ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Beauty and the Beast», για πέντε παραστάσεις στη Λευκωσία

WIZ TEAM

Ένα υπερθέαμα επί σκηνής, ένα μιούζικαλ για όλη την οικογένεια.

Η πρεμιέρα θα γίνει την Παρασκευή 10 Μαρτίου, στις 19:30, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Η Ακαδημία Χορού «Αντιγόνη Τασουρή», σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Όμιλο «ΜΟΡΦΗ», παρουσιάζει στις 10, 11 και 12 Μαρτίου 2023, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, το μιούζικαλ «Βeauty and the Beast». Για 5 μόνο παραστάσεις.

Τα καθαρά έσοδα της παραγωγής θα ενισχύσουν το ταμείο του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Μικροί Ήρωες», το οποίο στηρίζει τα παιδιά που παλεύουν με την ανίατη ασθένεια τον καρκίνο. Τα παιδιά αυτά είναι δικά μας παιδιά και κανένα παιδί δεν πρέπει να παλεύει μόνο του τον καρκίνο.

Η θεατρική διασκευή και η ελεύθερη ελληνική μεταφορά του Νεοκλή Νεοκλέους βασίζεται στο γνωστό παραμύθι «H Πεντάμορφη και το Τέρας».  Κεντρικός άξονας της παράστασης είναι η Πεντάμορφη, μια δυναμική, έξυπνη, ανεξάρτητη, ευγενική και γεμάτη αγάπη για τους συνανθρώπους της, η οποία δίνει τον αγώνα της για να επικρατήσει το δίκαιο και η αγάπη.  Αξίες για τις οποίες ο καθένας μας πρέπει να αγωνίζεται στη ζωή του, κι όμως στις δύσκολες εποχές που ζούμε, πολλές είναι οι φορές που τις προσπερνούμε αφήνοντάς τες απαρατήρητες. Στόχος των ταλαντούχων συντελεστών είναι η δημιουργία μιας πρωτότυπης σκηνικής πρότασης της γνωστής ιστορίας, δημιουργώντας ένα ολοκαίνουργιο σίκουελ, γεμάτο φρεσκάδα, βασισμένο στις αξίες της αγάπης και της συγχώρεσης.

Ένα υπερθέαμα επί σκηνής με επαγγελματίες ηθοποιούς και επαγγελματίες χορευτές και με τη συμμετοχή των μαθητών της Ακαδημίας.  Το θέαμα γίνεται ακόμα πιο φαντασμαγορικό με τα επιβλητικά σκηνικά και με  τα υπέροχα κοστούμια.  Η πρωτότυπη μεταφορά του παραμυθιού στη σκηνή, μαζί με τις υπέροχες χορογραφίες και το ζωντανό τραγούδι, κάνουν την  παράσταση ένα υπερθέαμα που δεν πρέπει να χάσει κανείς είτε μικρός είτε μεγάλος.

Συντελεστές:
Θεατρική Διασκευή και Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους
Καλλιτεχνική επιμέλεια/Χορογράφος: Αντιγόνη Τασουρή
Μουσική Διεύθυνση & Διδασκαλία: Χριστίνα Αργύρη
Χορογραφίες: Αντιγόνη Τασουρή, Σταυρίνα Κούσπαρου, Πέρσια Γεωργίου, Ελένη Γιωργάκη
Στίχοι Tραγουδιών: Σταύρος Σταύρου
Music Production: Νικόλας Ντίμας
Σκηνικά: Σκηνοτεχνική Λτδ
Κοστούμια: Έλενα Xρυσοστόμου
Φροντιστήριο-Ειδικές Κατασκευές: Μichelle Ιωαννίδου, Jacky Παναγή
Σχεδιασμός Φωτισμών: Καρολίνα Σπύρου
Σχεδιασμός Ήχου: Ανδρέας Γιωργαλλής
Graphic Designer: Γιώργος Αλεξάνδρου
Συντονισμός/Οργάνωση Παραγωγής: Μαρία Παπαπέτρου

Ηθοποιοί: Χρήστος Γρηγοριάδης, Γρηγόρης Γεωργίου, Μάρκος-Ιούλιος Δρουσιώτης, Πέτρος Κονόμου, Άντρη Κούκου, Άρης Κυπριανού, Στέλλα Φιλιππίδου, Πολύκαρπος Σολωμού, Βικτώρια Σαββίδου και η μικρή Θέσια Δημητροπούλου

Χορευτές: Πέρσια Γεωργίου, Ελένη Γιωργάκη, Σταυρίνα Κούσπαρου, Αυγή Μιχαήλ, Άντρεα Νικολάου, John Olariu, Τατιάνα Παπαδοπούλου, Αβραάμ Θωμά, Σάββας Σάββα

Συμμετέχουν και χορευτές/παιδιά της Ακαδημίας Χορού Αντιγόνη Τασουρή


ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η Πεντάμορφη και το Τέρας (πρωτότυπος τίτλος: Beauty and the Beast) είναι μια αισθηματική- μουσική ιστορία φαντασίας για μικρούς και μεγάλους (θεατές), και αυτή η ιστορία μας ταξιδεύει ακολουθώντας το υπέροχο ταξίδι της Μπελ, μιας πανέμορφης και ανεξάρτητης νεαρής κοπέλας, που φυλακίζεται από ένα Τέρας στο μαγεμένο κάστρο του. Παρά τους φόβους της, γίνεται φίλη με τα μαγεμένα πράγματα που ζουν στο κάστρο, όπως το ρολόι, το κηροπήγιο και τη τσαγέρα, τα οποία κάποτε ήταν οι υπηρέτες που δούλευαν εκεί. Επίσης σιγά, σιγά μαθαίνει πώς να κοιτά πίσω από την απόκοσμη και τρομακτική παρουσία (εξωτερική εμφάνιση) του Τέρατος, ανακαλύπτοντας την ευγενική καρδιά του Πρίγκιπα που κρύβεται μέσα του. Κατά την εξέλιξη της ιστορίας σταδιακά αναπτύσσεται μεταξύ τους (της Πεντάμορφης- Μπελ και του Τέρατος) το αίσθημα της αγάπης και του έρωτα. Επίσης μαθαίνει η Μπελ ότι το Τέρας, ήταν κάποτε ένας πλούσιος Πρίγκιπας, ιδιοκτήτης του μαγεμένου κάστρου και της γύρω περιοχής, τον οποίο έχει καταραστεί μια μυστηριώδης μάγισσα, μαζί με τους υπηκόους του και τους έχει μεταμορφώσει στη μορφή που έχουν τώρα ως τιμωρία για την αλαζονεία και την αναλγησία τους. Όμως η εξέλιξη της ιστορίας γίνεται ακόμα πιο πλούσια και ενδιαφέρουσα όταν εμφανίζεται και ο Γκαστόν, ένας ναρκισσιστής κυνηγός, ο οποίος ψάχνει να βρει απεγνωσμένα την Μπελ αφού την διεκδικεί για σύζυγο του και έχει πάθει εμμονή μαζί της. Όμως η Μπελ προσπαθεί να τον αποφύγει γιατί δεν της αρέσει καθόλου ο εγωιστικός, εγωκεντρικός του χαρακτήρας, και ο άσχημος τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται στους ανθρώπους. Αυτό όμως που δεν μπορεί να αποφύγει η Μπελ, είναι η σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μνηστήρων του Τέρατος και του Γκαστόν.


Χορηγός επικοινωνίας: Love FM


Χορηγοί: ΙDRIS Textiles/Fashion, Ιδιωτικό Φροντιστήριο Κ. Ιωάννου-Γεωργίου, Pilacoutas Group, IDS Total Solutions Contract Ltd, Michaelas Group, Sushi-La, Paradisa’s Make-up School, Το Περιβόλι του Αγ. Λαζάρου.

Yποστηρικτές:  Άλφα Δημιουργική, ATG Fund Services Ltd, Garden & Deco,  ΜadeinCrete, WaterWorld Aγ. Νάπα, Ford Motor Company, A. Elia Destalo Properties, Χρ. Καποδίστριας & Υιοί Λτδ, Jango Fashion, Μάριος Αθανασίου Group, Ledsolar, RPM Lithographica,  2-lines Hair Studio, Divine Hair Studio, Dance Step


5 ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 στις 19:30
Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία

Άλλες Παραστάσεις:

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 στις 16:00 και στις 19:30
Τιμή Εισιτηρίου: Πλατεία & 1ο Θεωρείο: €20  /  Εξώστης: €15

Κυριακή 12 Μαρτίου 20203 στις 11:00 και στις 17:30  **
** Σ’ αυτές τις παραστάσεις συμμετέχουν και τα παιδιά της Ακαδημίας Χορού Αντιγόνη Τασουρή
Τιμή Εισιτηρίου για τις παραστάσεις στις 12/3/2023: €15

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ www.tickethour.com.cy και στα καταστήματα ΑCS Courier

Πληροφορίες 22510480