ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ένα ψωμί που θα λατρέψουν τα παιδιά και θα εκτιμήσουν οι μεγάλοι

WIZ TEAM

Η δημιουργία ψωμιού αποτελεί ό,τι σημαντικότερο για τους φούρνους Ζορπάς. Πολλοί μάλιστα θα έλεγαν ότι οι Φούρνοι Ζορπάς «έκαναν το ψωμί επιστήμη». Σίγουρα αυτό δεν αποτελεί σχήμα λόγου, αν αναλογιστούμε πόσα διαφορετικά είδη βρίσκουμε πλέον στην πλούσια γκάμα ψωμιών τους.

Για κάθε στιγμή της ημέρας και για κάθε καθημερινή μας ανάγκη, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στους φούρνους Ζορπάς, αφού εκεί θα βρούμε περισσότερα από 30 διαφορετικά είδη ψωμιών. Ανάμεσά τους και ένα νέο προϊόν, υψηλής διατροφικής αξίας, που σίγουρα κλέβει τις εντυπώσεις, όχι μόνο για το τιρκουάζ χρώμα της συσκευασίας του αλλά κυρίως για τις θρεπτικές ουσίες που περιέχει.

Ο λόγος για το ψωμί Calcium plus, το οποίο εδώ και μερικές εβδομάδες φιγουράρει στα ράφια των Φούρνων Ζορπάς, ανάμεσα στα υπόλοιπα δημοφιλή ψωμιά. Πρόκειται για ένα σταρένιο ψωμί με γάλα, του οποίου η σύσταση χαρίζει μια εξαιρετική γεύση, που κερδίζει μικρούς και μεγάλους από την πρώτη κιόλας μπουκιά. Ένα μαλακό ψωμί, με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη D3 και ασβέστιο, το οποίο παράλληλα είναι χαμηλό σε λιπαρά και σάκχαρα. Το εν λόγω σταρένιο ψωμί, προσφέρεται συσκευασμένο σε φέτες και μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες της ημέρας. Από το ξεκίνημα της ημέρας με μέλι ή άλλο topping της επιλογής σου, μπορεί να γίνει σάντουιτς για το σχολείο ή τις απογευματινές δραστηριότητες, μπορεί ακόμα να καταναλωθεί και σκέτο ή να συνοδεύσει το φαγητό.

Πέραν της τέλειας γεύσης, το νέο ψωμί των Φούρνων Ζορπάς ξεχωρίζει επίσης για τα θρεπτικά στοιχεία που προσφέρουν τα συστατικά του, συμβάλλοντας σε μία ισορροπημένη διατροφή. Από πολύ μικρή ηλικία έχουμε μάθει ότι το ασβέστιο αποτελεί το κύριο συστατικό των οστών, με το μεγαλύτερο ποσοστό του (έως και 99%) να βρίσκεται εκεί, ενώ το υπόλοιπο βρίσκεται στην κυκλοφορία του αίματος. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων, το ασβέστιο συμβάλλει στη διατήρηση της κανονικής σύνθεσης των οστών και των δοντιών, στη σωστή μυϊκή λειτουργία, στην κανονική νευροδιαβίβαση, στον φυσιολογικό μεταβολισμό που αποσκοπεί στην παραγωγή ενέργειας και τέλος στην εύρυθμη λειτουργία των πεπτικών ενζύμων.

Τόσο το ασβέστιο όσο και η βιταμίνη D3 αποτελούν μέρος των θρεπτικών συστατικών που πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά μικροί και μεγάλοι για μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Προφανώς τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη σε ασβέστιο, καθότι ως γνωστό αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των οστών και προστατεύει από την εμφάνιση οστεοπόρωσης στην ενήλικη ζωή. Στους ενήλικες, πάντως, 2 φέτες calcium plus προσφέρουν το 50% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας σε D3 και το 30% σε ασβέστιο.

Το νέο προϊόν των Φούρνων Ζορπάς, το Calcium plus ψωμί σταρένιο, συνιστάται από τον Σύνδεσμο Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου.