ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δωρεάν στην πόλη: 10 εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο

WIZ TEAM

Θερινό σινεμά, θέατρο, μουσική το Wiz σας παρουσιάζει όλες τις εκδηλώσεις στην πόλη με ελεύθερη είσοδο! 

CINEMA: "Η κόρη μου η σοσιαλίστρια" στην πλατεία της παλιάς Αγλαντζιάς

Ο Δήμος Αγλαντζιάς το Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου και οι τοπικές επιχειρήσεις Καφενείο η μικρή Ροδιά και Το Στενορύμι διοργανώνουν θερινή κινηματογραφική προβολή της ταινίας "Η κόρη μου η σοσιαλίστρια", στην πλατεία της παλιάς Αγλαντζιάς.

Info
Τρίτη 25 Ioυλίου 2023
Πλατεία Παλιάς Αγλαντζιάς
Είσοδος Ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ: «Νεφέλες του Αριστοφάνη» στο Αμφιθέατρο Λακατάμιας

Το θέατρο Αντίλογος, προτείνει για το καλοκαίρι του 2023 τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, στην πρώτη σκηνοθετική συνεργασία του θεάτρου με τον Μάριο Κακουλλή. Ο νεαρός σκηνοθέτης, στην πρώτη του αναμέτρηση με τους αρχαίους κλασσικούς, διαμορφώνει μαζί με μια ομάδα εξαίρετων ηθοποιών, μια νεανική, φρέσκια πρόταση – διασκευή του λαμπρού αριστοφανικού έργου, χρίζοντας πρωταγωνίστριες της παράστασης τις «Νεφέλες του 2023», τη νέα γενιά, προτείνοντας μια παράσταση που θέτει τα θέλω και τις ανάγκες των νέων στο επίκεντρο.

Οι «Νεφέλες» ως πρόταση φτιαγμένη από νέους ανθρώπους, με τα δικά τους εργαλεία, την δική τους οπτική, τη δική τους γλώσσα, τον δικό τους τρόπο δουλειάς, θέτουν τον προβληματισμό τους σε σχέση με την παιδεία, την φύση και τα αδιέξοδα του σήμερα, πάντα μέσα από το παιχνίδι των μεταμορφώσεων και την καυστική οπτική του Αριστοφάνη.

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Αντωνίου, Βαλεντίνος Κόκκινος, Αντρέας Κουτσόφτας, Κλείτος Κωμοδίκης, Βασίλης Παφίτης, Πολυξένη Σάββα, Αντωνία Χαραλάμπους, Χριστίνα Χριστόφια.

Οι Νεφέλες είναι κωμωδία του Αριστοφάνη που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα Μεγάλα Διονύσια το 423 π.Χ. όπου απέσπασε τρίτο βραβείο. Ο Αριστοφάνης που πίστευε ότι οι Νεφέλες είναι από τα καλύτερα έργα του, το διόρθωσε ριζικά με σκοπό να το παρουσιάσει ξανά στο κοινό. Οι Νεφέλες που σώζονται έως σήμερα είναι η δεύτερη εκδοχή. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά και πολυσυζητημένα έργα του Αριστοφάνη, ο άλυτος γρίφος στην αριστοφανική παραγωγή κι ένα από τα μεγαλύτερα ερωτηματικά στην ιστορία της λογοτεχνίας.

Ο μεγάλος κωμωδιογράφος καυτηριάζει και σατιρίζει τα φροντιστήρια των σοφιστών στην Αρχαία Αθήνα και την «προοδευτική» παιδεία που παρείχαν την εποχή εκείνη και ειδικά ο Σωκράτης, που διαφθείρει υποτίθεται τους νέους με τη διδασκαλία του, παρόλο που ο Σωκράτης δεν δίδαξε ποτέ την σοφιστεία. Το όνομα του έργου οφείλεται στις Νεφέλες (τις νεφελώδεις δηλαδή ιδέες της φιλοσοφίας), τις οποίες, κατά τον ποιητή, ο Σωκράτης θεωρεί θεές, μαζί με το Χάος και τη Γλώσσα, και μ' αυτές αντικαθιστά τους θεούς της πόλης.

