ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτές είναι οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πάφου

WIZ TEAM

Ο Δήμος Πάφου υποδέχεται τα Χριστούγεννα με έξι μαγικές εκδηλώσεις.

The Nut Cracker – Ο Καρυοθραύστης

Οι επισκέπτες συγκεντρώθηκαν στο σπίτι του Stalbaum που ήρθαν με δώρα για τα παιδιά. Ανάμεσα σε όλα τα παιχνίδια ξεχωρίζει μια κούκλα που προορίζεται για ένα μάτσο ξηρούς καρπούς - Ο Καρυοθραύστης. Ένα μάλλον αδέξιο παιχνίδι με πλατύ χαμόγελο άρεσε αμέσως στη μικρή Μαρή. Ακόμα και όταν όλα τα παιδιά είχαν πάει για ύπνο, δεν μπορούσε να αποχωριστεί τον Καρυοθραύστη.

Το κορίτσι έπαιξε τόσο πολύ που δεν πρόσεξε πως όλα γύρω της άρχισαν να αλλάζουν. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο μεγάλωσε και άκουγεται ένας παράξενος θόρυβος. Ένας στρατός από ποντίκια εμφανίστηκε στο δωμάτιο, και ο ίδιος ο Καρυοθραύστης ξαφνικά ζωντάνεψε, μεταμορφώθηκε σε έναν όμορφο νεαρό άντρα. Αμέσως συγκέντρωσε στρατό στρατιωτών και αντιμετώπισε τον εχθρό, αλλά οι δυνάμεις τους ήταν άνισες. Η Μαρή βλέποντας το, αποφάσισε να βοηθήσει τον Καρυοθραύστη και πέταξε την παντόφλα της στον Βασιλιά των Ποντικών. Οι εχθροί τρόμαξαν από την ξαφνική επίθεση και έφυγαν μακριά.

Όταν ξύπνησε η Μαρί, ο νονός της, Drosselmeier, εμφανίστηκε κατ' εικόνα μάγου. Μίλησε για έναν εκπληκτικό παραμυθένιο κόσμο, στον οποίο είναι αρκετά δύσκολο να μπεις, ξεπερνώντας μια χιονοθύελλα. Αλλά η Μαρί και ο Καρυοθραύστης πηγαίνουν σε αυτή τη χώρα. Τυχαίνει να βρίσκονται στην υπέροχη πόλη Konfiturenburg, όπου υπάρχουν πολλά γλυκά και επισκέπτες που τα επισκέπτονται. Η Νεράιδα Ντραγκ διοργανώνει προς τιμην τους ένα χορό και η Μαρή γίνεται πραγματική πριγκίπισσα αφού ο Καρυοθραύστης αποκαλύπτει πώς τον έσωσε. Όταν η γιορτή φτάνει στο τέλος της, ο μάγος βοηθά τη Μαρή να επιστρέψει σπίτι από το θαυμαστό ταξίδι της...

1 Δεκεμβρίου  στις 19:30
Mαρκίδειο Θέατρο Πάφου
Εισιτήρια στην ιστοσελίδα https://atriamusic.com/ 

 «Γιορτή της Έξυπνης Πόλης»

Η Πάφος γιορτάζει την ανακήρυξή της ως η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού για το 2023. Η γιορτή θα περιλαμβάνει εντυπωσιακό show με φωτισμό, η φωταγώγηση του Χριστουγενιάτικου διάκοσμου, και εορταστική συναυλία από την Josephine και το μουσικό σχήμα Pop Santas. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια 6 έργων έξυπνης πόλης και του Κέντρου Εξυπηρέτησης των Δημοτών.

11.00 : Εγκαίνια του Κέντρου Εξυπηρέτησης Δημοτών Πάφου από τον Υφυπουργό ΄Ερευνας Κ.Ψ.Π.
(στο Χώρο Στάθμευσης του Σταδίου "Στέλιος Κυριακίδης")
17.00 : Ημερίδα "Pafos is becoming a Smart and Digital City" Πολυχώρος "Αττικόν"
18.30 : Εγκαίνια έξι έργων ΄Εξυπνης και Ψηφιακής Πόλης από τον Υφυπουργό ΄Ερευνας Κ.Ψ.Π.

Πλατεία Κέννεντυ (μπροστά από τον Παλιό Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό). Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα εορταστεί η ανακήρυξη της Πάφου ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού για το 2023

Τα εγκαίνια θα επενδυθούν με επίδειξη σύγχρονης τεχνολογίας φωτός.

Εορταστική συναυλία από την Josephine και το μουσικό σχήμα " Pop Santas " Αφή του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου της πόλης από τον Δήμαρχο Πάφου

1η Δεκεμβρίου 2022

 Swan Lake - Η λίμνη των κύκνων 

Η ATRIA MUSIC παρουσιάζει το μπαλέτο Swan Lake που ερμηνεύει το Ευρωπαϊκό Κλασικό Μπαλέτο στην Κύπρο.
Η Λίμνη των Κύκνων είναι η ιστορία αγάπης του πρίγκιπα Ζίγκφριντ, ο οποίος σε ένα ταξίδι κυνηγιού συναντά ένα κοπάδι κύκνων, ερωτεύεται τη βασίλισσα των κύκνων, την Οντέτα και ορκίζεται την πίστη του και την αθάνατη αγάπη του προς αυτήν. Ως αποτέλεσμα μιας κατάρας από τον κακό μάγο Βαρόνο φον Ρόθμπαρτ, η Οντέτ μπορεί να πάρει ανθρώπινη μορφή μόνο μεταξύ μεσάνυχτα και ξημερώματος. Μόνο η πιστή, αληθινή αγάπη μπορεί να σπάσει τα μάγια. Αυτή η αγάπη εκφράζεται στο White Swan pas de deux, που χορεύεται σε ένα από τα πιο γνωστά κομμάτια της μουσικής, και είναι ταυτόχρονα απαλό και τρυφερό. Κατά τη διάρκεια αυτού του πας ντε ντε, η δειλία και η αίσθηση του φόβου της Οντέτ για τον Πρίγκιπα μεταβαίνει στην αποδοχή της αγάπης και της ελπίδας του για το μέλλον.

