ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βράδυ στο Μαειρκό, με ένα σπέσιαλ μενού to share

WIZ TEAM

Στην Αγορά Αγίου Αντωνίου, από τις 6 Ιουνίου, θα μπορούμε κάθε βράδυ να απολαύσουμε ένα ωραίο μενού με ενδιαφέροντα πιατάκια, αρκετά από τα οποία θα έχουν έντονες επιρροές από την κουζίνα του Πατρικού στην Τερσεφάνου.

Αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ομάδας του εστιατορίου: «Μαειρκό... τη νύχτα, από την Τρίτη 06 Ιουνίου! Φέτος, τα καλοκαιρινά μας βράδια θα τα περάσουμε μαζί. Παρέα με νόστιμο φαγητό to share κι όμορφους ανθρώπους που αγαπάμε. Από Δευτέρα έως Σάββατο, από τις 19:30 έως τις 22:00, στην Αγορά Αγίου Αντωνίου. Για πληροφορίες, 96644355».

Μιλώντας με τον Σταύρο Φώκου, εκ των ιδιοκτητών, μας ανέφερε ότι η λογική θα είναι to share, μέσω ενός διαφορετικού από το μεσημέρι μενού, και πως κάποια από τα πιάτα θα προέρχονται από τα classics του Πατρικού.

Ζητώντας του να μας περιγράψει κάποια από τα πιάτα που θα προσφέρονται, ενδεικτικά μας ανέφερε την τσαμαρέλλα (φρέσκα ημίπαστη) με σως από δυόσμο και σαλάτα με κραμπί και μέλι, το σιγοψημένο βοδινό κότσι με σως τερατσιού και ξιδάτα, το tartare παστουρμά, αλλά και την πισσία με μέλι και φρούτα και την αρωματισμένη με γιασεμί και ροδόσταγμα κρέμα, με γλάσο από εσπεριδοειδή και παστίτσι (αμυγδαλωτό γάμου).

Οπότε, όπως αντιλαμβανόμαστε, αν και το μενού θα τιμά την κυπριακή κουζίνα και τις παραδοσιακές γεύσεις του τόπου μας, όπως άλλωστε προστάζει η φιλοσοφία τόσο του Μαειρκού όσο και το Πατρικού, εντούτοις αυτό που θα προσφέρεται δεν θα είναι ένας μεζές όπως ακριβώς έχουμε στο μυαλό μας τον μεζέ της ταβέρνας. Το βραδινό Μαειρκό θα λειτουργεί περισσότερο σαν ένα γαστρομαγειρίο και όχι σαν ταβερνάκι.

Στο μενού θα υπάρχουν επιλογές από κρύα και ζεστά ορεκτικά, κυρίως πιάτα, σαλάτες και γλυκά, με βάση το ψάρι και το κρέας, αλλά και χορτοφαγικές και vegan επιλογές, ενώ το φαγητό θα συμπληρώνουν κυπριακά κρασιά από γηγενείς ποικιλίες, αλλά και cocktails που έχουν ως βάση μερικά από τα εξαιρετικά κυπριακά spirits και γενικότερα τις ντόπιες πρώτες ύλες.

Info
Τηλ. 96644355
Δημοτική Αγορά Αγίου Αντωνίου, Λευκωσία
Δ-Σ 19:30 - 22:00