ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ένα εντυπωσιακό βίντεο για τη δημιουργία του νέου mural του Millo στην Κύπρο

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Ο Ιταλός street artist βρέθηκε στην Κύπρο τον Απρίλιο και δημιούργησε πάνω στον «πύργο» του Τμήματος Υδάτων, στη Γεροσκήπου, ένα υπερμέγεθες mural με την ονομασία «Surround».

Τις τελευταίες ώρες δημοσίευσε μάλιστα ένα βίντεο, παραγωγή του Kimonos Art Center, μέσω του οποίου μιλά για τη διαδικασία δημιουργίας του Mural, για την τέχνη του street art και όχι μόνο.


«Περιτριγυρισμένη από το νερό, όπως το νησί που τη φιλοξενεί, η γυναικεία φιγούρα κοιτάζει μπροστά, καθώς όλες οι ζωές περνούν από τα χέρια της.

Ένας φόρος τιμής στη φιγούρα της θεάς Αφροδίτης (καθώς εδώ, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, βρίσκονταν οι ιεροί κήποι της), με σκοπό να υπογραμμιστεί μέσω της τοιχογραφίας ο ρόλος και η σημασία του νερού -του πραγματικού πρωταγωνιστή- όχι μόνο στην τοιχογραφία, αλλά σε όλη την Κύπρο, η οποία βρίσκεται σε μια τόσο μοναδική θέση στη Μεσόγειο θάλασσα, αλλά και που εξακολουθεί να καταπολεμά τις δραματικές ελλείψεις νερού στην Ευρώπη», αναφέρει ο ίδιος ο καλλιτέχνης σε μια ανάρτησή του, αμέσως μετά που τελείωσε το έργο του.