ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βουτιά στο Σαββατοκύριακο με τις πιο ωραίες ιδέες για έξοδο

WIZ TEAM

Μουσική, αρχαίες τραγωδίες, θερινό σινεμά, εικαστικά, όλα όσα θα γίνουν το Σαββατοκύριακο στο νησί για να περάσουμε όμορφα! 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Γιώργος Νταλάρας στην Τάφρο Πύλης Αμμοχώστου

50 χρόνια μνήμες που καίνε, καημοί που σκοτώνουν. 50 χρόνια πρόσφυγες στον τόπο μας. 50 χρόνια αναμονής με τη βαλίτσα έτοιμη και το κλειδί στο χέρι για την ευλογημένη μέρα της επιστροφής. 50 χρόνια βιώνουμε τη ματαίωση των προσδοκιών μας.

Μια μεγάλη συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα στην Τάφρο της Πύλης Αμμοχώστου την Παρασκευή 19 Ιουλίου και ώρα 20:30. Συμμετέχει ο Παντελής Θαλασσινός και την μουσική επιμέλεια έχει ο Γιώργος Παπαχριστούδης. Στην συναυλία θα τραγουδήσουν οι Κύπριοι ερμηνευτές Γιάννης Διονυσίου, Δημήτρης Μεσημέρης, Δημήτρης Φάνης, Δώρος Δημοσθένους, Κατερίνα Παράσχου, Κούλης Θεοδώρου, Κώστας Χατζηχριστοδούλου, Μαρίνα Βερζανλή, Πάρης Παράσχος, Πέτρος Κουλουμής και το Φωνητικό Σύνολο "Διάσταση".

Info
Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
Τάφρος Πύλης Αμμοχώστου, 20.30
Λευκωσία

Gin & Jazz βραδιά με live band στο Le Sundeck Robuchon 

Το Le Sundeck Robuchon στη Μαρίνα Αγίας Νάπας, το απόλυτο hot spot του νησιού, διοργανώνει Gin & Jazz Event στις 20 Ιουλίου, στις 20:30 και σας προσκαλεί για μια μοναδική βραδιά γεμάτη ρυθμό, καλοκαιρινές γεύσεις και υπέροχη ατμόσφαιρα! Με θέα την εντυπωσιακή Μαρίνα, το event υπόσχεται να μεταφέρει τη μαγεία της μουσικής μέσω live performance από jazz band, ταξιδεύοντάς σας στα μυστικιστικά τζαζ καταγώγια της Νέας Ορλεάνης.

Κι επειδή οι καλοκαιρινές βραδιές απαιτούν κάτι δροσιστικό, στο μενού του Le Sundeck μπορείτε να βρείτε απολαυστικές επιλογές από gin cocktails, για όλα τα γούστα. Από το κλασικό Bombay Sapphire με λάιμ και μπύρα με τζίντζερ, το εξαιρετικό Tanqueray με λάιμ και ξηρό τόνικ, το αγαπημένο Hendrick’s με αρώματα από αγγουράκι και μπουμπούκια τριαντάφυλλου, μέχρι και το ιδιαίτερο Monkey 47 με μέντα, λάιμ, τόνικ, με πολυπλοκότητα και βάθος γεύσης. Επιπρόσθετα, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε και πιο… «ιδιαίτερες» γεύσεις όπως για παράδειγμα το Burnett’s με ροζ γκρέιπφρουτ και σόδα, το Citatele με φράουλα και ξηρό τόνικ, το Aoratos Dry με λάιμ, δεντρολίβανο και τόνικ, το Elephant Sloe με πορτοκάλι, θυμάρι και ξηρό τόνικ, και άλλα.

Ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την όλη εμπειρία, μπορείτε να συνοδεύσετε το ποτό σας με εκλεκτές καλοκαιρινές γεύσεις από το μενού του Le Sundeck, με ποιοτικά finger foods που θα συμπληρώσουν τέλεια τη βραδιά για όλους τους λάτρεις του καλού φαγητού.

Απολαύστε μια άκρως καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη ατμοσφαιρική live τζαζ μουσική και δροσιστικά cocktails που θα σας μείνει αξέχαστη.

