ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δέκα χρόνια Βραβεία Ποιότητας γιορτάζει φέτος ο «Γαστρονόμος»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΕΙΛΙΝΗΣ

Κάθε χρόνο ο «Γ» ερευνά, ταξιδεύει, εντοπίζει, δοκιμάζει, απολαμβάνει και βραβεύει μοναδικά αυθεντικά προϊόντα Κύπριων παραγωγών.

Του Γιάννη Αδειλίνη

Το περιοδικό Γαστρονόμος και η εφημερίδα Η Καθημερινή, τα τελευταία δέκα χρόνια με τα Βραβεία Ποιότητας, φέρνουν στο επίκεντρο Κύπριους παραγωγούς, οι οποίοι συνεχίζουν με πείσμα και όραμα τη διατροφική κληρονομιά της μεγαλονήσου. Βραβεύουν παραγωγούς που γέννησαν ιδέες και αγωνίστηκαν να τις υλοποιήσουν, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας που μας προσφέρουν εκλεκτά τρόφιμα και ποτά, φανερώνοντας έναν ολόκληρο κόσμο συνδεδεμένο με την κυπριακή γη και τα μοναδικά προϊόντα της. 

Κάθε χρόνο οι συνεργάτες του «Γαστρονόμου» ερευνούν, ταξιδεύουν, εντοπίζουν, δοκιμάζουν και απολαμβάνουν αυθεντικά κυπριακά προϊόντα, φτιαγμένα με μεράκι. Πίσω από κάθε πετυχημένη προσπάθεια που βραβεύεται υπάρχουν ανθρώπινες ιστορίες γεμάτες αγώνες, πάθος, εμπόδια, καλές και κακές στιγμές, δάκρυα χαράς, φιλότιμο και έντιμο αγώνα. Είναι οι αληθινοί πρωταγωνιστές του χώρου των τροφίμων και ποτών

Δέκα είναι τα βραβεία που θα δοθούν φέτος, ισάριθμα με τα εσταντανέ μιας άλλης Κύπρου που μας αποκάλυψαν. Μιας Κύπρου επίμονης, θαρραλέας, που τολμά, δημιουργεί, καινοτομεί, ξεχωρίζει. Μέσα στη χρονιά που διανύουμε περισσότερα από 80 προϊόντα αξιολογήθηκαν σε τυφλές γευσιγνωσίες από ειδικές επιτροπές που συνθέτουν σεφ, σομελιέ κρασιού και ελαιολάδου, ειδικοί επιστήμονες, ερευνητές και συνεργάτες του «Γαστρονόμου». Αξιολόγησαν μια αντιπροσωπευτική γκάμα κυπριακών προϊόντων: αιγοπρόβειο χαλλούμι, παρθένο ελαιόλαδο, παραδοσιακή λούντζα, πατάτα κοκκινογής, μπίρες από μικροζυθοποιεία, κουμανταρία και κρασιά από νέες γηγενείς και τοπικές ποικιλίες, μοναδικές λευκές ποικιλίες όπως Σπούρτικο, Βασίλισσα, Μοροκανέλλα και Πρωμάρα και ερυθρές όπως Γιαννούδι, Λευκάδα και Όφθαλμο, ακολουθώντας τη διεθνή τάση που τις θέλει να πρωταγωνιστούν σε κάθε χώρα.

Οι παραγωγοί των προϊόντων που επικράτησαν γράφουν την ιστορία του τόπου μας και θα τιμηθούν στην τελετή απονομής των 10ων Βραβείων Ποιότητας, την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024, στο Παλαιό Κτίριο Δημαρχείου Λευκωσίας.

Περήφανος χορηγός των Βραβείων Ποιότητας 2024 είναι η Τράπεζα Κύπρου, υποστηρικτής των Κύπριων παραγωγών τα καταστήματα Σκλαβενίτης, υποστηρικτής Πολιτισμού ο ΟΠΑΠ Κύπρου, και στο βραβείο Βιώσιμης Ανάπτυξης η Epic.

10α Βραβεία Γαστρονόμος 2024
Ο τόπος μας. Οι άνθρωποι του.

https://www.must.com.cy/gr/people/news/brabeia-poiotitas-gastronomos-ta-highlights-tis-bradias 
(βίντεο με τα περσινά highlights)