ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βαλεντίνος... στα πιο ρομαντικά εστιατόρια της Κύπρου

WIZ TEAM

Έρχεται μια αγιοβαλεντίνικη εβδομάδα και οι ερωτευμένοι του νησιού ψάχνουν τα πιο όμορφα μέρη για να γιορτάσουν τον έρωτά τους, που ως γνωστόν περνάει πάντα από το στομάχι. 

Το WiZ διευκολύνει την έρευνά σας, προτείνοντας μερικά από τα πιο ρομαντικά εστιατόρια της Κύπρου. 

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Vintage Wine bar & Bistro
Ερμού 285, Λευκωσία
Tηλ. 22333005

Wine bar που βρίσκεται στην καρδιά της πρωτεύουσας και συγκεκριμένα στην ταράτσα του ιστορικού κτηρίου του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας. Σε ένα ειδυλλιακό χώρο με αρκετό πράσινο και προσεγμένες διακοσμητικές πινελιές, ο χώρος αποτελεί σημείο συνάντησης για τους λάτρεις του καλού κρασιού. Εκτός από την εκτενή κάρτα κρασιών, στο μενού θα βρείτε bistro επιλογές φαγητού και platters που βαδίζουν σε μεσογειακά και ελληνικά μονοπάτια.

Jasmine Gastrobar
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΄Γ 310, Λακατάμια, Λευκωσία
Tηλ. 22662020

Bar restaurant με μίνιμαλ αισθητική, αναβαθμίζει γαστρονομικά την περιοχή. Ανανεωμένη, πολυσυλλεκτική κουζίνα, διαλεγμένες πρώτες ύλες κάποιες με ονομασία προέλευσης και φινετσάτα πιάτα με σύγχρονη διάσταση, γευστικό βάθος και νοστιμιά. Tacos με σπιτικά φαλάφελ, bon bon άγριων μανιταριών, tartare σολομού και τόνου με μίριν, Ribeye yakitori αλλά και sushi rolls μερικές από τις επιλογές. Φιλικό και αποτελεσματικό σέρβις, μικρή κάρτα κρασιών, κλασικά και signature κοκτέιλ. 

Bottega Amaro
Πινδάρου 14 Λευκωσία
Tηλ. 22777270

Δημοφιλές all day bar restaurant, με στυλάτη μπάρα σε σχήμα ερωτηματικού, over-sized φωτιστικά και μοδάτο κόσμο. Τα φρέσκα υλικά και οι μελετημένοι συνδυασμοί αναδεικνύουν τα πιάτα με τον καλύτερο τρόπο. Το μενού φλερτάρει με Ιταλία, συνδυάζοντας εξαιρετικές προτάσεις με pasta και κορυφαίες πίτσες με λεπτό φύλλο, θα βρεις όμως και χταπόδι με πουρέ κολοκάσι, βοδινό ταλιάτα, black angus burger και καλής ποιότητας steaks.

ῥοῦς
Κυριάκου Μάτση 16, Αγίοι Ομολογητές, Λευκωσία
Τηλ. 22760720

Είναι από τα εστιατόρια που έφεραν νέα δεδομένα στη γαστρονομική σκηνή της Λευκωσίας. Κομψό στυλ, προσεγμένο art de la table, η κουζίνα του φέτος κινείται στα μονοπάτια της σύγχρονης μεσογειακής, με επικεφαλής στην κουζίνα (head chef) τον Τριαντάφυλλο Σουλιώτη. Τα πιάτα με σύγχρονη αισθητική, καλή τεχνική στις εκτελέσεις και φρέσκες πρώτες ύλες. Ιδιαίτερα φροντισμένη λίστα κρασιών εν απουσία κυπριακών ετικετών, αξιόλογες προτάσεις αρμονίας, ευγενικό και αποτελεσματικό σέρβις.  

