ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διεθνής Μέρα Μαραθεύτικου κρασιού

WIZ TEAM

Την 1η Δεκεμβρίου, η σημαντική αυτή ερυθρή γηγενής ποικιλία της Κύπρου εισέρχεται στον παγκόσμιο χάρτη ημερών κρασιού.

Η Oenognosia και η Ομάδα Οινοφίλων ΟίνοΑρτ αναγνωρίζουν ότι η ποικιλία Μαραθεύτικο κατέχει ψηλή θέση μεταξύ των γηγενών ερυθρών ποικιλιών της Κύπρου. Έτσι, ήταν αναμενόμενο να δημιουργηθεί η Διεθνή Ημέρα Μαραθεύτικου. Σκοπός αυτής της μέρας είναι η προώθηση της ποικιλίας Μαραθεύτικο και των κρασιών που γίνονται από αυτή, σε όλο τον κόσμο μέσα από διάφορες δράσεις.

Η ημερομηνία εορτασμού της έχει τεθεί η 1η Δεκεμβρίου και θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Υποστηρικτές εκτός από την Oenognosia  και ΟίνοΑρτ, είναι οι σύνδεσμοι:

  • Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.
  • Υφυπουργείο Τουρισμού
  • Τμήμα Γεωργίας - Κλάδος Αμπελουργίας/Οινολογίας.
  • Παγκύπριος Σύνδεσμος Οινοποιείων (ΣΟΚ),
  • Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων Κύπρου. (ΕΠΟΚ),
  • Παγκύπριος Σύνδεσμος Οινοχόων.

Υποστηρικτές είναι επίσης τα πλείστα οινοποιεία που διαθέτουν κρασιά από Μαραθεύτικο στην γκάμα τους. Η λίστα αυτών των οινοποιείων παρουσιάζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνής Ημέρα Μαραθεύτικου, www.maratheftikoday.cy.

Σας προσκαλούμε μαζί με τους υποστηρικτές της ιδέας να διαδώσετε τη Διεθνή Μέρα Μαραθεύτικου, απολαμβάνοντας την 1η Δεκεμβρίου κρασιά από Μαραθεύτικο κόκκινα, ροζέ ή λευκά (blanc de noirs), φρέσκα ​​ή παλαιωμένα, ξηρά, ημίξηρα ή ημίγλυκα, μονοποικιλιακά ή σε χαρμάνια.

Οι δράσεις της Διεθνούς Μέρας Μαραθεύτικου

Την ημέρα που θα γιορτάζεται το Μαραθεύτικο, τα οινοποιεία που παράγουν κρασιά από Μαραθεύτικο θα είναι ανοιχτά για να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες γευσιγνωσίας και οινοτουρισμού.

Επιπλέον, σχετικές εκπαιδευτικές και οινογαστρονομικές ενέργειες θα καταγραφούν σε ημερολόγιο το οποίο θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνούς Μέρας Μαραθεύτικου και επίσης θα δημοσιευτούν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Το hashtag

Για να διαδοθεί η ιδέα, χρησιμοποιούμε ήδη τα hashtag #maratheftikoday και #maratheftiko στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν δημοσιεύουμε ενημερωτικό και φωτογραφικό υλικό που σχετίζεται με το Μαραθεύτικο. Την 1η Δεκεμβρίου ενθαρρύνουμε όλους όσοι αγαπούν το κρασί όλους να ανοίξουν ένα μπουκάλι Μαραθεύτικο και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους στο διαδίκτυο με τα πιο πάνω hashtag.

Η επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνής Ημέρας Μαραθεύτικου είναι www.maratheftikoday.cy .

Η υποστήριξη σας με οποιοδήποτε τρόπο είναι ευπρόσδεκτη.