ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βίντεο από τη μαγευτική ερμηνεία των Amalgamation στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ

WIZ TEAM

Τραγούδησαν με τα ηχοχρώματα του τόπου ‘που μας ανάγιωσε’, και κατάφεραν να ταξιδέψουν νοερά τον κόσμο που τις ακροάστηκε.

Η τελετή έγινε στην παρουσία του Bασιλιά Καρόλου και της Bασιλικής συζύγου Καμίλα, και συνοδεία του Πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, του Κόμη και της Κόμισσας του Ουέσεξ, της Βασιλικής Πριγκίπισσας και του αντιναύαρχου Σερ Τιμ Λόρενζ.

Όπως είχαμε αναφέρει ήδη σε προηγούμενο άρθρο μας, η γυναικεία χορωδία Amagalmation θα συμμετείχε στην επίσημη τελετή για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας, στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, στο Λονδίνο.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα η Καθημερινή, το θέμα της Ημέρας της Κοινοπολιτείας ήταν «Διαμορφώνοντας ένα αειφόρο και ειρηνικό κοινό μέλλον» και στην τελετή έχουν προσκληθεί 2.000 άτομα, περιλαμβανομένων των Υπάτων Αρμοστών που εκπροσωπούν τις χώρες-μέλη της Κοινοπολιτείας στο Ηνωμένο Βασίλειο -η τελετή μάλιστα αναμεταδόθηκε ζωντανά από το BBC σε εκατομμύρια κόσμου.


Από σχετική ανάρτηση του ΥΠΕΞ, μαθαίνουμε ότι «τα μέλη της γυναικείας χορωδίας Amalgamation, ερμήνευσαν το κομμάτι ‘Exile of Eros’, και «τραγουδώντας με τα ηχοχρώματα του τόπου μας», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η ιδρύτρια και μαέστρος της χορωδίας, Βασιλική Αναστασίου, ταξίδεψαν ως την Κύπρο μας τον κόσμο που είχε την τύχη να τους ακούσει. Αισθανόμαστε περήφανοι που το Υπουργείο Εξωτερικών, μαζί με το Υφυπουργείο Πολιτισμού και άλλους φορείς και ιδρύματα, στηρίξαμε αυτή την προσπάθεια».


«Προτεραιότητά μας είναι να προβάλουμε τη μοναδικότητα της κουλτούρας μας μέσα από τη γυναικεία φωνή», είχε σχολιάσει η ιδρύτρια και μαέστρος της χορωδίας, Βασιλική Αναστασίου, πριν από την σημαντική αυτή εμφάνιση στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ. «Τραγουδώντας με τα ηχοχρώματα του τόπου ‘που μας ανάγιωσε’, στόχος μας είναι να ταξιδέψουμε νοερά τον κόσμο που θα μας ακροαστεί», είχε πει επιπρόσθετα.

Η χορωδία εξέφρασε παράλληλα τις ευχαριστίες της στο Commonwealth Royal Society για την πρόσκληση, στις Πολιτιστικές Υπηρεσίες, στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, στην Υπηρεσία Κυπριακής Χειροτεχνίας, στο ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντης και στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, για τη στήριξη της αποστολής.



Στην αποστολή της χορωδίας στο Λονδίνο συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά οι:

Βασιλική Αναστασίου (μαέστρος)
Μυρτώ Αριστείδου
Άντρια Αυγουστή
Μαρία Βουλτσοπούλου
Εύρη Δημητρίου
Χαρά Ζυμαρά
Λήδα Μαππουρίδου
Χριστίνα Μεταξά
Χριστίνα Παπαμιχαήλ
Αναστασία Προκόπη-Τάκη
Παναγιώτα Κωνσταντή
Αννίτα Κωνσταντίνου
Αυγή Χατζηπαύλου
Αργυρώ Χριστοδούλου
Κυριακή Χριστοδούλου

Σχετικά με την χορωδία Amalgamation 

Η γυναικεία χορωδία  Amalgamation δημιουργήθηκε το 2014, εδρεύει στην Κύπρο και απαρτίζεται από γυναίκες όλων των ηλικιών και επαγγελματικών καταβολών. Καθοδηγούμενη από το όραμα της ιδρύτριας και μαέστρου της, Βασιλικής Αναστασίου, η χορωδία ερμηνεύει a capella (χωρίς τη συνοδεία οργάνων) παραδοσιακές κυπριακές και διασυνοριακές μελωδίες, υμνώντας τις προφορικές παραδόσεις και τις τοπικές ιστορίες διαφορετικών περιόδων και κουλτούρων της ευρύτερης Μεσογείου.

Η Βασιλική, με τη συμβολή των συνεργατών της, προσαρμόζει παραδοσιακά και πρωτότυπα τραγούδια με σύγχρονη αρμονία και τροποποιήσεις στους στίχους, επεκτείνοντας και προβάλλοντας διαφορετικές, από τις κυρίαρχες, προοπτικές. Η φιλοσοφία της χορωδίας βασίζεται στις αξίες της συμπερίληψης, της ενότητας και της αποδοχής διαφορετικών ταυτοτήτων, φωνών και ιστορικών καταβολών.