ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτοί θα είναι οι κορυφαίοι τύποι ταξιδιών για το 2024

WIZ TEAM

Για ποιους λόγους θα ταξιδέψουν οι άνθρωποι τη χρονιά που έρχεται. Τι αναφέρει έκθεση της Expedia, αλλά και ποιο είναι το ελληνικό νησί που περιλαμβάνεται στους τρεις «προορισμούς της χρονιάς».

Αρχικά, σύμφωνα με την έκθεση Unpack ‘24 της Εxpedia, η οποία παρουσιάζει τα κίνητρα και τους δημοφιλέστερους προορισμούς για ταξίδια τη χρονιά που μας έρχεται, η Πάρος αναδεικνύεται στη λίστα με τους τρεις «Προορισμούς της Χρονιάς» για το 2024.

Η έκθεση Unpack ‘24 βασίστηκε σε πρωτογενή ταξιδιωτικά δεδομένα του ομίλου Expedia (Expedia®, Hotels.com® και Vrbo®) και σε έρευνα ανάμεσα σε 20.000 ταξιδιώτες, και περιλαμβάνει οκτώ ταξιδιωτικές τάσεις για το 2024.

Μεταξύ άλλων, αποκαλύπτει ότι η Πάρος, η Πατάγια της Ταϊλάνδης και το Περθ της Αυστραλίας είναι οι τρεις Προορισμοί της Χρονιάς, ότι οι μισοί ταξιδιώτες αναμένεται να υιοθετήσουν την τεχνητή νοημοσύνη στα ταξίδια τους και ότι οι περιοδείες καλλιτεχνών (Tour tourism), τα ταξίδια χωρίς κατανάλωση αλκοόλ (Dry Tripping) και οι αποδράσεις με αγαπημένα πρόσωπα για τον εορτασμό επετείων (Go-ccasions) θα είναι οι κορυφαίοι τύποι ταξιδιών το 2024.

Η τάση, η οποία αφορά την εύρεση πιο οικονομικών εναλλακτικών για ακριβά προϊόντα, έφτασε και στα ταξίδια. Οι προορισμοί της Χρονιάς της Expedia είναι σχετικά αναπάντεχοι προορισμοί, μερικές φορές πιο προσιτοί οικονομικά, αλλά το ίδιο εντυπωσιακοί με τους διάσημους προορισμούς που όλοι λατρεύουν.

Οι αναζητήσεις για το 2024 σχετικά με τους προορισμούς Ταϊπέι, Πατάγια, Πάρος, Κουρακάο, Περθ, Λίβερπουλ, Παλέρμο, Κεμπέκ, Σαππόρο και Μέμφις κατέγραψαν σημαντική αύξηση κατά την περασμένη χρονιά, ενώ και οι παγκόσμιες αναζητήσεις σε ετήσια βάση για τους 5 κορυφαίους προορισμούς της λίστας αυτής υπερδιπλασιάστηκαν.