ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δόθηκε η επίσημη πρεμιέρα για τις «Τρεις αδερφές» του Άντον Τσέχωφ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γιατί πετάνε οι γερανοί,
Γιατί γεννιούνται τα μωρά, γιατί υπάρχουν τ’ άστρα…


Στην κατάμεστη Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης δόθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 η επίσημη πρεμιέρα του αριστουργηματικού έργου του Άντον Τσέχωφ Τρεις αδερφές, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Κάσιου.

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους εκλεκτοί καλεσμένοι, πολιτικοί, καλλιτέχνες, άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και πλήθος φίλων του ΘΟΚ, μεταξύ των οποίων: η Πρώτη Κυρία Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου, οι Βουλευτές Δημήτρης Δημητρίου, Νίκος Γεωργίου, Άριστος Δαμιανού, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική, η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου, η Επίτροπος Περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου, η Πρόεδρος του Ιδρύματος Πολιτισμού Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους Σούλα Ζαβού, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΘΟΚ Αντιγόνη Παπαφιλίππου, η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΘΟΚ Φλωρεντία Σάββα και τα Μέλη Γιώργος Λοΐζου, Χριστίνα Μυλωνά Παρπαρίνου, Ευανθία Σάββα, Έλενα Μεγαλέμου Τριανταφυλλίδη, Χρυσαίμιλη Ψηλογένη και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΘΟΚ Σάββας Κυριακίδης.

Με μια εξαιρετική ομάδα διακεκριμένων συντελεστών και ηθοποιών, η σκηνοθέτιδα Αθηνά Κάσιου αναδημιουργεί το τσεχωφικό σύμπαν, φέρνοντάς το κοντά στο κρίσιμο σήμερα, με τη συνδρομή της νέας μετάφρασης από την Έρι Κύργια και της δραματουργικής επεξεργασίας του Joel Horwood.

Γραμμένο το 1900 και χαρακτηρισμένο ως «κωμωδία» από τον ίδιο τον συγγραφέα, οι Τρεις αδερφές είναι ένα τετράπρακτο έργο για τις ανθρώπινες αδυναμίες, την περιπλοκότητα των σχέσεων, τη φθορά του χρόνου και τη διάψευση της ελπίδας για μια καλύτερη ζωή.

Σε μια μικρή απομακρυσμένη επαρχιακή πόλη μακριά από τη Μόσχα και σε ένα περιβάλλον στρατιωτικών ζουν οι τρεις αδερφές– Όλγα, Μάσια και Ιρίνα – μαζί με τον αδερφό τους Αντρέι. Βαλτωμένες στην πλήξη της καθημερινότητάς τους, εγκλωβίζονται σε αναμνήσεις από το «ένδοξο» παρελθόν, επινοούν ιστορίες και προσμένουν την επιστροφή τους στη Μόσχα, εκεί όπου η εκπλήρωση των ονείρων πραγματώνεται. Όσο το μέλλον πλησιάζει τόσο η αλλαγή απομακρύνεται, οι επιλογές τους γίνονται πιο άκαμπτες, τα όνειρα της νιότης διαλύονται και τη θέση του ενθουσιασμού και πάθους για αγάπη και ζωή παίρνει το αίσθημα της ματαίωσης.

Ο Τσέχωφ αποδίδει στα δραματικά πρόσωπα που δημιουργεί την έσχατη ευθύνη για τη διαμόρφωση της ζωής τους. Οι αναστολές, οι φόβοι και οι εσωτερικές προθέσεις προδίδονται όχι μέσα από αυτά που λέγονται αλλά κυρίως μέσα από τις παύσεις, τις σιωπές, τους υπαινιγμούς και το δυσδιάκριτο χιούμορ.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Έρι Κύργια
Σκηνοθεσία: Αθηνά Κάσιου
Επιμέλεια κειμένου-Δραματουργική επεξεργασία: Joel Horwood
Μουσική-Σχεδιασμός ήχου-Μουσική επιμέλεια: Αντρέας Τραχωνίτης
Σκηνικά-Κοστούμια: Λύδια Μανδρίδου
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Βοηθός σκηνοθέτη-σκηνογράφου: Στέφανη Μουρούζη

Παίζουν:
Βασίλης Βασιλάκης, Νικόλας Γραμματικόπουλος, Γιάννης Καραούλης,
Ανδρέας Κούτσουμπας, Μαρίνα Μανδρή, Χριστίνα Παπαδοπούλου,
Αλέξανδρος Παρίσης, Αντρέας Πατσιάς, Λένια Σορόκου, Σπύρος Σταυρινίδης,
Ανδρέας Τσέλεπος, Αντωνία Χαραλάμπους, Νιόβη Χαραλάμπους, Γιώργος Χιώτης

Παραστάσεις

Λευκωσία: Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης
Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο (20:30) και Κυριακή (18:00)

Πάφος: Μαρκίδειο Θέατρο
Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, 20:30

Λάρνακα: Δημοτικό Θέατρο Γεώργιος Λυκούργος
Τετάρτη 3 Μαΐου 2023, 20:30

Λεμεσός: Θέατρο Ριάλτο
Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, 20:30

Υπερτιτλισμένες Παραστάσεις

Λευκωσία: Παρασκευή 21 Απριλίου 2023 (ελληνικά) & Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 (αγγλικά και τουρκικά)
Λεμεσός: Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 (αγγλικά και τουρκικά)

Πληροφορίες / Εισιτήρια

Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy 
Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)
Λεμεσός: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.rialto.com.cy 
Ταμείο Θεάτρου Ριάλτο, τηλ 77777745

Τιμές Εισιτηρίων: €12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

Φωτογραφίες Αντώνης Αντωνίου