ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Eνα αλλόκοτο πανηγύρι με ρετσίνα, πλαστικές καρέκλες, κλαρίνα και ηλεκτρονική μουσική στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

WIZ TEAM

Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας συνεχίζει τη συνεργασία του με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και ξεκινά την τέταρτη διοργάνωσή του με ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στο εσωτερικό ενός επαρχιακού νυχτερινού κέντρου περασμένων δεκαετιών.

ENA ENA, που κυριολεκτικά σημαίνει ένα προς ένα, είναι το όνομα ενός φανταστικού ελληνικού επαρχιακού νυχτερινού κέντρου. Μια μπάντα, ένας τραγουδιστής, ένας σερβιτόρος και μια κάμερα ασφαλείας δίνουν ζωή στον κόσμο της παράστασης, αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους και με το κοινό. Η μουσική είναι ένα μικροτονικό αμάλγαμα της ελληνικής κουλτούρας της "κλαρίνας" της δεκαετίας του '70 έως τη δεκαετία του '90 που αναμειγνύεται με αυτοσχέδια μέρη, ηλεκτρονική μουσική και ηχογραφήσεις πεδίου, ενώ αξιοποιεί την έντονα "ενισχυμένη" αισθητική εκείνης της εποχής- ένα αλλόκοτο "πανηγύρι" το ελληνικό παραδοσιακό γλέντι στην ύπαιθρο.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023, στις 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Εισιτήρια πωλούνται στο Sold Out Tickets.

Περισσότερα για την εκδήλωση:

«Με αφορμή μια παιδική ανάμνηση και ορμώμενος από την εμπειρία μιας γιορτής που διακόπηκε απροσδόκητα, ο χώρος και η περίσταση που είναι μια γιορτή αποτελούν τον πυρήνα γύρω από τον οποίο πολλά από τα ερωτήματά μου περιμένουν μια απάντηση. Έχοντας ως αφετηρία τις προσωπικές μου εμπειρίες και τις ακουστικές εντυπώσεις τους, με τράβηξαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της δεκαετίας του 1980. Στο ENA ENA, η αποδόμηση των στοιχείων που συνθέτουν το γεγονός που είναι μια γιορτή δημιουργεί την ευκαιρία να συναρμολογηθούν εκ νέου αυτά τα συστατικά μέρη με έναν νέο τρόπο. Μέσω αυτής της ανασύνθεσης, επαναδιατυπώνονται τα αρχικά ερωτήματα. Ο ηχητικός εμπλουτισμός που προσφέρει αυτή η επανασύνθεση απελευθερώνει τη μουσική έκφραση, δημιουργώντας ένα νέο σύνολο συνθηκών μέσα στο χώρο που είναι ταυτόχρονα οικείος και άγνωστος», (Θανάσης Δεληγιάννης).

Σύλληψη, σκηνοθεσία, ηχητικός σχεδιασμός, παράσταση: Θανάσης Δεληγιάννης
Σχεδιασμός σκηνικών και φωτισμού: Roelof Pothuis
Δραματουργία: Γιάννης Μιχαλόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη & Βοήθεια στην παραγωγή: Danai Belosinof
Σχεδιαστής κοστουμιών: Βασιλική Σουρρή
Φωνή: Δρ: Νατάσα Τσακιρίδου
Βιολί: George Dumitriu
Πλήκτρα: Kaja Draksler
Ντραμς: Govaert
Τεχνικός ήχου και σκηνής: Κώστας Χαϊκάλης
Τεχνικός διευθυντής & τεχνικός φωτισμού: Κωνσταντίνος Μάργκας
Δημιουργικός κωδικοποιητής: David Jonas
Ανάπτυξη Έργου: Frank Van Der Weij