ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βραβεία «Γαστρονόμος»: Τα highlights της βραδιάς

WIZ TEAM

Την Τετάρτη, η Λευκωσία φιλοξένησε με επιτυχία την ετήσια λαμπερή γιορτή των Βραβείων Ποιότητας 2024 του περιοδικού «Γαστρονόμος», στο πανέμορφο Παλαιό Κτήριο Δημαρχείου, στην καρδιά της Πλατείας Ελευθερίας. Μια βραδιά αφιερωμένη στους παραγωγούς και τους μεταποιητές κυπριακών τροφίμων, οι οποίοι με το πάθος και την αφοσίωσή τους υποστηρίζουν και προβάλλουν τα τοπικά προϊόντα με σεβασμό προς τον καταναλωτή και το περιβάλλον.

Το φετινό μότο της εκδήλωσης, «Ο τόπος μας. Οι άνθρωποί μας», αντανακλά την προσήλωση των βραβευθέντων στις κυπριακές παραδόσεις και γεύσεις, παρά τις προκλήσεις που προέκυψαν τα τελευταία χρόνια. Το υπέροχο προαύλιο του ιστορικού κτιρίου γέμισε με την αρωματική γαστρονομική ποικιλία της Κύπρου. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αυθεντικά κυπριακά εδέσματα και ποτά, που αναδεικνύουν την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά του νησιού.

Δείτε τα highlight της βραδιάς στο παρακάτω βίντεο που ακολουθεί

 

Σε μια βραδιά όπου η ιστορία συναντά την παράδοση, το backdrop της εκδήλωσης είχε στο επίκεντρο του την πορεία των Βραβείων Ποιότητας «Γαστρονόμος», από το 2014 έως σήμερα. Η παρουσία διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον χώρο της γαστρονομίας και της πολιτικής έδωσε έναν ακόμα διακριτικό χαρακτήρα στη βραδιά.

Σε έναν κόσμο όπου η γαστρονομία γίνεται ολοένα και πιο συναρπαστική περιπλάνηση στις γεύσεις και τις ιστορίες, τα Βραβεία Ποιότητας του «Γαστρονόμου» αναδεικνύουν την αφοσίωση στην τοπική γεύση και την κοινότητα, δημιουργώντας ένα γαστρονομικό πεδίο όπου η ποιότητα και η καινοτομία συναντούν την παράδοση και την ιστορία.

Στην Κύπρο, η γαστρονομία δεν είναι απλά μια συνήθεια ή μια αναγκαία λειτουργία. Είναι μια ζωντανή, εξελισσόμενη τέχνη που συνδυάζει γεύσεις, ιστορίες και παραδόσεις, δημιουργώντας έναν κόσμο γαστρονομικής κουλτούρας που συνεχώς επαναπροσδιορίζεται και ανανεώνεται.

Περήφανος χορηγός των Βραβείων Ποιότητας 2024 ήταν η Τράπεζα Κύπρου, υποστηρικτής των Κύπριων παραγωγών τα καταστήματα Σκλαβενίτης, υποστηρικτής Πολιτισμού η ΟΠΑΠ Κύπρου, και υποστηρικτής του βραβείου Βιώσιμης Ανάπτυξης η Epic. Στήριξε ο Δήμος Λευκωσίας.