ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυθεντικές καρπασίτικες γεύσεις σε μια υπέροχη αυλή εκτός πόλης

WIZ TEAM

Κάτω από τις τεράστιες σχινιές θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις μεζέδες, από ένα μετρ του είδους, σε ένα εστιατόριο που βρίσκεται στο εν λόγω σημείο από το 2000.

Όπως ένας μουσικός ή οποιοσδήποτε άλλος καλλιτέχνης κάνει σαν μικρό παιδί όταν αναφέρεται στο έργο του, έτσι και ο Κωσνταντής μιλά πάντα με μεγάλο ενθουσιασμό για το φαγητό που φτιάχνει στην ταβέρνα Κουτσονικολιάς. Αφότου εγκαταστάθηκε στο συγκεκριμένο σημείο, κοντά στην εκκλησία του Καλού Χωριού, αρχές της νέας χιλιετίας, για πολλά χρόνια όλοι μιλούσαν για τους μεζέδες του, αλλά και για τα ιδιαίτερα dinner που συχνά διοργάνωνε στον όροφο, προσφέροντας κυνήγι, ψάρια και άλλα σπέσιαλ εδέσματα.

Ακολούθως, για μια 7ετία η ταβέρνα παρέμεινε κλειστή, ενώ εδώ και λίγο καιρό επαναλειτούργησε, προσφέροντάς μας πολλή χαρά, αφού μας δίνει και πάλι την ευκαιρία να απολαύσουμε μερικά από τα πλέον παραδοσιακά καρπασίτικα πιάτα -μιας και ο ίδιος κατάγεται από το Ριζοκάρπασο.

Σε μια πανέμορφη καταπράσινη αυλή, με τεράστια σχινόδεντρα, ο Κωνσταντής και η ομάδα του θα σου προσφέρουν μια αυθεντική καρπασίτικη εμπειρία.

Ξεκινώντας το δείπνο σου, εκτός από το ταχίνι και το ξιδάτο παντζάρι, στο τραπέζι θα βρεις και μια υπέροχη σκορδαλιά με αβοκάντο. Ακολούθως έρχεται η καρπασίτικη σαλάτα, με ντομάτα, μελιτζάνα, πιπέρι, αγγουράκι, κρεμμύδι, δυόσμο και λαδόξιδο. Αν, πάλι, πας χειμώνα, η χειμερινή εκδοχή της σαλάτας φτιάχνεται με λουβάνα, κρεμυδόφυλλα, ελαιόλαδο και κιτρόμηλο. Ανάμεσα στα χειμερινά πιάτα που πρέπει επίσης να δοκιμάσεις είναι και τα οφτά (στο κάρβουνο) αγρέλια, όπως επίσης οι βραστές αγκινάρες με λαδόξιδο.

Σε ότι αφορά στα πιάτα του μεζέ, πιο δημοφιλές είναι σίγουρα το κερπαστό, το οποίο αφορά σε κρέας (ρίφι) που ξηραίνεται για 7-8 μέρες και ψήνεται στο κάρβουνο, αλλά και το οφτό της τερατσιάς, το οποίο ψήνεται πάνω σε πράσινα φύλλα τερατσιάς -καλό είναι να το παραγγείλετε 1-2 μέρες πριν την επίσκεψή σας.

Οι μεζέδες περιλαμβάνουν επίσης πιάτα όπως σαλιγκάρια με ντομάτα και κολοκύθι, κοτόπουλο και κρασάτο με μπαχαρικά που φέρνουν οι ίδιοι από το βουνό, λουκάνικο και παστουρμά μαγειρεμένα με ένα δικό τους σος, αλλά και τη ψημένη στο κάρβουνο «μυλλόπιτα» (καρπασίτικη πίτα με μέλι).

Κάνε λοιπόν την κράτησή σου και απόλαυσε τον έναστρο ουρανό της περιοχής, σε μια πανέμορφη καταπράσινη αυλή με τεράστια σχινόδεντρα, αφήνοντας τον Κωνσταντή και την ομάδα του να σου προσφέρουν μια αυθεντική καρπασίτικη εμπειρία.

Info
Τηλ. 99651818
Καλό Χωριό, Λάρνακα
Τρ-Σ 19.30-00.00