Ελεύθερη μετάφραση: Φώτης Φωτίου
Διασκευή : Ηθοποιοί & σκηνοθέτης
Σκηνοθεσία: Μάριος Κακουλλής
Σκηνογραφία: Έλενα Τερέπεη
Ενδυματολογία: Ρέα Ολυμπίου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης
Μουσική: Μαρία Spivak
Κινησιολογία: Φώτης Νικολάου
Βοηθός σκηνοθέτη: Άντρη Ηρακλέους

Info
Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023
Αμφιθέατρο Λακατάμιας, 20.30
Λευκωσίας
Ελεύθερη Είσοδος


CINEMA: Φεστιβάλ Θερινού κινηματογράφου- Δήμος Ιδαλίου

Ο Δήμος Ιδαλίου διοργανώνει Θερινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τα παιδιά, στη Λευκωσία.

Όλα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν, αγαπημένες παιδικές ταινίες.

Τρίτη 25/7 Strange world
Τετάρτη 26/7 Turning Red
Πέμτη 37/7 Avatar: The Way of Water

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ιδαλίου
Ώρα Έναρξης 20.30
Ελευθερη Είδοδος

CINEMA: Elvis στο θερινό της Πλατείας Ελευθερίας



Η ταινία εξερευνά τη ζωή και τη μουσική του Έλβις Πρίσλεϊ (Μπάτλερ), μέσα από το πρίσμα της περίπλοκης σχέσης του με τον αινιγματικό μάνατζέρ του, συνταγματάρχη Τομ Πάρκερ (Χανκς). Η ιστορία εμβαθύνει στην πολύπλοκη δυναμική μεταξύ του Πρίσλεϊ και του Πάρκερ, των οποίων η σχέση μετρά πάνω από 20 χρόνια, από την ανάδειξη του Πρίσλεϊ μέχρι την εκτίναξη της φήμης του, με φόντο το εξελισσόμενο πολιτιστικό τοπίο και την "απώλεια της αθωότητας" στην Αμερική. Στο επίκεντρο αυτής της διαδρομής βρίσκεται ένας από τους πιο σημαντικούς και επιδραστικούς ανθρώπους στη ζωή του Έλβις, η Πρισίλα Πρίσλεϊ (Ολίβια ΝτεΤζόντζ).

Σκηνοθεσία Baz Luhrmann
Πρωταγωνιστούν Tom Hanks, Austin Butler, Olivia DeJonge

Info
Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023
Πλατεία Ελευθερίας
Ώρα έναρξης: 21.00
Ελεύθερη Είσοδος

ΜΟΥΣΙΚΗ: Ρεμπέτικη Φατριάς στο Φεστιβάλ Τεχνών Φανερωμένη 23

Μουσικοχορευτική παράσταση, από την ομάδα Ρεμπέτικη ΦαΤριάς, στην αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου.

Η μουσική ομάδα Ρεμπέτικη ΦαΤριάς, παραμένοντας πιστή στη μεταφορά ήχου και στίχου και μέσα από σχετική έρευνα, παρουσιάζει την Πέμπτη 27 Ιουλίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φανερωμένη23, μέσα από τη μουσικοχορευτική παράσταση «Θέλω Τραγούδια να σου πω, σκοπούς να σου Χορέψω», τις γέφυρες της κοινής μουσικής παράδοσης Κύπρου, Ελλάδας & Μικράς Ασίας, όπου στο πέρασμα των χρόνων οι λαοί συνυπήρξαν σε κοινές πολιτιστικές δράσεις και με τον τρόπο αυτό δημιουργήθηκαν μεταξύ τους άρρηκτοι πολιτιστικοί και κοινωνικοί δεσμοί.

