ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εικόνες από το Akora, το νέο all day café της πόλης

WIZ TEAM

Βρίσκεται στην ανακαινισμένη παλιά Λαϊκή Αγορά, στο κέντρο της εντός των τειχών πόλης.

Η πρώτη απορία που προκύπτει σε σχέση με το νέο all day café της Λευκωσίας αφορά προφανώς στο ίδιο το όνομα. Γιατί Akora με «k». Μαθαίνουμε πως το όνομα Akora προέρχεται από την Αρχαία Μυκηναϊκή διάλεκτο, την πιο αρχαία καταγεγραμμένη μορφή της ελληνικής γλώσσας, η οποία μιλιόταν στην ηπειρωτική Ελλάδα, στην Κρήτη και στην Κύπρο, από τον 16ο μέχρι τον 13ο αιώνα π.Χ.

Σε μια περιοχή λοιπόν που σημειώνει τρομερή ανάπτυξη, με αρκετούς νέους χώρους και πολλά startups (θυμίζουμε μάλιστα πως και το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου θα μεταφερθεί στο διατηρητέο κτήριο του Παρθεναγωγείου της Φανερωμένης), ο Μάριος Τζιακούρης λειτούργησε μόλις πριν από μερικές μέρες το Akora.

Εκτός από καφέ, ροφήματα και διάφορα σνακ για το πρωί ή το μεσημέρι, το μαγαζί το απόγευμα μεταμορφώνεται σε lounge wine bar, προσφέροντας κρύα platters, burgers και άλλα ωραία για να συνοδεύσετε τα ωραία κοκτέιλ, το κρασί ή την μπίρα σας.

Είτε στον εντυπωσιακό μοντέρνο μέσα χώρο από το πρωί με το laptop (στα ειδικά work stations) είτε το απόγευμα και το βράδυ στην πλατεία στα χαμηλά τραπέζια ή στα ψηλά stools, κάτω από τους ευκάλυπτους, μπορούμε να έχουμε μια δυνατή εμπειρία, απολαμβάνοντας ωραία lounge ακούσματα -με τα beats μάλιστα το βράδυ να ανεβαίνουν! Μάλιστα, στο εγγύς μέλλον θα διοργανώνονται και διάφορα events με DJs και live σαξόφωνο.

Info
Τηλ. 22542177
Πλατεία Δημαρχείας, Λευκωσία
Δ-Κ 07.30-00.00