ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτά είναι τα κυπριακά μπαρ και τα street food stations του 3ου Cyprus Cocktail Festival

WIZ TEAM

Το WiZ σάς συστήνει τα κυπριακά μπαρ και τα street food stations που θα βρίσκονται στο 3ο Cyprus Cocktail Festival, που ως γνωστό θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022, από τις 18.00 μέχρι τη 01.00, στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας.

ΒARS

LOST & FOUND DRINKERY 
(Wiz 50 best bars 2022)

Με ρετρό ντεκόρ και καλοκαιρινό feeling το Lost & Found είναι δημοφιλές για τα εξαιρετικά και δημιουργικά signature κοκτέιλ του. Διαθέτει επεξηγηματικό κατάλογος με αυτό που ταιριάζει στον καθένα και σε ποιο ποτήρι. Η κάρτα εμπλουτίζεται και με νέα κοκτέιλ, ανάμεσά τους και μη αλκοολούχα, αλλά και με bar food-dumblings. Οι θαμώνες δίνουν ραντεβού αργά και γίνονται παρέα, σε μια ατμόσφαιρα αυθορμητισμού, φλερτ και καλής μουσικής. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται ανάμεσα στα καλύτερα cocktail bars του κόσμου και φιλοξενεί συχνά διεθνείς mixologists.

NOTES AND SPIRITS
(Wiz 50 best bars 2022)

Bρίσκεται πάνω στον δρόμο έχει industrial ύφος και φίνα αποστάγματα. Το αλκοόλ ρέει άφθονο, τα signatures κοκτέιλ είναι έντονα αλκοολικά πολυδιάστατα και πληθωρικά και ιντριγκάρουν τις αισθήσεις. Σερβίρει και σπιτικά πίτσα. Έχει ωραίες μουσικές που αναλαμβάνουν quest DJs και συχνά και έχει live.

UKIYO LISTENING BAR(Wiz 50 best bars 2022)
(Wiz 50 best bars 2022)

Πρόκειται για το πρώτο listening bar στην Κύπρο που είναι ειδικά σχεδιασμένο να προσφέρει υψηλής ποιότητας ήχο με εξαιρετικό εξοπλισμό και τους DJs να παίζουν αποκλειστικά δίσκους βινυλίου. Συνδυάζει σκανδιναβικό στυλ με ιαπωνικές επιρροές στο design, με έμφαση στο ξύλο και στον κατάλληλο φωτισμό. Στην κάρτα βρίσκεις signature και κλασικά κοκτέιλ, premium ποτά και ιαπωνικά whiskey, μαζί με γεύσεις που βαδίζουν στο ιαπωνικό street food.

BARONYMOUS
(Wiz 50 best bars 2022)
Φροντισμένο all day με μεγάλη μπάρα, απέναντι από το παλιό ΓΣΠ, έγινε γρήγορα στέκι. Για after work drinks, απεριτίφ, ιδιαίτερα signature κοκτέιλ συνδυασμένα με τσιμπιματάκια. Κεφάτες παρέες και χαλαρή διάθεση που σε κάνει να θέλεις να μείνεις όλο το βράδυ.

SEVEN MONKEYS THE BAR
(Wiz 50 best bars 2022)

Από τα πιο πετυχημένα spots των τελευταίων χρόνων. Δίνει χρώμα στο κέντρο της Λευκωσίας με την ωραία ατμόσφαιρα του, την παρεΐστικη διάθεση και το party mood με funky soul, disco και pop μουσικές, συχνά από DJs. Μπορείς να απολαύσεις εξωτικά κοκτέιλ σε 180 διαφορετικά tiki ποτήρια, καθώς επώνυμα και κλασικά, spritzers και κρασί, τσιμπολογώντας παράλληλα πίτσες από τέσσερα διαφορετικά είδη.

HIGH & WET

Pop-up bar στη διαμορφωμένη ταράτσα του 1010 Hall, στην παλιά πόλη, αγναντεύεις από ψηλά με cozy ατμόσφαιρα. Στημένο από bartenders που τους αρέσουν τα καλοφτιαγμένα ποτά και το μενού σερβίρεται σε τέσσερα στάδια με τρία ιδιαίτερα κοκτέιλ για το κάθε ένα. Θα βρεις και boozy gin tonin και άλλα αγαπημένα κλασικά, που συνδυάζονται με tacos χοιρινού ή ψαριού και gyoza

SOUSOURADA BAR

Hot cocktail bar στην Πιαλέ Πασιά, με μεγάλη βεράντα και θέα τη Μεσόγειο. Πηγαίνεις με την παρέα για να απολαύσεις υπέροχα κοκτέιλ, spirits και premium ποτά, με νόστιμα bar bites to share και δυνατή μουσική, συχνά από DJs.

ΛΑΜΠΑΤΕΡ BISTRO BAR

Σερβίρει κοκτέιλ που δύσκολα θα βρεις σε άλλο μαγαζί στο νησί, κυπριακό καφέ με λουκουμάκι της Πάφου, καλούδια όπως πίτα της σάτζιης με αναρή ανάλατη και τερατσόμελο και όταν δεν φιλοξενεί DJ παίζει επιλογές από ποιοτικά ελληνικά τραγούδια στην instrumental εκδοχή τους. Τέλος, έχει αέρα ευρωπαϊκό, κυρίως λόγω της εμπειρίας των δύο ιδιοκτητών του σε μαγαζιά στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα. Είναι ένα ωραίο στέκι για να απολαύσεις το ποτό σου, σβήνοντας τη λιγούρα σου μέσω του λιτού μενού με σάντουιτς, platters και γλυκά με κυπριακό twist.

