ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ελληνική, παλατιανή και σμυρναίικη κουζίνα στη φημισμένη «Ωραία Ελλάς»

WIZ TEAM

Λειτουργεί ανελλιπώς από το 1997 προσφέροντας φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ετοιμάζονται στην κουζίνα από την κυρία Φαίδρα Αβρααμίδου.

Τι να πούμε για το μεζεδοπωλείο-ουζερί «Η Ωραία Ελλάς», μια ταβέρνα που λειτουργεί στο Βουνί από τα «πέτρινα χρόνια», δηλαδή πολύ πριν τον κρασοχώρι της επαρχίας Λεμεσού αποκτήσει τη μεγάλη φήμη που συνοδεύει σήμερα το όνομά του.

Σε ένα πανέμορφο αναπαλαιωμένο αρχοντικό σπίτι του 1763, που στεγάζει τη φημισμένη αυτή ταβέρνα, η ομάδα στην κουζίνα ετοιμάζει καθημερινά και προσφέρει στον κόσμο πιάτα ελληνικής δημιουργικής κουζίνας, τα οποία πατούν μεν στην παράδοση, ταυτόχρονα όμως εμπλουτίζονται με μοντέρνες πινελιές. Χρησιμοποιώντας ελληνικά και κυπριακά προϊόντα, εκ των οποίων και αρκετά προϊόντα Π.Ο.Π, η Ωραία Ελλάς κατάφερε στο πέρασμα των χρόνων να αλλάξει τις προσδοκίες μας σε σχέση με αυτό που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ως «σπιτικό» φαγητό!

Τα ελληνικά μεζεδάκια εδώ σερβίρονται βασισμένα στη φιλοσοφία του μοιράσματος.

Πιάτα και πιατάκια, όπως ο κρητικός ντάκος με φέτα, ντομάτα, ανθάκια κάπαρης και χαρουπόμελο, η «Φαίδρα», μια παντζαροσαλάτα με πορτοκάλι και καβουρδισμένα φουντούκια και κρέμα βαλσάμικου με εσπεριδοειδή, η φάβα λογοδοσμένη με καραμελωμένα κρεμμύδια, το τυρί σαγανάκι με σπιτική ντοματο-μαρμελάδα, το μιγφέιγ μελιτζάνας, η σαρικόπιτα η μελένια, το απάχικο, τα μπιφτέκια α λα ελληνικά, τα κοτομπριζολάκια, τα αρνίσια παϊδάκια με πετμέζι, οι στρουμπουλοί κολοκυθοκεφτέδες, η μπριζόλα η φουσκωτή, το γεμιστό μπιφτέκι, το πολίτικο κεμπάμπ, η παπαδιά Βοιωτίας, το αμοργιανό κατσικόμελο και τα μπιφτέκια λαχανικών με ταχίνι και σιρόπι ροδιού, είναι μερικά από όσα μπορείτε να απολαύσετε είτε στον υπέροχο κήπο, αν οι μέρες είναι ηλιόλουστες, είτε δίπλα στο τζάκι, τον χειμώνα, συνοδευόμενα πάντοτε με το κατάλληλο ποτό για το οποίο φροντίζει ο Γιάννης.

Η κάβα της Ωραίας Ελλάς διαθέτει ποικιλία ελληνικών και κυπριακών κρασιών, από μικρά περιφερειακά οινοποιεία, καθώς και χύμα χωριάτικο στο καρτούτσο. Αν πάλι προτιμάτε το ούζο, ειδικά το καλοκαίρι, στη δροσιά της πλακόστρωτης αυλής με τα φούλια, τα γιασεμιά και τ’ αγιόκλημα, τέλεια επιλογή είναι η ουζοποικιλία «αλά Ωραία Ελλάς». Για τους λάτρεις της ζιβανίας υπάρχει και η επιλογή για χωριάτικη βουνιώτικη που σερβίρεται με τα απαραίτητα συνοδευτικά κυπριακά «τσιλλήματα»!

Όσο για τα γλυκά που θα έρθουν στο τέλος, η σοκολατίνα «Οργασμός», το πολίτικο εκμέκ, το σμυρναίικο καρυδάτο και το βυζαντινό με ντοντουρμά (κάθε μέρα προσφέρονται 2-3 διαφορετικά επιδόρπια), είναι προτάσεις πάντα ικανές να σας αφήσουν την καλύτερη επίγευση από την πάντα δυνατή εμπειρία στην cozy ταβέρνα στο Βουνί.

Το μενού αλλάζει αναλόγως της εποχής και της επάρκειας των πρώτων υλών, οπότε αναλόγως της περιόδου που θα επισκεφτείτε την ταβέρνα θα βρείτε άλλα πράγματα.