Ιnfo
Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
Le Sundeck Robuchon, 20.30
Mαρίνα Αγίας Νάπας
Κρατήσεις 23 300570

ΘΕΑΤΡΟ

Ορέστης του Ευριπίδη στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου και στο Αμφιθέατρο Μακαρίου

Η ευριπίδεια τραγωδία θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου στις 19 Ιουλίου, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της φετινής διοργάνωσης και στη συνέχεια στο Αμφιθέατρο Μακάριος Γ’ (Σχολής Τυφλών) στις 21 ΙουλίουΜετά τον φόνο της μητέρας του, Κλυταιμνήστρας, κυνηγημένος από τις Ερινύες και καταδικασμένος σε θάνατο από την πόλη, ο Ορέστης μαραζώνει, άρρωστο αγρίμι σ’ ένα στρώμα έχοντας στο πλάι του την Ηλέκτρα. Στο Άργος καταφθάνουν από την Τροία ο Μενέλαος και η Ελένη. Τα δύο αδέλφια προσδοκούν από τον Μενέλαο να παρέμβει, αλλά ούτε αυτός ούτε ο παππούς τους, Τυνδάρεως, σκοπεύουν να τους βοηθήσουν. Ο Ορέστης στρέφεται τότε στον Πυλάδη ο οποίος αποδεικνύει την ισχυρή φιλία του, αποφασίζοντας να τον στηρίξει με κίνδυνο τη ζωή του. Οι δύο νέοι άντρες, με τη συνδρομή της Ηλέκτρας, βάζουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο εκδίκησης με θύματα την Ελένη και την κόρη της Ερμιόνη, που φαίνεται να τους οδηγεί όλο και βαθύτερα σε έναν φαύλο κύκλο βίας και αίματος. Παγιδευμένοι μέσα στις πράξεις τους, προσπαθούν απεγνωσμένα να διασωθούν. Την τελική λύση έρχεται να δώσει η παρέμβαση του από μηχανής θεού, Απόλλωνα

Info
Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
Αρχαίο Ωδείο Πάφου, 21.00

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
Αμφιθέατρο Μακάριος Γ’ (Σχολής Τυφλών), 21.00
Λευκωσία
Eισιτήρια €8/€15
Προπώληση Soldouttickets
Πληροφορίες: 7000 2414 www.greekdramafest.com 

Φοίνισσες του Ευριπίδη στο Κούριο

Οι Φοίνισσες του Ευριπίδη είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα. Η προγραμματισμένη πρώτη παράσταση στη Λευκωσία θα δοθεί στις 10 Ιουλίου και ακολουθούν παραστάσεις στις 11, 12 και 13 Ιουλίου. Στη συνέχεια η παράσταση θα ταξιδεύσει στη Λεμεσό (19/7 & 20/7), στη Λάρνακα (27/7), στη Δερύνεια (31/7) και στην Πάφο, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Οι Φοίνισσες, έργο της όψιμης περιόδου του Ευριπίδη, γράφτηκαν πιθανώς μεταξύ 410 και 409 π.Χ. στα τελευταία ταραγμένα χρόνια του Πελοποννησιακού πολέμου, λίγο μετά τη σύντομη αλλά τραυματική περίοδο του ολιγαρχικού πραξικοπήματος και της Αρχής των Τετρακοσίων. Ένα δράμα με πλούσια θεατρική πλοκή, που σκιαγραφεί την κληρονομιά του τραύματος του πολέμου από γενιά σε γενιά, ρίχνοντας φως στις έννοιες της συμφιλίωσης, της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της ισότητας.

Info
Παρασκευή 19- Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, 21.00
Επισκοπή Λεμεσού
Εισιτήρια €8/ €17
Προπώληση 77772717

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ

Φόνισσα στο Θερινό Κωνστάντια

Σε ένα δυστοπικό νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900, η Χαδούλα, χήρα Ιωάννου Φράγκου είναι μια γυναίκα που έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της πέρασε η μητέρα της – μια σκυτάλη δύσκολη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την κατώτερη μοίρα της γυναίκας. Η Χαδούλα επαναστατεί μέσα της και αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί και προς τα έξω. Τα μικρά κορίτσια του νησιού γίνονται θύματα του ξεσπάσματός της. Αφαιρώντας τους τη ζωή, η ίδια νιώθει ότι τα απαλλάσσει από το κοινωνικό φορτίο που η ύπαρξή τους επιφέρει. Οι πράξεις της κάποια στιγμή αυτονομούνται και τη φέρνουν αντιμέτωπη με τον νόμο. Εγκαταλείπει το σπίτι της και βρίσκει καταφύγιο στη φύση. Όμως, όσο και αν η ηθική της τής υπαγορεύει ότι έπραξε σωστά, στην πραγματικότητα το χρόνιο τραύμα της την ακολουθεί παντού. Το τέλος έρχεται σαν λύτρωση.

