ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ένα εστιατόριο με 7 τραπέζια μόνο και country φιλοσοφία

WIZ TEAM

«Αυτό δεν είναι εστιατόριο, είναι ο Φίλιππος και η ψυχή του. Ο Φίλιππος και το περβόλι», αναφέρει ο ίδιος ο Φίλιππος Φιλίππου στο WiZ.

Φωτογραφίες: Ντέμης Σιρανίδης

Κατάγεται από τη Μακράσυκα (επ. Αμμοχώστου), ενώ έχει ζήσει για πολλά χρόνια στο εξωτερικό, δουλεύοντας σε εστιατόρια. Η φιλοσοφία της Ταβέρνας Φίλιππος, εξάλλου, παραπέμπει σε country γαλλικά εστιατόρια, από τα οποία ο ίδιος εμπνεύστηκε. «Προσπαθώ να βάζω στο μενού λαχανικά και φρούτα που παράγω στο δικό μου περιβόλι. Βάζω για παράδειγμα από χόρτα και διάφορα λαχανικά όπως ντομάτες και αγγουράκια, μέχρι ελληνικά βλίτα, λουβί φρέσκο που προσφέρεται ως συνοδευτικό στο μενού, αυγά, ενώ εκτρέφω ακόμα και περιστέρια και κότες».

Ρωτάμε αν ο κλασσικός μεζές είναι ανάμεσα στις δημοφιλείς επιλογές του μενού, με τον ίδιο να μας απαντά ότι ο μεζές αποτελεί μόλις το 10% των πωλήσεών του.

«Το 60% της δουλειάς μας αφορά στα steak. Δουλεύουμε επίσης πολύ με tuna steak, σολομό, γαρίδες, μύδια, σαρδέλες, στήθος πάπιας και spear ribs. Όλα στη σχάρα. Μόνο ξυλοκάρβουνο μαγειρεύω».

Μαθαίνουμε επίσης ότι στην ταβέρνα προσφέρονται τα επιτρεπόμενα κυνήγια, όταν είναι η εποχή τους, τα οποία θα βρείτε στο μενού. Αλλά και ψάρια που βγάζουν τα παιδιά του από τις δικές τους βάρκες. Τα παιδιά του, αξίζει να πούμε πως βοηθάνε και στην ταβέρνα, αφού πρόκειται για ένα αμιγώς οικογενειακό εστιατόριο.

Η Ταβέρνα Φίλιππος διαθέτει επίσης μια αρκετά ενημερωμένα κάβα με σημαντικές ετικέτες, κυρίως από Γαλλία και Ιταλία -μιας και αυτές οι περιοχές αποτελούν το 90% των προτιμήσεων των πελατών της ταβέρνας.

Σε ότι αφορά τέλος στο γλυκό, εδώ θα φάτε είτε μπουρέκια είτε πισιήες στα κάρβουνα, μαζί τερατσόμελο (χαρουπόμελο).

Το εστιατόριο δουλεύει μόνο βράδυ (εκτός Κυριακής) και μόνο με κρατήσεις.

Info
Τηλ. 99454877
Αγίου Γεωργίου Μακρή 62, Λάρνακα
Δ-Σ 18.00-22.00