ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ένας Μερακλής όνομα και πράγμα

WIZ TEAM

Στην πλατεία του Αποστόλου Λουκά, στην Αραδίππου, λειτουργεί εδώ και μερικά χρόνια μια ταβέρνα που προσφέρει έναν πολύ μερακλίδικο κρεατομεζέ.

Αυτό που καθιστά ιδιαίτερη την ταβέρνα Μερακλής είναι αρχικά το μεράκι των ιδιοκτητών της να προσφέρουν ωραία φαγητά σχάρας, αλλά κυρίως είναι η συνήθεια που έχουν να γεμίζουν τον τραπέζι με ορεκτικά, μικρά μεζεδάκια αλλά και επιδόρπιο της ημέρας, άσχετα με το αν κάποιος θα παραγγείλει τον μεζέ ή απλώς ένα σουβλάκι.

Συγκεκριμένα, με το που θα καθίσεις στο τραπέζι, έρχονται οι αλοιφές (τζατζίκι, ταχίνι, τυροκαυτερή), νόστιμες τυροκροκέτες, τηγανητά κολοκυθάκια με χυλό, συκωτάκι κοτόπουλο ή σουβλάκι κρασάτο, αλλά και ένα λαχταριστό επιδόρπιο στο φινάλε, με τις επιλογές να ποικίλουν -από λουκουμάδες και γλυκό του κουταλιού, μέχρι μπουρέκια σε φύλο μπακλαβά με μέλι!

Στον Μερακλή μπορείτε να απολαύσετε μεζέδες της ώρας, κυρίως με κρεατικά σχάρας και λίγα μαγειρευτά που βγαίνουν από την κουζίνα του μερακλή κύριου Χρήστου Πίτσιλλου και της εξαιρετικής μαγείρισσας κυρία Μελίνας, συνοδεύοντας πάντα με φρέσκες κυπριακές πατάτες από Αυγόρου.

Να πούμε τέλος πως στην εξίσωση μπήκε σχετικά πρόσφατα και η Άντρη (κόρη των ιδιοκτητών), φέρνοντας αέρα ανανέωσης. Συχνά μάλιστα διοργανώνει και ωραίες βραδιές ζωντανής μουσικής, με λαϊκο, έντεχνο και ρεμπέτικο. Ειδικά για το καλοκαίρι, κάθε Παρασκευή στην Πλατεία του Αποστόλου Λουκά, στην αυλή δηλαδή της ταβέρνας, παίζει live.

Πολύ όμορφος είναι και ο εσωτερικός χώρος της ταβέρνας, μια και είναι διακοσμημένος με παραδοσιακά στοιχεία, στιχάκια και γνωμικά, αλλά θα πρέπει να κάνουμε υπομονή ως το φθινόπωρο τουλάχιστον, αφού ο καιρός τώρα δεν μας επιτρέπει να αφήσουμε τη δροσερή αυλή.

Info
Τηλ. 97894339
Πλατεία Αποστόλου Λουκά, Αραδίππου
Δ-Σ 18.30-00.00