ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δέκα εντυπωσιακές εικόνες από το πρώτο Αναγεννησιακό Πανηγύρι

WIZ TEAM

Τα Πυργά γέμισαν ιππότες με στολές εποχής, καλλιτέχνες από την Ιταλία, τον Άγιο Μαρίνο και την Κύπρο με κοστούμια και όργανα εποχής, ενώ το παρόν της έδωσε και η Βασίλισσα της Κύπρου, Αικατερίνη Κορνάρο.

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου τα Πυργά διοργάνωσαν ένα… ταξίδι στο παρελθόν: ένα πανηγύρι για το προσκύνημα της Βασίλισσας της Κύπρου, Αικατερίνης Κορνάρο, στο λατινικό βασιλικό παρεκκλήσι της Αγίας Αικατερίνης Πυργών.

Καλλιτέχνες από την Ιταλία, τον Άγιο Μαρίνο και την Κύπρο με κοστούμια και όργανα εποχής παρουσίασαν τραγούδια, χορούς, αφηγήματα, παραμύθια και ποίηση που ανάγονται στην Κυπριακή και Ιταλική Αναγέννηση.

Επίσης, το πανηγύρι περιλάμβανε παιχνίδια και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, υπαίθρια αγορά ντόπιων προϊόντων και χειροτεχνημάτων, περίπατο γύρω από το χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης προς τα ιστορικά μνημεία και τη φύση και προσφορά φαγητού και ποτών από τις τοπικές επιχειρήσεις.

Το πανηγύρι διοργανώθηκε από το ίδρυμα Λαόνα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Beyond Cultural Tourism (Be.Cultour, Horizon 2020) σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Πυργών και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου Λτδ (ΑΝΕΤΕΛ).

Φωτογραφίες: Laona Foundation / Κοινοτικό Συμβούλιο Πυργών