

Υπό άλλες κοινωνικές και πολιτικοοικονομικές συνθήκες, η είδηση ότι ο Salt Bae ανοίγει νέο εστιατόριο στη Μύκονο, προσφέροντας «χρυσά μπέργκερ» των 170 ευρώ, θα μπορούσε να παίζει ψηλά για μέρες.

Παρόλα αυτά, δεν είναι ότι έμεινε και στα αζήτητα. Δεν λες πχ, αυτό το burger με το καλυμμένο από φύλλα βρώσιμου χρυσού μπριός, που θα πωλείται στην τιμή των 170 ευρώ, αποτελεί μια αδιάφορη είδηση. Ειδικά αν θεωρείς τον εαυτό σου ψαγμένο καλοφαγά.

Ο διάσημος Τούρκος σεφ Νουσρέτ Γκιοκτσέ θα σερβίρει λοιπόν «ολόχρυσα» μπέργκερ στη Μύκονο.


Διαβάζουμε μάλιστα ότι οι χρεώσεις θα είναι ανάλογες του «χρυσού» εγχειρήματος και του ανταγωνισμού στο νησί των ανέμων, αφού για ένα και μόνο μπέργκερ θα καλείσαι να πληρώσεις τουλάχιστον 40 ευρώ.  Στο μενού θα βρίσκεται φυσικά και το χρυσό burger, των 170 ευρώ, ενώ ανάλογες θα είναι οι τιμές και για τις «επίχρυσες» μπριζόλες, με την καθεμιά να κοστίζει τουλάχιστον 350 ευρώ.

Πάντως, τα χρυσά burgers δεν είναι μια νέα ελληνική μόδα, αφού κατά καιρούς έχουν παίξει ειδήσεις με αντίστοιχα εγχειρήματα στο εξωτερικό, για εστιατόρια που πρόσφεραν πανάκριβα burgers, χωρίς κατ’ ανάγκη να εννοούμε αυτά με την τρούφα.

Για παράδειγμα, μέσα στο 2021 ένα εστιατόριο στο Ντουμπάι έφτιαξε μπέργκερ εμπλουτισμένα με… υγρό χρυσάφι 22 καρατιών, τα οποία για να φας θα έπρεπε να πληρώσεις περίπου 7.000 δολάρια.

Επιπλέον, αρχές της ίδιας χρονιάς, ένα μπεργκεράδικο στη Μπογκοτά της Κολομβίας, το Toro McCoy, είχε φτιάξει και πρόσφερε ένα burger τυλιγμένο με φύλλα χρυσού 24 καρατίων. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, η τιμή δεν ήταν απαγορευτική, αφού τιμολογήθηκε στα 59 δολάρια, ελάχιστα πιο χαμηλά δηλαδή από το χρυσό μπέργκερ του Τούρκου, αν σκεφτούμε ότι το μαγαζί του βρίσκεται στη Μύκονο όπου γενικά οι τιμές… είναι στον Θεό.

Μένει τώρα να δούμε αν η νέα αυτή «τάση» θα προσγειωθεί και στην Κύπρο.