ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βραβείο καλύτερης παράστασης σε Διεθνές Φεστιβάλ για το «Still!-ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο

WIZ TEAM

Το Grand Prix Καλύτερης Παράστασης στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου για παιδιά Bitolino, στην Bitola της Βόρειας Μακεδονίας, έλαβε η κυπριακή παράσταση «STILL! - Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο». Στο φεστιβάλ συμμετείχαν παραστάσεις από εννέα χώρες, ενώ τα αποτελέσματα καθορίστηκαν από τις ψήφους τριμελούς επιτροπής ειδικών.

Κατά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, η κριτική επιτροπή σημείωσε τα εξής:

«Η παράσταση που βραβεύουμε είχε όλα τα συστατικά που αναζητούσαμε και έκανε τη δουλειά μας ευκολότερη με την εξαιρετική ιδέα και ιστορία, την υπέροχη σκηνοθεσία και χορογραφία, τις καταπληκτικές ερμηνείες, τον φωτισμό, τη σκηνογραφία και ενδυματολογία, τη ζωντανή μουσική και το video design. Όλα τα πιο πάνω δημιουργούσαν μια συνεχή μαγεία στη σκηνή και ανέβασαν το θέαμα σε ένα άλλο επίπεδο. Ήταν μια παράσταση που παρόμοιά της δεν έχουμε δει ποτέ και που – μέσω της επινοημένης της γλώσσας- κέρδισε τις καρδιές κοινού και επιτροπής. Μάλλον μαντέψατε ήδη ποια παράσταση είναι: το ένα και μοναδικό «STILL! - Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο», η συμμετοχή της Κύπρου!».

Το STILL!, μια ιστορία του Σταύρου Σταύρου σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου και Παναγιώτη Τοφή και μουσική του Θοδωρή Οικονόμου, είχε κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2021 στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας και αγαπήθηκε από το κοινό της Κύπρου. Τον Φεβρουάριο του 2024, η παραγωγή θα ταξιδέψει στην Αθήνα για σειρά παραστάσεων στο ΟΛΥΜΠΙΑ – Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Αθηνών.