ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

CYENS WIP23 Φεστιβάλ Τέχνης και Τεχνολογίας: Modes of Creation

WIZ TEAM

Το Κέντρο Αριστείας CYENS φέρνει στην καρδιά της Λευκωσίας το πολυήμερο φεστιβάλ «Modes of Creation», με κεντρική θεματική τη σύμπραξη τέχνης και τεχνολογίας.

Το διεθνές φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου, δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερους από 50 διακεκριμένους και νέους καλλιτέχνες, σχεδιαστές, δημιουργούς, ακαδημαϊκούς, μηχανικούς και ερευνητές, από πάνω από 20 χώρες, να παρουσιάσουν έργα στους τομείς της εκτεταμένης, επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας (ER, AR, VR), εγκαταστάσεις (installations), διαδραστικά παιχνίδια και ομιλίες, και να πραγματοποιήσουν εργαστήρια.

Το φεστιβάλ απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό, σε μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και σε επαγγελματίες από τον χώρο του πολιτισμού και της βιομηχανίας, και προσφέρει  πληθώρα εμπειριών που αναδεικνύουν την αξία των διεπιστημονικών συνεργιών και ενθαρρύνουν τον διάλογο μεταξύ των κοινοτήτων της Κύπρου και του εξωτερικού.

Μη χάσετε την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ και τα εγκαίνια της έκθεσης στις 20 Οκτωβρίου, που θα δώσουν εορταστική διάθεση στο κέντρο της πόλης με street party με ζωντανή μουσική, διαδραστικές προβολές, παραστάσεις και παράλληλες δραστηριότητες από επιτυχημένους Κύπριους και φιλοξενούμενους καλλιτέχνες. Στις 21 και 22 Οκτωβρίου θα φιλοξενηθούν εργαστήρια και ομιλίες, ενώ η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι και 2 Νοεμβρίου. 

Όλες οι δραστηριότητες του φεστιβάλ θα διεξαχθούν στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, στην περιοχή της Πλατείας Δημαρχίας (Παλαιά Δημοτική Αγορά) και γύρω από τις εγκαταστάσεις του CYENS. Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες θα αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ!

*Η είσοδος στην έκθεση και η συμμετοχή στις παράλληλες δραστηριότητες, στα εργαστήρια και στις ομιλίες θα είναι δωρεάν.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Ιστοσελίδα: https://2023wip.cyens.org.cy/
Instagram: https://www.instagram.com/wipfestival/
E-mail: wip@cyens.org.cy
Τηλέφωνο: 22 747575

Info
Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, 18.30-00.00
Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023, 10.00-20.00
Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, 10.00-20.00
CYENS Centre of Excellence, παλιά Λευκωσία
Πληρ. https://2023wip.cyens.org.cy/