ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεύτερος κύκλος παραστάσεων για το έργο «Οι γυναίκες επιστρέφουν»

WIZ TEAM

Μετά από τη θερμή ανταπόκριση του κοινού σε μια σειρά sold-out παραστάσεων τον Οκτώβριο και Νοέμβριο που μας πέρασε, με χαρά ανακοινώνουμε δεύτερο κύκλο παραστάσεων για το έργο ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στη Λευκωσία, στις 13,14,15,17,18 Ιανουαρίου στις 8 μμ, και στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό στις 28 και 29 Ιανουαρίου στις 8:30 μμ

Λίγα λόγια για το έργο:
Οι πορείες γυναικών της κίνησης «Οι Γυναίκες Επιστρέφουν» είχαν στόχο τη διεκδίκηση του ανθρώπινου δικαιώματος να κυκλοφορούν ελεύθερα στη γη τους. Ένα grassroots κίνημα γυναικών της Κύπρου, που στη δεκαετία του 80 διοργάνωσε με εκπληκτική στρατηγική και πολιτική οξυδέρκεια πορείες που έσπαζαν τη γραμμή αντιπαράταξης, καθώς και μια παράλληλη εκστρατεία διεθνοποίησης του Κυπριακού προβλήματος. Χιλιάδες γυναίκες διαπέρασαν την «πράσινη γραμμή» και ήρθαν αντιμέτωπες με τον κατοχικό στρατό, σε μια εποχή που κάτι τέτοιο ήταν αδιανόητο, ενώ παράλληλα το δράμα της Κύπρου απέκτησε διεθνή ορατότητα.

Έξι ηθοποιοί ενσαρκώνουν ένα πλήθος ρόλων. Ζωντανεύοντας προσωπικές μαρτυρίες και αφηγήσεις, παίρνουν το νήμα μιας ιστορίας για τη θέση της γυναίκας σε εμπόλεμες ζώνες. Τι είναι ικανές να κάνουν; Τι είναι ηρωισμός; Η «πανανθρώπινη» εμπειρία τις αφήνει έξω; Θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει την ιστορία;

Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy  / τηλ: 77777040
Και www.rialto.com.cy/ 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Κείμενο: Μαγδαλένα Ζήρα & Νέδη Αντωνιάδη
Σκηνοθεσία: Μαγδαλένα Ζήρα
Σύμβουλος Δραματουργίας: Αθηνά Κάσιου
Σκηνικά/κοστούμια: Έλενα Κατσούρη
Σχεδιασμός βίντεο: Έλενα Αλωνεύτη
Μουσική σύνθεση και επιμέλεια: Αντώνης Αντωνίου
Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης
Αφίσα: Γιώργος Τσαγγάρης
Βοηθός παραγωγής: Νίκολα Μητροπούλου
Φωτογραφίες: Σωκράτης Σωκράτους
Παραγωγή: Project ΣΕΖΟΝ Γυναίκες


Ηθοποιοί (σε αλφαβητική σειρά): Νέδη Αντωνιάδη, Σοφία Καλλή, Γιόλα Κλείτου, Ζωή Κυπριανού, Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου, Μαρία Χατζηχριστοδούλου.