ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δύο ιταλικά και ένα ταβερνείο, οι νέες hot αφίξεις στο νησί

WIZ TEAM

Τα δύο εκ των οποίων στην Πρωτεύουσα και το άλλο στον Πρωταρά.

Διάβασε παρακάτω ποια είναι τα τρία μαγαζιά που λειτούργησαν στο νησί τις τελευταίες μερικές ημέρες.

 

Ciacco

Με όνομα εμπνευσμένο από την «Κόλαση του Δάντη», καθότι ο Ciacco είναι χαρακτήρας από το εμβληματικότερο έργο του Ιταλού ποιητή, το νέο hot spot του Πρωταρά ήρθε για να μας μυήσει στην ιταλική κουζίνα και στις αυθεντικές γεύσεις της.

Συγκεκριμένα, το μενού του νέου ιταλικού εστιατορίου - μπαρ προσφέρει τη δυνατότητα για αυθεντική ιταλική πίτσα σε ξυλόφουρνο, νόστιμες μακαρονάδες, γλυκά και άλλα πολλά καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, ενώ το βράδυ από ένα ειδικά διαμορφωμένο μπαρ θα βγαίνουν ωραία κοκτέιλ αλλά και πιάτα που θα συνοδεύουν το ποτό.

Ορισμένα από τα πιάτα που θα μπορεί κάποιος να απολαύσει στο Ciacco είναι το Ciacco bruschetta, το beef carpaccio, η goat cheese tart, η sea food salad, οι αυθεντικές ναπολιτάνικες πίτσες portobelline Florentine και figura prosciutto, τα κλασσικά ιταλικά Spaghetti a la carbonara και Spaghetti cacio e pepe, τα black truffle ravioli και mushroom risotto, το cod fillet και το ciacco chicken, και για φινάλε είτε panna cotta είτε tiramisu.

Στην επόμενη επίσκεψή σου στον Πρωταρά ξέρεις πού θα πας για καλή ιταλική κουζίνα και κοκτέιλ

Info
Τηλ. 23040900
Πρωταρά 53, Παραλίμνι
Instagram: @ciacco.cy

 

Μεζεδοτεχνείο

Σε μια πρόσφατη προσπάθεια να καταγράψουμε τις ταβέρνες του πιο «μεζετζιή»… Αγίου της Λευκωσίας, του Αγίου Δομετίου, μετρήσαμε 14 χώρους, τους οποίους μαζέψαμε σε ένα άρθρο στο WiZ.

Έχοντας υπόψη αυτό, ότι δηλαδή στην περιοχή υπάρχουν πολλές και καλές ταβέρνες, αναρωτηθήκαμε ποιο μπορεί να είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα του νέου κυπριακού ταβερνείου, του οποίου η διακόσμηση συνδυάζει καρό τραπεζομάντηλα και πιο μοντέρνα στοιχεία.

«Όλα μας τα ορεκτικά είναι σπιτικά και χειροποίητα», μας ενημερώνει ο ιδιοκτήτης, αναφέροντας ενδεικτικά το σπιτικό τζατζίκι, το σπιτικό ταχίνι, τις φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες, αλλά και τις λεμονάτες πατάτες που φτιάχνονται με 7 υλικά (τριμμένη φλούδα λεμονιού, χυμό λεμονιού, πιπεριές φλωρίνης, ελαιόλαδο, φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό και άνηθο).

Επιπλέον, κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε άλλο ένα στοιχείο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, είναι και η ποσότητα των μεζέδων, αφού στο τραπέζι έρχονται συνολικά 23-25 πιάτα, μέρος των οποίων και πιάτα όπως το γεμιστό με φέτα και βότανα μανιτάρι, τα φιλετάκια κοτόπουλου που μαρινάρονται σε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, θυμάρι και δεντρολίβανο, το σπιτικό μπριάμ (τουρλού), το σπανάκι με αυγά και άλλα διάφορα που βγαίνουν αναλόγως εποχής.

Στο Μεζεδοτεχνείο, εκτός από τον μεζέ (€18,50), υπάρχει επίσης η δυνατότητα για μερίδες (a la cart), με επιλογή από διάφορα είδη σχάρας.

Προσφέρεται υπηρεσία delivery.

Info
Τηλ. 22270266
Κενταύρου 38Α, Άγιος Δομέτιος, Λευκωσία
ΤΡ-Σ 18.00-23.00

  

Funky Pomilori

Εκτός από το πολύ funky όνομα, την παιχνιδιάρικη γραμματοσειρά και τους ωραίους χρωματισμούς που επιλέγηκαν για τη διακόσμηση, αυτό που σίγουρα θα σε ενθουσιάσει στο νέο ιταλικό εστιατόριο της πρωτεύουσας είναι οι ιδιαίτερες προτάσεις στο μενού.

Πίτσα με αχλάδι και gorgonzola, γλυκές πίτσες με oreo ή με ροδάκινο, μακαρονάδα με σκλινίτζι, σαλάτες με παντζάρι ή με prosciutto, αλλά και IPA μπίρες, είναι μερικές από αυτές.

Μάθε επίσης πως οι πίτσες είναι ναπολιτάνικες, στο κλασσικό μέγεθος των 30 εκατοστών, φτιαγμένες με δικό τους ζυμάρι αργής ωρίμανσης 48 ωρών αλλά και δικό τους προζύμι, όπως επίσης και πως τις περίπου δέκα πίτσες του μενού συχνά θα συμπληρώνουν κι άλλες, guest πίτσες.

Το Funky Pomilori υιοθετεί κατά κάποιον τρόπο τη λογική του Παντοπωλείου, τόσο με τα φρέσκα υλικά όσο και με τη σχετικά μικρή κάρτα για φαγητό και ποτό.

Μια άλλη σημαντική λεπτομέρεια που αφορά στο κόνσεπτ του εστιατορίου, είναι πως με κάθε αγορά οι πελάτες θα παίρνουν ένα ticket με το οποίο θα μπορούν να μπουν στον λογαριασμό του εστιατορίου στο Spotify και να απολαύσουν τα ειδικά playlist που θα ανεβαίνουν εκεί. Αυτό σημαίνει πως μέσω της μουσικής, του φαγητού και το ποτού θα μπορούν να έχουν μια 360ο εμπειρία!

Info
Τηλ. 77774040
Λουκή Ακρίτα 23Β, Λευκωσία
Δ-Κ 18.00-22.30


Κεντρική φωτογραφία: Κωστής Κωνσταντίνου (Funky Pomilori)