ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Δεν γνωρίζετε τι πραγματικά σημαίνει αυτό το βραβείο για μένα»

WIZ TEAM

Όταν ένας σπουδαίος κυπριακής καταγωγής σεφ, με δύο αστέρια Michelin στην κατοχή του, και το πρώτο από αυτά να έχει έρθει πριν από 23 ολόκληρα χρόνια, συγκινείται λαμβάνοντας το βραβείο ως «Διεθνής Κύπριος» στα Man of the Year Awards 2022.

Όπως γράψαμε ήδη σε προηγούμενο άρθρο, ανάμεσα στους εννιά βραβευθέντες των Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards 2022 ήταν και ο Ανδρέας Άντωνα, ο συμπατριώτης μας σεφ που μεγαλουργεί στην Αγγλία.

Γεννήθηκε στο Λονδίνο από Κύπριους γονείς (και οι δύο γονείς του κατάγονται από την Άχνα) και μεγάλωσε βλέποντας τους συγγενείς του να δουλεύουν στο εστιατόριο του πατέρα του. Αφού σπούδασε και δούλεψε σε διάφορα εστιατόρια, το 1993 έφτιαξε το πρώτο δικό του εστιατόριο στη βρετανική πόλη Kenilworth. Το Simpsons κέρδισε το πρώτο αστέρι Michelin το 1999. Έπειτα, το 2013 έφτιαξε το δεύτερο εστιατόριό του, The Cross, κερδίζοντας επίσης αστέρι Michelin. Για αυτά τα δύο βραβεία, αλλά και για πολλές άλλες διακρίσεις που απέσπασε, εκ των οποίων το διδακτορικό με το οποίο έχει τιμηθεί από βρετανικό πανεπιστήμιο, ως αναγνώριση της προσφοράς του στον κλάδο του, η Επιτροπή των Man of the Year Awards τον τίμησε βραβεύοντάς τον ως «Διεθνή Κύπριο».

Φανερά συγκινημένος, παρέλαβε το βραβείο από τον Υφυπουργό Τουρισμό κύριο Σάββα Περδίο, ευχαριστώντας όλους όσοι τον τίμησαν με τη ψήφο τους ως εξής:

«Δεν γνωρίζετε τι πραγματικά σημαίνει αυτό το βραβείο για μένα. Το ότι έρχομαι ξανά σε επαφή με την πατρίδα μου είναι κάτι φανταστικό!

Αυτό το βραβείο είναι το επιστέγασμα όλης της σκληρή δουλειάς όλων των αυτών των χρόνων (σ.σ. 23) που έχουμε στην κατοχή μας αστέρι Michelin. Πραγματικά είναι.

Ευχαριστώ όλους τους χορηγούς και όλους όσοι μου δίνουν αυτό το πολύ σημαντικό ειδικό βραβείο.

Με τιμά ιδιαίτερα αυτή η βράβευση, τη δέχομαι με ταπεινότητα και είμαι πραγματικά ευγνώμων. Σας ευχαριστώ όλους».

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Wiz Guide (@wiz_guide)