ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτά είναι τα τρία συγκροτήματα μπάντες που θα παίξουν στο Φεστιβάλ Αντάμα

WIZ TEAM

Ένα μουσικοχορευτικό φεστιβάλ με κυπριακή και ελληνική παραδοσιακή μουσική και με διάθεση και αισθητική που παραπέμπει στα γλέντια που στήνονται στα ελληνικά νησιά.

Ποντάροντας στις παραδοσιακές μουσικές της Κύπρου και της Ελλάδας (θράκικα, ικαριώτικα, καλαματιανά, κυπριακή μουσική κ.λπ), οι διοργανωτές έχουν ως όραμα τη δημιουργία ενός νέου θεσμού στο νησί, ενός γνήσιου μουσικοχορευτικού νησιώτικου γλεντιού.

Τα τρία σχήματα που θα παίξουν στο φεστιβάλ είναι «Το κάλεσμα», «Το Μάλυ», αλλά και οι «Νομάδες».

Νομάδες

Οι Νομάδες είναι ένα πενταμελές μουσικό σχήμα που αποσκοπεί στη διοργάνωση γλεντιών σε πλατείες, θέατρα, και μουσικές σκηνές. Η νομαδική φύση της μουσικής ζωής τους και οι μουσικές τους ανησυχίες δεν τους επιτρέπουν να εγκατασταθούν σε ένα μόνο ηχητικό περιβάλλον, με αποτέλεσμα κάθε εμφάνισή τους να συνδυάζει πολλά μουσικά ταξίδια. Αυτά περιλαμβάνουν τμήματα από τη Θράκη, τη Μικρά Ασία, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Ρούμελη, τη Θεσσαλία, τα νησιά του Αιγαίου και την Κύπρο. Τόσο τα τραγούδια και οι ερμηνείες τους, όσο και οι ήχοι από την γκάιντα, το βιολί, το κλαρίνο, το λαούτο και το νταούλι, αποτελούν το κύριο μέσο επικοινωνίας με το κοινό δημιουργώντας έτσι στιγμές χαράς, συγκίνησης, μέθεξης και αναπόλησης.

Μάλυ

Εμπνευσμένοι από τους ήχους της Κύπρου που βρίσκονται στο λόγο και τη μουσική, οι ‘Μάλυ’ παρουσιάζουν αυθεντικές συνθέσεις αλλά και διασκευές παραδοσιακών κομματιών που ως θεματική έχουν τη σχέση του παρελθόντος με το παρόν, σε συνδυασμό με το κυπριακό τοπίο. Η μουσική του Βασίλη και του Οδυσσέα είναι βαθιά επηρεασμένη από την αγάπη τους για την κυπριακή κουλτούρα και προσκαλούν τους ακροατές να βιώσουν την παράδοση σαν ένα ζωντανό και εξελισσόμενο τρόπο έκφρασης.

Βασίλης Φιλίππου - φωνή, κρουστά, νέυ, συνθέσεις
Οδυσσέας Τουμάζου - κιθάρες, συνθέσεις


 

Κάλεσμα

Το εξαμελές φωνητικό σύνολο Kάλεσμα δημιουργήθηκε το 2022 στην Κύπρο, με στόχο τη μελέτη μουσικών παραδόσεων της Ανατολικής Μεσογείου, όπως επίσης και τη δημιουργία προσωπικών συνθέσεων. Σημαντικό ρόλο στη μουσική του σχήματος, έχει ο λόγος, με αναφορές στην κυπριακή δημοτική ποίηση, όπως επίσης και η γεφύρωση των επιτόπιων παραδόσεων με τη σύγχρονη δημιουργία. Στα δύο χρόνια της συνεργασίας τους, έχουν παρουσιάσει τη μουσική τους στo φεστιβάλ Φέγγαρος, Rialto World Music Festival, Moonwalk festival και Cyprus Jazz & World Music Showcase, όπως επίσης στο 9ο Ευρωπαϊκο Συνέδριο Transforming Planet. To σχήμα έχει ηχογραφήσει αυθεντικές συνθέσεις και πέραν από την συνεργασία τους με τους Χαράλαμπο Παντελή, Οδυσσέα Τουμάζου και Μάρθα Μαυροειδή, το 2025 έχουν πλάνα για συναυλίες στην Ευρώπη.