Ως εξέλιξη του δημιουργικού μουσικού πλούτου του νησιού μας, τα τραγούδια και οι οργανικοί σκοποί που θα ακουστούν, προέρχονται από τα ιστορικά βάθη της προφορικής μουσικοχορευτικής παράδοσης Κύπρου, Ελλάδας & Μικράς Ασίας, χωρίς να παραλείψουμε την κοινή κληρονομιά του γλεντιού και του Καφέ Αμάν.

Σε αρκετά από τα κομμάτια που θα παρουσιαστούν στην παράσταση, το κοινό θα βιώσει τη σύνδεση της κοινής μελωδίας (κυρίως στα τραγούδια του γλεντιού), ως αποτέλεσμα της μουσικής κουλτούρας που δημιουργήθηκε και εξελίσσεται μέχρι σήμερα στην Κύπρο, ιδιαίτερα από το 1922 και μετά όπου πολλοί Μικρασιάτες επέλεξαν ως καινούρια πατρίδα τους το νησί μας.

Η μουσική παράσταση συνοδεύεται από κείμενα και χορό.

Μουσικοί επί σκηνής:

- Άννα Μοσφίλη: Φωνή – ιδιόφωνα κρουστά,
- Μάριος Γεωργίου: Μπουζούκι - Φωνή
- Μιχάλης Χειρίδης: Κιθάρα – Φωνή
- Χορευτικά: Σχολή Χορού «Ρύμβος»

Info
Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023
Πολ. Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, 20.30
Φανερωμένης 86-90, Λευκωσία
Πληροφορίες 22128175
Είσοδος ελεύθερη

CINEMA: Αστερίξ & Οβελίξ στο δρόμο της Κίνας στο θερινό της Πλατείας Ελευθερίας

Βρισκόμαστε στο έτος 50 π. Χ. Η αυτοκράτειρα της Κίνας μόλις φυλακίστηκε μετά από πραξικόπημα που υποκίνησε ένας προδότης πρίγκιπας. Με τη βοήθεια ενός Φοίνικα εμπόρου και του πιστού της σωματοφύλακα, η μοναχοκόρη της αυτοκράτειρας, πριγκίπισσα Σασ-Γι, καταφεύγει στη Γαλατία για να ζητήσει βοήθεια από τους δύο γενναίους πολεμιστές Αστερίξ και Οβελίξ, οι οποίοι χάρη στο μαγικό τους φίλτρο διαθέτουν υπεράνθρωπη δύναμη. Οι δύο αχώριστοι ήρωές μας, δέχονται ευχαρίστως να βοηθήσουν την πριγκίπισσα να σώσει τη μητέρα της και να ελευθερώσει τη χώρα της. Έτσι αρχίζει ένα μεγάλο ταξίδι και μια περιπέτεια στο δρόμο προς την Κίνα. Όμως ο Καίσαρας και ο ισχυρός στρατός του, διψασμένοι για μια νέα κατάκτηση, κατευθύνονται επίσης προς το Μέσο Βασίλειο.

Σκηνοθεσία Guillaume Canet
Πρωταγωνιστούν Guillaume Canet, Gilles Lellouche, Vincent Cassel

Info
Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023
Πλατεία Ελευθερίας
Ώρα έναρξης: 21.00
Ελεύθερη Είσοδος

CINEMA: Εισιτήριο για το Παράδεισο στο Φεστιβάλ Τεχνών Φανερωμένη

Μια ρομαντική κομεντί για τις γλυκιές εκπλήξεις που φέρνουν οι δεύτερες ευκαιρίες στη ζωή Οι βραβευμένοι με Όσκαρ

Τζορτζ Κλούνεϊ και η Τζούλια Ρόμπερτς θα πρωταγωνιστήσουν στην ταινια της Universal Pictures “Ticket to Paradise”, μια ρομαντική κωμωδία που σκηνοθετήσε ο Όλ Παρκέρ του “Mama mia, here we go again”. Ο Κλούνεϊ και η Ρόμπερτς θα παίξουν ένα διαζευγμένο ζευγάρι που ταξιδεύουν στο Μπαλί για να εμποδίσουν την κόρη τους να επαναλάβει ένα λάθος που έκαναν 25 χρόνια νωρίτερα.