LIBRARY BAR / GIN GARDEN
(Wiz 50 best bars 2022)

Eδώ βρίσκεις εξαιρετικά cocktails και έμφαση στα premiums gin. Οι τακτικοί του θαμώνες δίνουν ραντεβού αργά, σε μια ατμόσφαιρα αυθορμητισμού, φλερτ, άφθονου booze και ωραίας μουσικής, με funky, electro και swing μουσική στο φόντο, ανάλογα τη βραδιά. Φιλοξενεί γνωστούς DJs, ενίοτε και με live.

MASON BAR
(Wiz 50 best bars 2022)

Πετρόκτιστο με εσωτερική αυλή, ξεχωρίζει σε μια περιοχή που έγινε πιάτσα. Το βράδυ γίνεται καθαρόαιμο bar και ανεβάζει ντεσιμπέλ με quest DJs που καθορίζουν το μουσικό στίγμα με funky, electro και deep-house. Τα ποτά δίνουν και παίρνουν ενώ υπάρχουν πολλές επιλογές και σε κοκτέιλ. Ο νεαρόκοσμος προσθέτει μια ξεχωριστή ζωντάνια, και σε κάνει να θέλεις να μείνεις όλο το βράδυ.

KATHIKAS SQUARE GIN BAR
(Wiz 50 best bars 2022)

All day bar με ρετρό διάθεση. Από νωρίς με καφέδες, διάφορα σνακ, κέικ, pancakes, παγωτό και βάφλες. Ξεχωρίζει σίγουρα για την ειδίκευσή του στα ποτά, αφού διαθέτει μεγάλη γκάμα από διάφορα spirits, μπίρες, κρασί αλλά και κοκτέιλ, ειδικά αυτά που έχουν ως βάση το gin. Η κάβα του διαθέτει πάνω από 300 ετικέτες gin και τεράστια επιλογή από tonic.

Τα street food stations που θα είναι μαζί μας:

Por Favor
Ήρθε πριν περίπου δυο χρόνια και έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια της Λευκωσίας. Σερβίρει μεξικάνικη κουζίνα για όλες τις ώρες. Το πρωί σερβίρει Embanadas μέχρι τις 10.00, ενώ μέχρι τις 19.00 το απόγευμα You Rap με επτά διαφορετικές γεύσεις, μεξικάνικη πίτα τυλιγμένη σε σχήμα του γράμματος Υοu. Το βράδυ το μενου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Burgers , Quesadilla, Tacos, Burritos , Fajitas και σαλάτες. Για γλυκό φινάλε διαθέτει churros και mini Galzoneros. Iδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα cocktail του.

The Potbelly
Ένα γωνιακό street food πάνω στην Στασάνδρου, σε κεντρικό σημείο της Λευκωσίας. Το ντεκόρ δεν είναι τίποτα περισσότερο απ’ ό,τι περιμένει κανείς από ένα απλό σαντουιτσάδικο αλλά η ουσία βρίσκεται στις γεύσεις: χορταστικά σάντουιτς. Διαλέγεις το ψωμί που θέλεις και το συνδυάζεις με pulled χοιρινό ή κοτόπουλο των 80, 120 και 200 γρ. με διάφορες σάλτσες. Βρίσκεις επίσης hot dog και σαλάτες. Το βρίσκεις και στην Λάρνακα.

Quattrino
Λιτό και απέριττο στην επίπλωση, συνδυάζει τη ναπολιτάνικη νοοτροπία με καλής ποιότητας ιταλικά και κυπριακά υλικά. Οι πίτσες του ψήνονται σωστά σε ξυλόφουρνο και πετυχαίνει τραγανή ζύμη. Σερβίρει επίσης πιάτα ζυμαρικών και σαλάτες.

Hungry Deal
Πρόκειται για ένα νέο concept street food on-the-go το οποίο στάθμευσε αυτές τις μέρες στην Λευκωσία. Το μενού του αποτελεί μια έμπνευση του σεφ Γιώργου Νικόλαου, με χρόνια εμπειρία σε εστιατόρια της πρωτεύουσας και όχι μόνο.

Serial Griller
Θα το βρείτε σε κεντρικό δρόμο στην Αγλαντζιά. Σερβίρει ζουμερά burgers αμερικανικού τύπου σε πολλές παραλλαγές, νόστιμα hot dogs, πληθωρικά σάντουιτς, φρέσκες σαλάτες σε καλές τιμές.

Dora’s Armenian Kitchen
Γνωστό για τις νόστιμες αρμενικές γεύσεις του όπως λαχματζούν, χαλουμωτή, φαλάφελ αλλά και το πεντανόστιμο γλυκό medovik!

Κύριος Χορηγός η ALPHA MEGA!

Το 3ο Cyprus Cocktail Festival διοργανώνεται στο πλαίσιο του Digital Agenda Cyprus Summit, με σκοπό να ενώσει το συνέδριο με την πόλη της Λευκωσίας και τους ανθρώπους της.