Σκηνοθεσία Εύα Νάθενα
Πρωταγωνιστούν Πηνελόπη Τσιλίκα, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μαρία Πρωτόπαππα, Έλενα Τοπαλίδου

Info
Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
Κινηματοθέατρο Κωνστάντια, 21.00
Σόλωνος Μιχαηλίδη 15, Παλλουριώτισσα 1035
Εισιτήριο: €5 (Αγορά εισιτηρίων από το ταμείο του σινεμά. Ώρες ταμείου: Τετάρτη με Κυριακή 19:30 – 21:00)
Κάρτα διαρκείας: €60 (απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στο 22348203 ή στο ταμείο του σινεμά)
Είσοδος ελεύθερη για άτομα με αναπηρίες

 O Τελευταίος Γυρισμός στο Θερινό Κωνστάντια

Μια ερωτική ιστορία με φόντο την ταραγμένη περίοδο του καλοκαιριού του 1974 στην Κύπρο, όπου ένας κόσμος αθωότητας θα δοκιμαστεί και η σκιά της προδοσίας θα αφήσει το ανεξίτηλο στίγμα της. Ένα ερωτικό τρίγωνο, όπου δύο αδέλφια ερωτεύονται την ίδια γυναίκα, μια θεατρική παράσταση που απλώνεται προφητικά πάνω από την παραθαλάσσια πόλη, ένας παθιασμένος εθνικιστής που οδηγείται στα άκρα, μια κοινότητα που ζει τις προσωπικές ιστορίες, τα όνειρα και τα πάθη στην έντονη πολιτική αναταραχή εκείνου του σημαδιακού καλοκαιριού.

Πρωταγωνιστούν: Σταύρος Λούρας (Μανόλης), Christopher Creco (Στέφανος), Μαρία Κίτσου(Αλεξάνδρα), Πόπη Αβραάμ (Φαίδρα), Χριστόδουλος Μαρτάς (Ορέστης), Δημήτρης Ξύστρας (Γιάννης), Στέλιος Καυκαρίδης (Αριστείδης), Δέσπο

Info
Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
Κινηματοθέατρο Κωνστάντια, 21.00
Σόλωνος Μιχαηλίδη 15, Παλλουριώτισσα 1035
Εισιτήριο: €5 (Αγορά εισιτηρίων από το ταμείο του σινεμά. Ώρες ταμείου: Τετάρτη με Κυριακή 19:30 – 21:00)
Κάρτα διαρκείας: €60 (απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στο 22348203 ή στο ταμείο του σινεμά)
Είσοδος ελεύθερη για άτομα με αναπηρίες

The Monstera Project στο Παλαιό Ξυδάδικο

 

Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ παρουσιάζει την παράλληλη συμμετοχή του φετινού προγράμματος φιλοξενίας theYard.Residency.24. Πρόκειται για την δράση The Monstera Project vol2. Community Outreach - Community Building//Playing Dress-Up.

H δεύτερη δράση του The Monstera Project περιλαμβάνει μια εμπειρία sleepover/ dress-up/ κατάστημα για δύο ομάδες των οκτώ-δέκα ατόμων. Κάθε άτομο θα κληθεί να φέρει κάποια ρούχα που θέλει να κάνει up-cycle, να ανακυκλώσει ή να ανταλλάξει με έναν άλλο συμμετέχοντα, ενώ παράλληλα θα διασκεδάσουμε αναδημιουργώντας, επιδεικνύοντας και προσαρμόζοντας τις εμφανίσεις ο ένας για τον άλλον. Η Monstera θα παρέχει επιπλέον υφάσματα, ρούχα και αξεσουάρ για παιχνίδι.

Το “The Monstera Project” ξεκίνησε όταν η Έλενα Γαβριήλ και η Αριάνα Μαρκουλίδου βρήκαν κοινό ενδιαφέρον στην ένδυση και βιωσιμότητα ρούχων. Έρχονται από τον χώρο του επαγγελματικού χορού και είναι αυτοδίδακτες στην ραπτική, αυτό τους δίνει μια μοναδική εικόνα στις κατασκευές τους. Στο theYard.Residency.24 θα μοιραστούν τη φιλοσοφία και τις γνώσεις τους σχετικά με τη βιώσιμη και ηθική ένδυση, μέσα από τρεις δράσεις.

Συνιδρύτρια Monstera Project/ χορεύτρια/ περφόρμερ/ δημιουργός: Αριάνα Μαρκουλίδου. Συνιδρύτρια Monstera Project/ χορεύτρια/ περφόρμερ/ εκπαιδεύτρια γιόγκα: Έλενα Γαβριήλ. Τεχνική υποστήριξη: Πάνος Μπάρτζης

Ιnfo
Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
Παλαιό Ξυδάδικο, 15.00 – 19.00
Γενεθλίου Μιτέλλα 34 Πάφος
Εισιτήρια €8
Πληροφορίες 99 881949