ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βλέπουμε ξανά το «Pulp Fiction» με αφορμή τα 30χρονα της iconic ταινίας

WIZ TEAM

Όσο κι αν δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε, έχουν περάσει ήδη τρεις δεκαετίες από τότε που ο Quentin Tarantino έγραψε και σκηνοθέτησε αυτή την επική ταινία.

Κυκλοφόρησε το 1994, αφήνοντας ένα αδιάσπαστο στίγμα στη σύγχρονη κινηματογραφική ιστορία, απαλλάσσοντας τους θεατές από τη μη γραμμική του πλοκή, το ζωντανό του διάλογο και τη μοναδική του προσέγγιση στη βία και τον εγκληματικό κόσμο. Το δεύτερο φιλμ του Tarantino, μετά το «Reservoir Dogs», το «Pulp Fiction» επικύρωσε τη φήμη του ως δημιουργού ταινιών με ένα νέο και πρωτοποριακό στυλ. Η πλοκή του φιλμ συνδυάζει τις ζωές φαινομενικά αταίριαστων χαρακτήρων στο σύγχρονο Λος Άντζελες, δημιουργώντας ένα πλέγμα εγκλήματος, χιούμορ και αναφορών στην pop κουλτούρα.

Καθώς φέτος γιορτάζουμε την 30ή επέτειο από την κυκλοφορία του «Pulp Fiction», αναφέρουμε τη διαχρονική του κληρονομιά και τον πολιτισμικό του αντίκτυπο. Το φιλμ δεν είναι μόνο ότι απογείωσε τις καριέρες ηθοποιών όπως ο John Travolta, ο Samuel L. Jackson και η Uma Thurman, αλλά και επαναπροσδιόρισε το γένος της κωμωδίας-εγκλήματος με τη φρέσκια προσέγγισή του. Το «Pulp Fiction» έχει λάβει πολλές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός Όσκαρ για το Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο. Ο αντίκτυπος του φιλμ στη σύγχρονη κινηματογραφία είναι αδιαμφισβήτητος, με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου να το κατατάσσει μεταξύ των 100 μεγαλύτερων φιλμ που έχουν δημιουργηθεί ποτέ και τους χρήστες του IMDb να το τοποθετούν στο No. 5 της λίστας των 250 καλύτερων φιλμ.

Info
Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024
Πάνθεον, 20.30
Διαγόρου 29, Λευκωσία
Προπώληση εισιτηρίων: https://pantheon-theatre.com
Περισσότερες πληροφορίες https://www.facebook.com/events/979717073809980