ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δέκα ζωντανά ηχογραφημένες συναυλίες από τον Κασκαντέρ, για το 3ο Fengaros Reacts

NEWSROOM WIZ-GUIDE

Στον απόηχο της δέκατης χρονιάς διεξαγωγής του καλοκαιρινού φεστιβάλ, ο Φέγγαρος συνεχίζει τη μουσική του δράση: Η τρίτη έκδοση του online μουσικού φεστιβάλ Fengaros Reacts έρχεται στο διάστημα 1 με 30 Νοεμβρίου 2022, αγκαλιάζοντας ξανά τους καλλιτέχνες και τις μπάντες της Κύπρου, με δέκα μοναδικές συναυλίες ζωντανά ηχογραφημένες από τον Κασκαντέρ στα Λύμπια.

Η αρχή έγινε στην περίοδο των lockdown, όπου οι ευκαιρίες παρακολούθησης ζωντανής πρωτότυπης μουσικής ήταν από σπάνιες έως αδύνατες, με το μουσικό τοπίο ήδη από προ-πανδημίας να απαρτίζεται κυρίως από μουσικούς χώρους που έδιναν έμφαση στα cover bands, γεγονός που δυσκόλευε τους νέους καλλιτέχνες στην Κύπρο. Το Fengaros Reacts εμφανίστηκε τότε σαν ένα μέσο στήριξης και συντήρησης των εργαζομένων της τέχνης και της ζωντανής μουσικής – η βιομηχανία της οποίας σύμφωνα με τη μελέτη του 2020 από την Oxford Economic, απασχολεί 2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης στην ΕΕ και συμβάλει στο συνολικό ΑΕΠ με 81.9 δισεκατομμύρια ευρώ. Το κοινό του Fengaros Reacts ανταποκρίθηκε στο φεστιβάλ παρακολουθώντας τις συναυλίες, στηρίζοντας τους καλλιτέχνες μέσω του Fengaros Merch Shop, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα τη νέα μουσική που γεννιέται στο νησί.

1 – 30 Νοεμβρίου 2022 | Fengaros Reacts
Κάντε subscribe στο κανάλι της Louvana Records στο Youtube για όλες τις συναυλίες διαθέσιμες εκεί!

Η τρίτη εκδοχή του Fengaros Reacts θα γεμίσει ολόκληρο το Νοέμβρη με δείγματα της τρέχουσας σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Κύπρο. Με δωρεάν streaming στην ιστοσελίδα του Φέγγαρου, στο κανάλι της Louvana Records στο YouTube και στη σελίδα της Louvana Records στο Facebook, το Fengaros Reacts καλεί το κοινό να εντρυφήσει στους κόσμους των νέων καλλιτεχνών του νησιού μέσω των συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν στο γραφικό μπαρ Κασκαντέρ στα Λύμπια, παντρεύοντας το παραδοσιακό με το σύγχρονο υπό τους ήχους ροκ, ποπ, σύγχρονης τραγουδοποιίας καθώς και φολκ και παραδοσιακής μουσικής.

Το φωνητικό σύνολο Kalesma θα ανοίξει το φεστιβάλ στη 1 Νοεμβρίου, με τη Della, το νεότερο σε ηλικία act του φεστιβάλ να ακολουθεί. Η κιθαρίστρια Pavlina Konstantonopoulou με τη folk-rock τραγουδοποιία της θα δώσει σειρά στη Rafaella Mespilo που θα διηγηθεί προσωπικές ιστορίες μέσα από indie-pop συνθέσεις και στη συνέχεια ο Zeyn Mroueh θα μοιραστεί τα πειραματικά ambient ηχοτοπία του. Το σχήμα Kontovourkis & Co. συνεχίζουν στο δεύτερο μισό του Fengaros Reacts με μια εμφάνιση που συνδυάζει ελληνική ροκ με αμερικάνικο bluegrass, και η κολεκτίβα Island Seeds θα παρουσιάσει τις ψυχεδελικές-funk συνθέσεις της πριν την τραγουδοποιό Cemre Arca που θα πάρει τη σκυτάλη με ένα ιδιαίτερο προσωπικό σετ. Ο επίλογος του φεστιβάλ γίνεται με τη Χρυσάνθη Σχίζα σε μία εμφάνιση σύγχρονου έντεχνου και λαϊκού περιεχομένου, και στη συνέχεια το ροκ των Mental Soup θα κλείσει την τελευταία ημέρα του Fengaros Reacts στις 30 Νοεμβρίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 15:30 EET
Kalesma: Φωνητική παραδοσιακή μουσική

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 17:15 EET
Della: Garage rock

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 16:00 EET
Pavlina Konstantonopoulou: Folk-rock τραγουδοποιία

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 14:30 EET
Rafaella Mespilo: Indie-pop τραγουδοποιία

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 23:00 EET
Zeyn Mroueh: Ambient folk-noise

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 20:00 EET
Kontovourkis & Co.: Ελληνικό folk rock με country/bluegrass επιρροές

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 16:45 EET
Island Seeds: Ψυχεδελικό jam funk

Πέμπτη 24 Νοέμβρη 15:00 EET
Cemre Arca: Indie τραγουδοποιία

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 12:15 EET
Chrysanthi Schiza: Έντεχνη/Λαϊκή τραγουδοποιία

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 22:00 EET
Mental Soup: Psychedelic garage rock

Info: http://www.fengaros.com/reacts