ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το 4ο Dot.on.the.Map Industry Days

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η πλατφόρμα συμπαραγωγής, επιμόρφωσης και δικτύωσης
για κινηματογραφικούς παραγωγούς
επανέρχεται για τέταρτη συνεχή χρονιά
και δέχεται αιτήσεις κινηματογραφικών σχεδίων

Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων: 23 Ιανουαρίου 2023

Στο πλαίσιο του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες - ΚΥΠΡΟΣ 2023» και σε συνεργασία με την Αγορά
του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης


Το Dot.on.the.Map Industry Days, μια θεσμική δράση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος, θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη συνεχή χρονιά, κατά το διάστημα 27 - 29 Απριλίου 2023, στο πλαίσιο του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες - Κύπρος (21 - 29 Απριλίου 2023). Το Φεστιβάλ αποτελεί θεσμό του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου, που διοργανώνεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο.

Το Dot.on.the.Μap Industry Days λειτουργεί ως πλατφόρμα συμπαραγωγής, επιμόρφωσης και δικτύωσης από το 2020, φέρνοντας παραγωγούς, σκηνοθέτες και σεναριογράφους από τις χώρες της Μεσογείου μαζί με επαγγελματίες του διεθνούς κινηματογραφικού χώρου. Προσφέρει την ευκαιρία σε δημιουργούς ταινιών να παρουσιάσουν κινηματογραφικά σχέδια για παραγωγή ταινιών μυθοπλασίας μεγάλου μήκους.

Οι δημιουργοί θα παρουσιάσουν κινηματογραφικά σχέδια σε στάδιο ανάπτυξης στο πλαίσιο του φόρουμ συμπαραγωγής μέσα από τη διαδικασία "pitching", με στόχο μελλοντικές συνεργασίες με άλλους κινηματογραφιστές, παραγωγούς, χρηματοδότες, sales agents, εκπρόσωπους τηλεοπτικών καναλιών, κινηματογραφικών και τηλεοπτικών πλατφόρμων, διανομείς, εκπρόσωπους φεστιβάλ και χρηματοδοτικούς φορείς για τον κινηματογράφο.

Το όραμα των διοργανωτών είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αυτής σε μια δυναμική πλατφόρμα σύναψης καλλιτεχνικών και οικονομικών συνεργασιών, καθώς επίσης η ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης και βιομηχανίας στην Κύπρο, αλλά και η αναβάθμισή της ως σημείου διασύνδεσης επαγγελματιών της εγγύς περιοχής με τον διεθνή χώρο. 

Το Dot.on.the.Μap Industry Days περιλαμβάνει δύο κύριες δράσεις:

1. Φόρουμ συμπαραγωγής Dot.on.the.Μap Meeting Point

Το Dot.on.the.Μap Meeting Point είναι ένα διεθνές φόρουμ συμπαραγωγής, που προσφέρει στους δημιουργούς μια πλατφόρμα παρουσίασης των έργων τους στη διεθνή κινηματογραφική βιομηχανία, με στόχο τη δημιουργία των κατάλληλων επαφών για την υλοποίηση των προτάσεών τους.

Το Dot.on.the.Μap Meeting Point αποβλέπει σε μια δυναμική επιλογή προτάσεων από χώρες της Μεσογείου, δίνοντας σε παραγωγούς και σκηνοθέτες την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε δυνητικούς εταίρους, με στόχο τη συνεργασία σε επίπεδο χρηματοδότησης, ανάπτυξης και διανομής.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το φόρουμ συμπαραγωγής Dot.on.the.Μap Meeting Point αρχίζει στις 23 Ιανουαρίου 2023, ενώ όλες οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου 2023. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν τους όρους συμμετοχής και να υποβάλουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://dot.cyprusfilmdays.com/ 

Το Dot.on.the.Map Meeting Point θα επιλέξει έξι εώς οχτώ (6 - 8) προτάσεις κινηματογραφικών σχεδίων μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, που βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης και χρηματοδότησης, και οι οποίες θα παρουσιαστούν σε επαγγελματίες από τον διεθνή κινηματογραφικό χώρο. Τα έργα θα προέρχονται από χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο θάλασσα, από τις τρεις ηπείρους που πλαισιώνουν την Κύπρο: Ευρώπη, Αφρική και Ασία. Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν ειδικοί στην ανάπτυξη ταινιών, παραγωγοί, χρηματοδότες, sales agents, εκπρόσωποι τηλεοπτικών καναλιών, κινηματογραφικών και τηλεοπτικών πλατφόρμων, αλλά και διανομείς, εκπρόσωποι φεστιβάλ και χρηματοδοτικοί φορείς για τον κινηματογράφο.

Oι παραγωγοί και σκηνοθέτες / σεναριογράφοι των προτάσεων που θα επιλεγούν για το Dot.on.the.Map Meeting Point θα παρουσιάσουν τα κινηματογραφικά τους σχέδια στο πλαίσιο διαδικασίας "pitching" και στη συνέχεια μέσα από κατ’ ιδίαν συναντήσεις με ενδιαφερόμενους επαγγελματίες.

Το φόρουμ πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Αγορά του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

2. Dot.on.the.Map Cinema Talks

Το τμήμα Dot.on.the.Map Cinema Talks προσφέρει σειρά από masterclasses, συζητήσεις, σεμινάρια και εργαστήρια με διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου. Οι δράσεις του Dot.on.the.Map Cinema Talks είναι ανοικτές για όλους. Προτεραιότητα θα δίνεται σε επαγγελματίες του χώρου και διαπιστευμένους καλεσμένους του φεστιβάλ. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σε μεταγενεστερο στάδιο.