ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εγκαίνια Αστροπάρκου στον Αμίαντο και βραδιά αστροπαρατήρησης

WIZ TEAM

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους σε συνεργασία με το 1010 Asteroskopeion και με την υποστήριξη του Τμήματος Δασών, διοργανώνουν εγκαίνια του υπαίθριου χώρου αστροπαρατήρησης, στον Αμίαντο, αλλά και βραδιά αστροπαρατήρησης!

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

18:45 - 19:00: Προσέλευση

19:00 - Χαιρετισμοί και Εγκαίνια. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, κ. Χαράλαμπος Αλεξάνδρου

19:30 - Ουρανογραφία: Παρουσίαση των ουρανίων αντικειμένων και αστερισμών με την χρήση αστρονομικού δείκτη Laser από τον ξεναγό Αστρονομίας κ. Αγάπιο Ηλία.

Θα ακολουθήσει παρατήρηση του νυκτερινού ουρανού με τα τηλεσκόπια των αστροπαρατηρητών που συμμετέχουν στην βραδιά. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρατηρήσει τους πλανήτες Κρόνο και Δία, μέσα από τα τηλεσκόπια, όπως επίσης και νεφελώματα, σμήνη αστέρων και γαλαξίες.

Στην εκδήλωση θα προσφέρονται τοπικά εδέσματα της περιοχής και σούπα εποχής. 

Συστήνεται κατάλληλη ενδυμασία για το κρύο με μπουφάν και κουβέρτες.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020 «ΑΣΤΡΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ & ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΓΕΩΠΑΡΚΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ» (GEOSTARS) και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από τους Εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.

Info
Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022
Υπαίθριος Χώρος Αστροπαρατήρησης «GEOSTARS», 18.45
Αμίαντος, Τρόοδος
Πληροφορίες: 22952043, info@anetroodos.com

Φωτογραφία: Σάββας Σάββα