ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεκαέξι κυπριακά οινοποιεία ενώνουν δυνάμεις

WIZ TEAM

Μια εταιρία που σκοπό έχει να αναδείξει τις κυπριακές ποικιλίες σταφυλιού και τα κυπριακά κρασιά, τόσο στην Κύπρο όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

H Cyprus Wine Consortium δημιουργήθηκε με όραμα να διαμορφώσει το μέλλον του κυπριακού αμπελώνα και των κυπριακών κρασιών -υψηλής ποιότητας κρασιά φτιαγμένα με τις κυπριακές ποικιλίες σταφυλιού.

Η εταιρεία επιθυμεί να αναγεννήσει την οινική ιστορία της Κύπρου και αποτυπώνει το όραμα της σε ένα σκοπό. Να αναδείξει τις κυπριακές ποικιλίες σταφυλιού και τα κυπριακά κρασιά τόσο στην Κύπρο, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Την εταιρεία δημιούργησαν δεκαέξι κυπριακά οινοποιεία και ο Θεόδωρος Θεοχάρης, έχοντας σαφή πεποίθηση ότι ο σκοπός είναι μεγαλύτερος από τους ίδιους και ότι αυτός μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ομαδική προσπάθεια τους.


Σήμερα, μετά από σχεδόν ένα χρόνο από την ίδρυση της, η Cyprus Wine Consortium έχει πραγματοποιήσει ήδη τα πρώτα άλματα:

-Έχει προσδιορίσει τις κυπριακές ποικιλίες προγραμματίζοντας ουσιαστικά την εξέλιξη του κυπριακού αμπελώνα.

-Έχει επιλέξει τα κρασιά που θα ηγηθούν της προσπάθειας και που ήδη έχουμε αρχίσει να πίνουμε - κρασιά τα οποία θέτουν τους νέους στόχους ποιότητας του κυπριακού κρασιού.

-Έχει θεσπίσει κριτήρια ποιοτικής αξιολόγησης.

-Εργάζεται να ευαισθητοποιήσει opinion leaders στο παγκόσμιο στερέωμα του κρασιού.

-Εργάζεται να οριοθετήσει ήπιες και βιώσιμες καλλιεργητικές πρακτικές στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης.


Είναι αξιοσημείωτο πως, ενώ τα δεκαέξι οινοποιεία της εταιρείας διατηρούν την οργανική αυτοτέλειά τους, ταυτόχρονα δημιουργούν ένα σήμα το οποίο θα προσθέτουν στις φιάλες τους ως την Cyprus Wine Consortium πιστοποίηση ποιότητας και ένδειξη επιλογής για τους καταναλωτές. Η Cyprus Wine Consortium θα παρουσιάσει σύντομα αυτό το σήμα, το οποίο θα χαρακτηρίζει την κοινή προσπάθεια και θα αποτελέσει το σήμα κατατεθέν του ποιοτικού κυπριακού κρασιού στο νησί μας και σε όλο τον κόσμο.

Η Cyprus Wine Consortium αποτελεί το πρώτο εγχείρημα τέτοιας κλίμακας σύμπραξης ανεξάρτητων επιχειρηματιών με παγκόσμιο προσανατολισμό -άλλη μια πρωτιά της στην οινική ιστορία του νησιού μας και όχι μόνο...


Αξίζει να αγκαλιάσουμε και να υποστηρίξουμε την προσπάθεια της Cyprus Wine Consortium:

-Επειδή στοχεύει να κάνει υπερήφανους τους απανταχού Κύπριους πίνοντας το κυπριακό κρασί μας.

-Επειδή αναβιώνει και στηρίζει την οινική παράδοση της Κύπρου, η οποία έχει αποτελέσει στυλοβάτη της αγροτικής οικονομίας και των νοικοκυριών της Κύπρου για πάνω από 5.000 χρόνια, αναδεικνύοντας την ποιότητα του κυπριακού κρασιού και των κυπριακών ποικιλιών σταφυλιού στο νησί μας και σε όλο τον κόσμο.

Τα δεκαέξι οινοποιεία που απαρτίζουν τη Cyprus Wine Consortium είναι:
AYIA MAVRI WINERY
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΗΣ ΑΜΠΕΛΗΣ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΒΛΑΣΙΔΗ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΖΑΜΠΑΡΤΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
K&K VASILIKON WINERY (KATHIKAS)
KAMANTERENA WINERY
ΚΤΗΜΑ ΔΑΦΕΡΜΟΥ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑΣ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΛΛΙΑΣ
MARATHASA WINES
PAPALOUCAS WINERY
SANTA IRENE WINERY
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΣΙΑΚΚΑΣ
VINEYARD ARGYRIDES
FIKARDOS WINERY