ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Drumming up Art and Hope: Ένα συναρπαστικό πρότζεκτ κοινοτικής μουσικής και γλυπτικής στη Λάρνακα

WIZ TEAM

Η Λάρνακα 2030 σας προσκαλεί στο Drumming up Art and Hope, ένα συναρπαστικό πρότζεκτ κοινοτικής μουσικής και γλυπτικής. Ελάτε να ανταλλάξουμε ιστορίες, ήχους και συνταγές. Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί στο Τσιακκιλερό και στις 17:30 στη Φανερωμένη, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στις 10:00 το πρωί στον Άη Γιάννη και στις 17:30 στη Χρυσοπολίτισσα. Σας περιμένουμε να βιώσουμε τις γειτονιές της Λάρνακας μέσα από το πρίσμα της καλλιτεχνικής συνδημουργίας. Το πρότζεκτ θα ολοκληρωθεί μ’ ένα μεγάλο συναπάντημα στην πλατεία Ζουχουρί στις 24 Σεπτεμβρίου στις 17:00, όπου θα εκτεθούν δημόσια οι δημιουργίες των πολιτών και θα μπορούν όλοι να συμμετάσχουν σε μια συναυλία με "μουσικό όργανο" που θα έχουν φέρει από το σπίτι. Συλλογική μουσική και τέχνη από τις γειτονιές της Λάρνακας στην καρδιά της πόλης! Το πρότζεκτ απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και έχει ελεύθερη είσοδο.

Το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Σεπτεμβρίου, σε πάρκα στις γειτονιές, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μουσικές συνθέσεις, χρησιμοποιώντας κρουστά ανακυκλώσιμα όργανα υπό την καθοδήγηση των μουσικών Μαρίας Κραμβή και Ανδρέα Γεωργίου, να φτιάξουν το δικό τους γλυπτό με πηλό υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Ειρήνης Κωνσταντίνου και να μοιραστούν μαζί μας συνταγές και ιδιαίτερες ιστορίες από τη ζωή τους. Με βάση τις συνταγές και τις ιστορίες θα δημιουργήσουμε ένα συλλογικό έργο, που θα εκτεθεί στις 24 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Ζουχουρί. Η δράση σε κάθε γειτονιά ολοκληρώνεται με ένα «συμπόσιο» της γειτονιάς, όπου θα μοιραστούμε μεζέδες και ποτά για να γνωριστούμε καλύτερα. Η δράση σε κάθε γειτονιά διαρκεί δύο ώρες. Το Drumming Up Art & Hope κορυφώνεται στις 24 Σεπτεμβρίου, από τις 17:00 έως τις 18:00 στο Ζουχουρί, όπου θα συναντηθούν όλες οι ομάδες και οι γειτονιές, ενώνοντας τα έργα τους σε μία κοινή μουσική εκδήλωση και μία κοινή έκθεση.

Το Drumming up Art and Hope εντάσσεται στο μαχαΛάrt, ένα νέο πολιτιστικό θεσμό που εισάγει η Λάρνακα 2030 στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Με κεντρική αξία τη συμπεριληπτικότητα, το μαχαΛάrt στρέφει την προσοχή στις γειτονιές της πόλης, ειδικά τις λιγότερο φωτισμένες, αυτές που βρίσκονται στις παρυφές του κοινωνικού και καλλιτεχνικού γίγνεσθαι και σε όλους τους ανθρώπους που κατοικούν σε αυτές. Οι δράσεις επιδιώκουν να φωτίσουν αθέατες όψεις της καθημερινότητας της πόλης και να δώσουν φωνή και ορατότητα σε όλες τις κοινότητες της Λάρνακας. Με αυτόν τον τρόπο, προάγουν και υπηρετούν το μεγάλο ζητούμενο της πολιτισμικής δημοκρατίας, αντιμετωπίζοντας την τέχνη ως δημόσιο αγαθό, που κατανέμεται ισότιμα μεταξύ των πολιτών. Στο μαχαΛάrt, η ανθρωπογεωγραφία της Λάρνακας λειτουργεί ως η πρώτη ύλη της καλλιτεχνικής δημιουργίας, κάνοντας πράξη την έννοια του co-creating, όπου η τέχνη συν-δημιουργείται με τους ανθρώπους για του ανθρώπους, όχι μόνο στο κέντρο της πόλης αλλά και στην περιφέρειά της.

 Πρόγραμμα

16/9: 10:00 Τσιακκιλερό
Ραντεβού στο παρκάκι στην οδό Ραφαήλ Σάντι
16/9: 17:30 Φανερωμένη
Ραντεβού στο πάρκο Φανερωμένης (πλησίον εκκλησίας Φανερωμένης)
Διεύθυνση: Γωνία Αρτέμιδος και Φανερωμένης
17/9: 10:00 Άης Γιάννης
Ραντεβού στο πάρκο του Άη Γιάννη (απέναντι από την Αναγέννηση)
Διεύθυνση: Γωνία Πλατείας Αγίου Ιωάννη και Εκκλησίας Αγίου Ιωάννη
17/9: 17:30 Χρυσοπολίτισσα
Ραντεβού στην παιδική χαρά πλησίον Αρχαιολογικού Χώρου Κιτίου
Διεύθυνση: Γωνία Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και Κέρκυρας
24/9
Όλοι μαζί στις 24 Σεπτεμβρίου στις 17:00 στην πλατεία Ζουχουρί συν-δημιουργούμε μουσική. Ο καθένας μαζί ένα αντικείμενο από το σπίτι που γίνεται μουσικό όργανο, π.χ. ένα κουβά, μία κατσαρόλα, δύο κουτάλες.