Το σενάριο υπογράφουν οι Πάρκερ και Ντάνιελ Πίπσκι ενώ στην παραγωγή θα βρίσκονται οι Τιμ Μπίβαν, Έρικ Φέλνερ, Σάρα Χάρβει και Ντέμπορα Μπάλντερστόουν.

Αμερικανική οικογενειακή ταινία περιπέτειας | Με ελληνικούς υποτίτλους | Διάρκεια: 100'

Info
Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023
Πολ. Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, 20.30
Φανερωμένης 86-90, Λευκωσία
Πληροφορίες 22128175
Είσοδος ελεύθερη

CINEMA: Bohemian Rhapsody στο Θερινό της Πλατείας Ελευθερίας

O Φρέντι, πρόσφυγαςαπό τη Ζανζιβάρη στη Μεγάλη Βρετανία, αψήφησε τα στερεότυπα και τους συμβιβασμούς για να γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες του πλανήτη.
To Bohemian Rhapsody είναι μια ωδή στους Queen, τη μουσική τους και τον ξεχωριστό τραγουδιστή τους Φρέντι Μέρκιουρι.

Σκηνοθεσία: Bryan Singer
Πρωταγωνιστούν : Rami Malek, Lucy Boynton, Ben Hardy

Info
Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023
Πλατεία Ελευθερίας
Ώρα έναρξης: 21.00
Ελεύθερη Είσοδος

CINEMA: Pil’s Adventure στο Φεστιβάλ Τεχνών Φανερωμένη

Μια δυναμική νεαρή μεταμφιέζεται σε πριγκίπισσα για να σώσει τον νόμιμο διάδοχο του θρόνου από τις δολοπλοκίες του σατανικού αντιβασιλέα.

Κινούμενα σχέδια | περιπέτεια | Οικογενειακή Mεταγλωττισμένη στα ελληνικά και με ελληνικούς υπότιτλους | Διάρκεια: 89'

Info
Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023
Πολ. Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, 20.30
Φανερωμένης 86-90, Λευκωσία
Πληροφορίες 22128175
Είσοδος ελεύθερη

CINEMA: Top Gun : Maverick στο Φεστιβάλ Τεχνών Φανερωμένη

Με περισσότερα από τριάντα χρόνια υπηρεσίας ως ένας από τους καλύτερους πιλότους της αεροπορίας, ο Πιτ «Μάβερικ» Μίτσελ (Τομ Κρουζ) βρίσκεται εκεί όπου ανήκει, δουλεύοντας ως εκπαιδευτής πιλότων κι αποφεύγοντας την προαγωγή σε βαθμό που θα τον «προσγείωνε». Όταν αναλάβει την εκπαίδευση μιας διμοιρίας αποφοίτων για μία εξιδεικευμένη αποστολή, όμοια της οποίας κανένας πιλότος δεν έχει συναντήσει, ο Μάβερικ συναντά τον Υποσμηναγό Μπράντλεϊ Μπράντσο (Μάιλς Τέλερ, «Χωρίς Μέτρο»), γιο του εκλιπόντα φίλου του Μάβερικ, Υποσμηναγού Νικ Μπράντσο. Απέναντι σε ένα αβέβαιο μέλλον, αλλά και φαντάσματα του παρελθόντος, ο Μάβερικ έρχεται αντιμέτωπος με τους βαθύτερους φόβους του, που αποκρυσταλλώνονται σε μια αποστολή η οποία απαιτεί την απόλυτη θυσία από όσους συμμετάσχουν σε αυτήν.

Περιπέτεια | Δράση | Με ελληνικούς υποτίτλους | Διάρκεια: 131'

Info
Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023
Πολ. Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, 20.30
Φανερωμένης 86-90, Λευκωσία
Πληροφορίες 22128175
Είσοδος ελεύθερη