Pinolo
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 9, Κτίριο Σεβέρη, Λευκωσία
Τηλ. 22570750

Μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία στον συναρπαστικό κόσμο της ιταλικής κουζίνας, με πρωτότυπες δημιουργίες, ξεχωριστές μεσογειακές γεύσεις, μοναδικά βιολογικά προϊόντα και προσεγμένη τεχνοτροπία.


ΛΕΜΕΣΟΣ 

Sera by Ettore Botrini
Four Seasons Hotel, Αμαθούντος 67-69, Λεμεσός
Τηλ. 25858000

Το ατμοσφαιρικό και πολύ upscale εστιατόριο του ξενοδοχείου Four Seasons προτείνει ένα μενού ωδή στην αυθεντική ιταλική κουζίνα, το οποίο υπογράφει ο βραβευμένος με αστέρι Michelin chef Έκτορας Μποτρίνι, με κυρίαρχα στοιχεία την καθαρότητα των γεύσεων, την εποχικότητα και την ποιότητα των πρώτων υλών. Το Sera by Ettore Botrini κερδίζει τις εντυπώσεις όχι μόνο με τις γεύσεις του, αλλά και με το μοντέρνο design και το εκλεπτυσμένο του στυλ -ο χώρος φέρει την υπογραφή των διακεκριμένων αρχιτεκτόνων-σχεδιαστών Γιώργου Γαβαλά και Γιάννη Μουρίκη. Ένα καλό εστιατόριο, με εκτενής λίστα κρασιών και εξαιρετικό σέρβις αντίστοιχο ενός καλού Mισελενάτου. Κάθε μεσημέρι Κυριακής σερβίρει αυθεντικά ιταλικά πιάτα. 

La Caleta
Γεωργίου Α’ 89, Γερμασόγεια, Λεμεσός

Τηλ. 25252404 

Τοποθετημένο στον 10ο όροφο του The Icon, ενός από τα πιο ψηλά κτήρια της Λεμεσού, το La Caleta προσφέρει μαγευτική θέα και φυσικά μια μοναδική resto-lounge εμπειρία, μέσα από γαστρονομικές δημιουργίες εμπνευσμένες από την κυπριακή και τη μεσογειακή κουζίνα. Αγναντεύοντας το γαλάζιο της Μεσογείου και φυσικά το ηλιοβασίλεμα, μπορείτε να απολαύσετε μοναδικά κοκτέιλ, ποιοτικό καφέ, ροφήματα και γλυκά, δίπλα στην πισίνα υπερχείλισης που βρίσκεται 10 ορόφους πάνω από την πόλη. Είτε πρόκειται για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο, ή απλώς για ένα ποτό, το La Caleta προσφέρεται σίγουρα για μια μοναδική εμπειρία.

Le Bordeaux Bistro & Wine Bar
Αγίου Ανδρέου 278, Λεμεσός
Τηλ. 99184451

 Σε ένα όμορφο αρχοντικό, στην Αγίου Ανδρέου, μπορείτε να απολαύσετε εξαιρετική γαλλική κουζίνα, μέσω ενός μενού που αντλεί έμπνευση από τη διάσημη οινοπαραγωγική περιοχή του Μπορντό. Τόσο ο head chef του εστιατορίου, Σταύρος Σωτηρίου, όσο και ο sommelier και μάνατζερ, Φώτης Ζορμπά, με την εμπειρία και την ευρηματικότητα που τους διακρίνει, θα σας προσφέρουν μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία. Στο Le Bordeaux Bistro & Wine Bar μπορείτε να πάτε για dinner, για after work drinks, αλλά και wine & tapas κατάσταση, επιλέγοντας κρασιά από μια τεράστια συλλογή.

