ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εκδηλώσεις Δήμου Πάφου Μάϊος 2024

WIZ TEAM

Tο Wiz σας παρουσιάζει τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Πάφου μέχρι το τέλος Μαΐου 2024!

21 και 26 Μαΐου - Ανθεστήρια 2024

Με έναν πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο, ο Δήμος Πάφου, οργανώνει και φέτος τη γιορτή της Άνοιξης και των λουλουδιών, τα «Ανθεστήρια» 2024.

Στο πλαίσιο των Ανθεστηρίων, που έχουν ταυτιστεί με την πολιτιστική παράδοση της Πάφου, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Μαΐου 2024 στις 7.30μ.μ. η χοροθεατρική παράσταση «Διόνυσος – Μια αληθινή ιστορία», στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου. Η παράσταση μέσα από τις χορογραφίες, τη μουσική επένδυση και τις απαγγελίες θα μας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, με σύγχρονα και μοντέρνα καλλιτεχνικά μέσα, εξιστορώντας τη γέννηση και την πορεία του Θεού Διόνυσου μέσα από τη μυθολογία.

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 και ώρα 5.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση των Ανθεστηρίων στο Δημοτικό Πάρκο Χρωμάτων. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει σύντομη Πομπή με «Το Άρμα της Άνοιξης » και ομάδα παιδιών που θα συνοδεύονται από την Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου. Θα ακολουθήσουν χορογραφίες από την ομάδα της Ερμολίας Πελοπίδα του Προγράμματος ΑΓΟ καθώς και από τις σχολές χορού Studio 6 School of Dance, School of Dance Movement και Flow Dance Studio. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με δημιουργικές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους από οργανωμένες ομάδες καλλιτεχνών ενισχύοντας την εκπαιδευτική εμπειρία για τον θεσμό των Ανθεστήριων, όπως δημιουργία χειροποίητων πεταλούδων, παπαρούνων και ψηφιδωτών λουλουδιών, στολισμός Νεραϊδοσπιτων και άλλες χειροτεχνίες.
Την εκδήλωση στηρίζει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων& Κοινοτικών Νηπιαγωγείων, και η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Πόλης και Επαρχίας Πάφου.

Οι διοργανωτές καλούν τα σχολεία, σωματεία, οργανωμένα σύνολα και φορείς της πόλης, όπως συμμετέχουν και φέτος στον θεσμό των Ανθεστηρίων, με την παρουσία τους.

23/05/2024 στις 5.00 μ.μ. στην Παραλία ΣΟΔΑΠ - Παραλία χωρίς πλαστικά

Ο Δήμος Πάφου συμμετέχει στην πρωτοβουλία Plastic Free Beach εγκανιάζοντας την πρώτη παραλία χωρίς πλαστικά στην Επαρχία Πάφου την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 στις 5.00 μ.μ. στην παραλία ΣΟΔΑΠ.

Η κεντρική ιδέα της πρωτοβουλίας είναι η οργάνωση μιας παραλίας που ενθαρρύνει και διευκολύνει τους επισκέπτες της να αποφεύγουν τη χρήση πλαστικού μιας χρήσης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην παραλία.

Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι επισκέπτες της παραλίας να μειώσουν τη χρήση πλαστικού μιας χρήσης αποτελώντας μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. Αυτή η ιδέα είναι μια ιδέα του έργου «Keep Our Sand and Sea Plastic Free, Destination Zero Plastic in Cyprus».

Το έργο στοχεύει να φέρει κοντά τουρίστες, τουριστικές επιχειρήσεις και κατοίκους για να μειώσουν την κατανάλωση πλαστικού μιας χρήσης στις παράκτιες περιοχές, έτσι ώστε λιγότερο πλαστικό να καταλήγει στη θάλασσα μειώνοντας τη ρύπανση από πλαστικό.

Το έργο είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος TUI Care σε συνεργασία με την Κυπριακή Πρωτοβουλία Αειφόρου Τουρισμού (CSTI).

Εβδομαδιαίες προβολές από τον Δήμο Πάφου και την Κυπριακή Ταινιοθήκη

ΠΡΟΒΟΛΗ 23η – Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ ΠΟΛΛΑ (THE MAN WHO KNEW TOO MUCH)
Τρίτη 21 Μαίου 2024 , 8:00 Μ.Μ. Πολυχώρος Αττικόν
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Λεωφορείο της Αντίστασης

Ο Δήμος Πάφου σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την τελετή εγκατάστασης σε σημείο της πόλης του εμβληματικού ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που οργανώνει με τη συμβολή της Οργάνωσης Αντιστασιακών Πάφου.
• Ημερ. Τρίτη 28 Μαΐου
• Ώρα: 7.00 μ.μ
• Τόπος: Κυκλικός Κόμβος προς Γενικό Νοσοκομείο Πάφου