2 Δεκεμβρίου στις 20:00
Mαρκίδειο Θέατρο Πάφου
Εισιτήριο στην ιστοσελίδα https://atriamusic.com/ 

«Ο Γιός»

Θεατρική παράσταση από το Θέατρο Ανεμώνα
Η Άνν και ο Πιερ έχουν χωρίσει και ο μεν Πιερ έχει κάνει μια νέα οικογένεια με τη Σοφία, έχοντας μόλις αποκτήσει μαζί της έναν ακόμα γιο, ενώ η Άνν ζει μαζί με τον δεκαεπτάχρονο γιο τους Νικολά χωρίς να έχει ακόμα ξεπεράσει το διαζύγιό της. Το έργο αρχίζει τη στιγμή που η Άνν, απεγνωσμένη, θα καταφύγει στο σπίτι του πρώην συζύγου της, ζητώντας του βοήθεια για τον γιο τους όταν διαπιστώνει μετά από ειδοποίηση του διευθυντή του σχολείου του, ότι επί τρεις μήνες ο Νικολά δεν πηγαίνει στο σχολείο. Ο ίδιος αρνείται να της δώσει κάποια εξήγηση για τη συμπεριφορά του και εκείνη νιώθει ότι τη μισεί.. Στη συνάντηση με τον πατέρα του, ο Νικολά θα εκφέρει τη φράση κλειδί για την όλη ιστορία, προσπαθώντας να αιτιολογήσει συναισθήματα και συμπεριφορές του: 'Η ζωή.. μου είναι βάρος' » Στον «Γιο» (2018), ο Φλοριάν Ζελλέρ, ολοκληρώνοντας την άτυπη τριλογία του – «Μητέρα» (2010) και «Πατέρας» (2012) –που ασχολείται με ευαίσθητα οικογενειακά θέματα, ερευνά τον εσωτερικό πανικό ενός προβληματικού δεκαεφτάχρονου και πυκνώνει δυναμικά τις αντιδράσεις και τις ενοχές των γονιών του. Ο συγγραφέας ανατέμνει τις δυναμικές της σύγχρονης οικογένειας, δίνοντάς μας ένα συνταρακτικό έργο με απρόβλεπτο φινάλε, που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά των θεατών.

7 & 8 Δεκεμβρίου
Είσοδος: €15, €10
Πληροφορίες: 70007721

1ο Παμπάφιο Κυνήγι Θησαυρού Santa Edition!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Πάφου διοργανώνει την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ. το 1ο Παμπάφιο Κυνήγι Θησαυρού Santa Edition! Δημιουργήστε τη δική σας ομάδα, συμπληρώστε τη δήλωση συμμέτοχής στη σελίδα www.314ep.com/game και ελάτε να περάσουμε ένα πρωινό γεμάτο περιπέτεια!

4 Δεκεμβρίου 11:00 π.μ
Πλατεία Δημαρχείου (28ης Οκτωβρίου)

Santa Run


Ο Δήμος Πάφου, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, οργανώνει μεγάλη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Santa Run», την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου από τις 10.30 π.μ στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για έναν περίπατο, μια πορεία για μικρούς και μεγάλους Άγιους Βασίληδες, με στόχο τη δημιουργία μιας γιορτινής και χαρούμενης ατμόσφαιρας στους δρόμους της Πάφου, αλλά και την ενίσχυση των εθελοντικών σωματείων και φιλανθρωπικών οργανώσεων. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί από την Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (μπροστά από Δημοτικό Μέγαρο), όπου θα διανέμονται καπελάκια του Αγίου Βασίλη. Ακολούθως, μικροί και μεγάλοι θα περπατήσουν, με συνοδεία Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου, μέχρι την Πλατεία Κένεντυ και το εμπορικό κέντρο της πόλης μας, όπου από τις 11.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ. θα στηθεί μια «Γιορτή Αγάπης» με φιλανθρωπικό παζαράκι, στο οποίο θα συμμετάσχουν εθελοντικά σωματεία και οργανώσεις. Το παζαράκι θα πλαισιώνεται από καλλιτεχνικό πρόγραμμα και ποικίλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Ο Δήμος Πάφου καλεί όλους τους δημότες να δώσουν μαζικά το παρόν τους, να διασκεδάσουν αλλά και να προσφέρουν ανθρωπιά, ενισχύοντας τις εθελοντικές οργανώσεις της πόλης μας.

11 Δεκεμβρίου10:30
Εμπορικό Κέντρο Πάφου

Ο Καρυοθραύστης στον Πάγο!

Ένα φωτεινό καλειδοσκόπιο από επαγγελματίες από τον χώρο του καλλιτεχνικού πατινάζ, αθλήτριες, ποδηλάτες, ζογκλέρ και σχοινοβάτες. Ένας μοναδικός συνδυασμός μπαλέτου στον πάγο και συναρπαστικής τέχνης τσίρκου που δεν θα αφήσει αδιάφορο ούτε το πιο εκλεπτυσμένο κοινό!

Καλώς ήρθατε στο μαγικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι του μπαλέτου και του τσίρκου στον πάγο!

16 Δεκεμβρίου στις 19:30
Μαρκίδειο Θέατρο Πάφο
Εισιτήρια στην ιστοσελίδα https://atriamusic.com/