ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ένα ιταλικό με τουίστ εντός των τειχών

WIZ TEAM

Ο Λιβανέζος στην καταγωγή Joseph Ammouri στην κουζίνα και ο Dani Ammouri στη σάλα, εδώ και 3,5 χρόνια κατέστησαν το Bella Vita ένα από τα πλέον αγαπημένα εστιατόρια της παλιάς Λευκωσίας.

Αρχικά, έχει ενδιαφέρον το στόρι του εστιατορίου, αν αναλογιστούμε ότι ερχόμενος στην Κύπρο από τον Λίβανο πριν από 27 ολόκληρα χρόνια, ο σεφ στο επάγγελμα Joseph Ammouri, εκεί που σήμερα είναι το δικό του εστιατόριο ήταν το πρώτο μέρος που εργοδοτήθηκε στην κουζίνα -τότε ήταν και πάλι ιταλικό, με το όνομα Pasta E Vino. Το εστιατόριο στην πορεία άλλαξε πολλά ονόματα και πολλά concept, μεταξύ των οποίων ήταν Atelier (γαλλικό) αλλά και Casa Vieja (ισπανικό).

Μέχρι φυσικά να επιστρέψει τελικά και πάλι ως ιταλικό, το 2020, υπό τη δική του ιδιοκτησία, ο κύριος Joseph δούλεψε σε αρκετά εστιατόρια της Λευκωσίας, δουλεύοντας κυρίως με ιταλικά πιάτα, αφού σε αυτό είχε ειδικευτεί εξ αρχής.

Σήμερα, στο Bella Vita με την ειδυλλιακή εξωτερική αυλή, τον ωραίο εσωτερικό cozy χώρο με το τζάκι και την χαλαρή ατμόσφαιρα που προτείνει χαλαρά ακούσματα από ένα ευρύ φάσμα μουσικών (από ιταλική μέχρι jazz), θα πας για να απολαύσεις «ιταλική κουζίνα με ένα τουίστ», όπως χαρακτηριστικά την περιγράφει ο υιός Dani Ammouri, που έχει τη γενική επίβλεψη στο εστιατόριο.

Παρκάρεις άνετα στον χώρο στάθμευσης που βρίσκεται δίπλα ακριβώς, στην εκκλησία (θα σου δώσουν πρόσβαση με ένα τηλεφώνημα, με το που θα φτάσεις εκεί), ξεκινάς με ένα κοκτέιλ και επιλέγεις μέσα από το μεγάλο μενού ό,τι τραβά η όρεξή σου.

Εκτός από τις μακαρονάδες (δέκα είδη) και τις πίτσες (οκτώ είδη), στο μενού θα βρεις από Ribeye Steak με peper sauce, φιλέτο πάπιας με σος πορτοκαλιού, μυλοκόπι με μελιντζανοσαλάτα, σολομό με κουσκους, αφρό και σος λεμονιού, μύδια με σος ντομάτας, κροκέτες με κακιτσικίσιο τυρί και σος παντζαριού, σαλάτα με κατσικίσιο τυρί, μελιτζάνες με παρμεζάνα και μοτσαρέλα, τέσσερα είδη burger, ακόμα και garlic bread μέσω του secret menu που διαθέτει το Bella Vita.

Το φαγητό σου μπορείς να το συνδυάσεις με κρασί, επιλέγοντας μέσω του wine list, με κοκτέιλ ή οποιοδήποτε άλλο spirit επιθυμείς.

Σε κάθε περίσταση, το ιταλικό αυτό στον Τρυπιώτη είναι μια ιδανική περίπτωση για dinner, είτε αφορά σε ένα δείπνο με την οικογένεια, είτε σε ένα ρομαντικό ραντεβού, ακόμα και για private parties, εταιρικά events, βαφτίσεις, γενέθλια κ.λπ.

Info
Τηλ. 22262369
Αρχαγγέλου Μιχαήλ 3, Παλιά Λευκωσία
Δ-ΠΑΡ 18.00-00.00, Σ-Κ 11.00-15.00 & 18.00-00.00