ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δύο χωριά με τέσσερα εστιατόρια ανάμεσα στα 50 Καλύτερα της Κύπρου

WIZ TEAM

Στη λίστα των WiZ 50 Best Restaurants, ανάμεσα στα 50 βρίσκονται και τέσσερα εστιατόρια, τα οποία συναντούμε σε δύο χωριά του νησιού που φημίζονται για το καλό φαγητό τους.

Συγκεκριμένα, στην πολύ τιμητική θέση Νο11 και στη θέση Νο24 θα βρούμε το εξαιρετικό The Farmyard και την πολύ καλή ταβέρνα Fytos και τα δύο στον Κάθηκα, ενώ στις θέσεις 36 και 38 βρίσκονται δύο ταβέρνες της επαρχίας Αμμοχώστου και συγκεκριμένα της Σωτήρας, εννοώντας τον Μουσικό και το Old Simos αντίστοιχα.


Διάβασε επίσης: Τα οκτώ κυπριακά χωριά με τις ίσως περισσότερες ταβέρνες και εστιατόρια

Διαβάστε πιο κάτω σχετικές πληροφορίες για τα τέσσερα εξαιρετικά εστιατόρια που φιγουράρουν ανάμεσα στα 50 Καλύτερα.

11. FARMYARD (THE)

Έθνικ
Κάθηκας, Πάφος
70009696
Head σεφ: Σάββας Ιακωβίδης 

Μια ανακάλυψη, δίνει υπόσταση στον γαστρονομικό χάρτη της περιοχής. Εξαιρετικό ασιατικό comfort food, σε ένα εστιατόριο που αισθητικά μοιάζει με ταβέρνα. Eντυπωσιακό μενού από Dim-sum πιάτα άψογα εκτελεσμένα, best seller τα Dumplings, ίσως τα καλύτερα του νησιού. Oλόφρεσκες πρώτες ύλες και δικής τους παραγωγής λαχανικά και βότανα. Ευγενικό και προσωποποιημένο σέρβις, μεγάλη γκάμα από Gins. Το καλοκαίρι στη βεράντα βλέπεις τον αμπελώνα του Κάθηκα, είναι από τα εστιατόρια που επιστρέφεις. 

24. FYTOS

Κυπριακή
Κάθηκας, Πάφος
26632965
Σεφ: Ιωάννα Πάτσαλου

Απάχικο πάνω στον δρόμο με θέα στον αμπελώνα του Κάθηκα. Ξεκίνησε σαν καντίνα και εξελίχτηκε σε hot spot της περιοχής. Στην κουζίνα μαγειρεύουν με ολόφρεσκα υλικά από παραγωγούς της περιοχής, τρως και χαίρεσαι την τοπική κουζίνα, πιάτα φτιαγμένα με αγάπη όπως παλιά. Φρέσκια σαλάτα, νοστιμότατη ταχίνι και γιαούρτι, θεϊκό χαλούμι, ένα-δύο μαγειρευτά, φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες, εξαιρετική σχάρα και τα καλύτερα σουβλάκια της περιοχής. Αν ήθελα να δείξω σε έναν ξένο τι θα πει κυπριακή γαστρονομία στο χωριό, εδώ θα τον έφερνα. 

36. ΜΟΥΣΙΚΟΣ

Κυπριακή
Κυριάκου Μάτση 6, Σωτήρα
23828833 

Ταβέρνα σε διατηρητέο κτίριο στη Σωτήρα με παραδοσιακή κουζίνα. Άσπρα τραπεζομάντηλα, προσεκτικά διαλεγμένες πρώτες ύλες, έμφαση στα τοπικά προϊόντα, ντόπια κρέατα και εποχικά πιάτα. Δικό τους σπιτικό ψωμί, φρέσκο ΠΟΠ χαλλούμι της ώρας, ξινό πρόβειο γιαούρτι, πολύ καλά ψησίματα στη σχάρα, εξαιρετικό λουκάνικο, σεφταλιές και χοιρινή πανσέτα. Το αχρείαστα μεγάλο μενού περιορίζει τις δυνατότητες της κουζίνας. Φιλική, εγκάρδια εξυπηρέτηση, μεγάλη αυλή το καλοκαίρι, στην περιοχή το τιμούν γιατί έχει ιστορία. 

38. OLD SIMOS

Κυπριακή
Γρηγόρη Αυξεντίου 44, Σωτήρα, Αμμόχωστος
23730189
Σεφ: Άντρη Κυριαζή

Παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα με ένα διακριτικό twist, σε ένα παλιό σπίτι με καμάρες, σε μεταφέρει αυτόματα σε άλλες δεκαετίες. Διαλεγμένες πρώτες ύλες από τοπικούς παραγωγούς, χωριάτικο φρέσκο ψωμί, νόστιμοι μεζέδες που  επιλέγει ο πελάτης, στικ χαλουμιού και λαχανικών με ντιπ μαρμελάδας, σαλιγκάρια σουβλάκι, πούλλες κολοκάσι, καλομαγειρεμένα κρέατα και πιάτα για χορτοφάγους, όλα φτιαγμένα με αγάπη και με εγκάρδια εξυπηρέτηση. Οικογένειες, φίλοι και νεαρόκοσμος, τρως, πίνεις και ευφραίνεται η καρδία.