ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δωρεάν εργαστήρι ημερολογίου και προσωπικής γραφής που εξερευνά τις έννοιες του Σπιτιού και του Ανήκειν

WIZ TEAM

Μια παράλληλη δράση της Μπιενάλε Λάρνακας 2023, από την The.Curious.Curly, στις 18 και 21 Οκτωβρίου.

Το ‘Σπίτι’ είναι... ένα ερωτηματικό, ένα αίνιγμα, μια πολύπλευρη έννοια.

Το ‘σπίτι’ κουβαλάει μαζί του μνήμες και έννοιες τόσο ποικίλες όσο οι ψυχές που το κατοικούν. Σε μια προσπάθεια να εξερευνηθεί τι σημαίνει ‘σπίτι’ για τον καθένα και ποιες εμπειρίες επηρεάζουν τη σχέση αυτή, η Μπιενάλε Λάρνακας 2023 παρουσιάζει το ‘Reflections of Home’, ένα συναρπαστικό εργαστήρι γραφής, εμπνευσμένη από τη καταγραφή ημερολογίου (journaling).

Καθοδηγούμενο από τη φετινή θεματική "Home Away from Home" και στα πλαίσια της εβδομάδας Ψυχολογίας της Μπιενάλε, το εργαστήρι καλεί τους συμμετέχοντες να ξεκινήσουν ένα ταξίδι εσωτερικής ενδοσκόπησης και δημιουργικότητας για να εξερευνήσουν τα πολύπλοκα στρώματα που αποτελούν το τι εστί ‘σπίτι’.

Στο δίωρο εργαστήρι αυτό, η The.Curious.Curly θα καθοδηγήσει ένα μικρό αριθμό ατόμων σε μια διαδικασία ενδοσκόπησης, συζήτησης και σύνδεσης για το τι σημαίνει ‘σπίτι’ για τον καθένα και τους διάφορους παράγοντες που επηρεάζουν τις ιδεολογίες αυτές.

Για να ξεκλειδώσει τις αμέτρητες και προσωπικές έννοιες του σπιτιού, το εργαστήρι θα χρησιμοποιήσει ασκήσεις γραφής και δημιουργικότητας. Μέσα από την θεραπευτική τέχνη της γραφής στο χέρι, παρόμοια με τη πρακτική ενός ημερολογίου, το εργαστήρι έχει στόχο να φέρει τους συμμετέχοντες πιο κοντά στις σκέψεις και τα συναισθήματα τους και να ακουστούν διαφορετικές ιστοριές και εμπειρίες.

«Το γράψιμο, ή το να κρατάς ημερολόγιο, είναι κάτι που συνήθως κάνουμε μόνοι μας,» λέει η διοργανώτρια The.Curious.Curly. «Δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να είναι μια μοναχική συνήθεια. Δημιουργείται μια άλλη δυναμική όταν μαζευόμαστε με άλλους και αυτός είναι ένας από τους στόχους του εργαστηρίου – να συνδεθούμε μέσω ασκήσεων γραφής και να ενθαρρύνουμε τη σκέψη».

Γιατί Journaling;

Γράφοντας τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις εμπειρίες και τα όνειρά μας, στο χέρι, είναι ένας ισχυρός τρόπος να συνδεθούμε με τον εσωτερικό μας κόσμο και να αποκτήσουμε μεγαλύτερη επίγνωση των συνηθειών και των συμπεριφορών μας. Για αυτό και το ημερολόγιο είναι ένα θεραπευτικό εργαλείο και μια μορφή αυτό-έκφρασης για να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας, μοιράζοντας σκέψεις με το χαρτί.

Mέρος της Λάρνακα Μπιενάλε, 2 εργαστήρια θα λάβουν χώρα, την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου (στα αγγλικά) και το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου (στα ελληνικά), και τα δύο στις 18:30. Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται την εβδομάδα Ψυχολογίας της Μπιενάλε καθώς αφορούν την σχέση με τον εαυτό. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στη γραφή.

«Ελάτε στο σαλόνι της Λάρνακα Μπιενάλε αυτό το φθινόπωρο, στην καρδιά της πόλης, όπου θα μαζευτούμε γύρω από ένα τραπέζι για να γράψουμε και να συνομιλήσουμε. Ντόπιοι, ταξιδιώτες, μετανάστες, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι!».

Info
Τίτλος: Reflections of Home: Journaling Workshop
Ημερομηνίες:  Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου (στα αγγλικά) και το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου (στα ελληνικά)
Ώρες: 18:30-20:30
Τοποθεσία: The Living Room, Αγίου Λάζαρου 36, Λάρνακα
Συμμετοχή: Δηλώστε συμμετοχή στο https://tinyurl.com/bdf2nykw (συμπεριλαμβάνει όλα τα υλικά, τετράδια καθώς και handmade δώρα). Η είσοδος είναι δωρέαν.
Απευθύνεται σε άτομα άνω των 17 χρονών
Facebook event: Reflections of Home - a guided journaling workshop | Larnaca Biennale

Σχετικά με το The.Curious.Curly:

Το The Curious Curly είναι ένα κυπριακό brand από την Ελένη Φιλίππου όπου επικεντρώνεται σε δημιουργικά πρότζεκτ και στην ενδοσκόπηση. Η Ελένη είναι κειμενογράφος/αρθρογράφος, ασχολείται με την κυανοτυπία και είναι λάτρης του journaling. Το 2021, άρχισε να οργανώνει εργαστήρια journaling με σκοπό να ενθαρρύνει τη προσωπική σκέψη και την αυτογνωσία και να κάνει αυτή τη πρακτική μια λιγότερο μοναχική εμπειρία. Κάθε μήνα οργανώνει εργαστήρια σε διάφορα μέρη (πάρκα, καφέ, κήπους) και τώρα σε φεστιβάλ.

FB/IG: @the.curious.curly
Eπικοινωνία: eleniphilippou28@gmail.com

Υποστηρικτές & Χορηγοί: Larnaca Biennale, Centre for Social Innovation, Φανερομένης 70