Maison Anemi
Αμαθούντος 28, Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός
Τηλ. 25812000

Κομψό all day bristot με παριαζιάνικο αμπιάνς, εντός του Anemi Concept Store στην παραλιακή της Λεμεσού. Το λιτό αλλά περιεκτικό μενού περιλαμβάνει νόστιμα πιάτα της κλασικής γαλλικής κουζίνας και μερικά σπέσιαλ, με σύγχρονη αισθητική και καθαρές γεύσεις. Όλα φτιαγμένα με εποχιακές φρεσκότατες πρώτες ύλες και βιολογικά λαχανικά από ντόπιους παραγωγούς. Η περιεκτική κάρτα κρασιών, τα ωραία κοκτέιλ στην μπάρα και η άψογη εξυπηρέτηση στο σέρβις, συμπληρώνουν τη πολύ θετική εικόνα της γαστρονομικής εμπειρίας που προσφέρει. Παρέα με τον μοδάτο κόσμο της πόλης και εγχώριες διασημότητες.

ΛΑΡΝΑΚΑ

Theta
Φάρου 1, Περβόλια, επ. Λάρνακας
Τηλ. 99774433

Κομψό θαλασσινό εστιατόριο, με ψάθινο υπόστεγο και κοσμοπολίτικη αύρα, ανεβάζει τον πήχη στον εστιατοριακό χάρτη της περιοχής. Πιάτα μεσογειακού προσανατολισμού από τον executive σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου που υπογράφει το μενού, καθαρές γεύσεις και έμφαση στις πρώτες ύλες. Νόστιμες αλοιφές, φρέσκιες σαλάτες, θαλασσινά και ψάρια ημέρας με γνώση στις τεχνικές και στο ψήσιμο.

Rebuke
Ακτή Μακένζι, Λάρνακα 
Tηλ. 24626212

Ένας προσιτός για όλες τις ώρες της ημέρας χώρος, στην αρχή της παραλίας, που συναρπάζει με το στυλ του, την άψογη εξυπηρέτηση και τα απολαυστικά πιάτα του. Σε ένα περιβάλλον μοντέρνο που συνάδει με την ατμόσφαιρα της περιοχής και με θέα τη θάλασσα, θα απολαύσετε επιλογές πιάτων από brunch, πιάτα επηρεασμένα από τη διεθνή αλλά και τη μεσογειακή κουζίνα και πολύ καλό σούσι. Δυνατά κοκτέιλ και ενημερωμένη κάρτα κρασιών.

Noesis Restaurant & Lounge Bar
Πιαλέ Πασά 54, Λάρνακα
Τηλ. 24664413

Το all day lounge bar-εστιατόριο στο διατηρητέο κτίσμα με την ανοικτή βεράντα, είναι η ευχάριστη έκπληξη στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας. Νόστιμα to share πιάτα από τον executive σεφ Ανδρέα Ανδρέου που επιμελήθηκε το μενού, μυρίζουν Μεσόγειο με μια δόση σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, με τεχνικές που αναδεικνύουν τις καλές πρώτες ύλες. Έξτρα απόλαυση το κριθαρώτο με μύδια και το σιγοβρασμένο αρνάκι με λάδι από λεμόνι, θυμάρι και βότανα, συνδυάζονται με μια ενημερωμένη κάρτα κρασιών από τον κυπριακό και τον διεθνή αμπελώνα και με signature κοκτέιλ.


Amaracus
Minthis Hills, Τσάδα, Πάφος
Τηλ. 26842273

Ατμοσφαιρικό εστιατόριο με πανοραμική θέα, αιχμαλωτίζει την ουσία του Minthis σε μια απολαυστική κουζίνα. Ο έμπειρος Έλληνας chef Δημήτρης Κατριβέσης έχει επιμεληθεί ένα μενού εμπνευσμένο από τις πλούσιες γαστρονομικές παραδόσεις της Κύπρου και της Μεσογείου. Πιάτα με φρέσκα υλικά, τοπικά βότανα και συστατικά. Εξαιρετικά τα ορεκτικά (όπως τα meatballs), άψογες οι αλοιφές, πολύ καλή η πίτσα, τέλειο χταπόδι στη σχάρα, ένα από τα καλύτερα burgers στην Κύπρο με Wagyu beef. Εκτενής λίστα κρασιών και άψογο σέρβις που κρατά το επίπεδο ψηλά. Δεν χρειάζεται να είσαι golfer για να το επισκεφθείς.