ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εννιά από τις πιο δημοφιλείς ταβέρνες στην Κύπρο

WIZ TEAM

Οι παράμετροι που καθιστούν ένα εστιατόριο δημοφιλές είναι πολλές και διάφορες. Μπορεί να είναι τα χρόνια της λειτουργίας του, ένα ξεχωριστό πιάτο που σερβίρει, οι ιδιοκτήτες του, η τοποθεσία του ή και κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στη διακόσμησή του.

Το WiΖ σάς παρουσιάζει εννιά εστιατόρια στην Κύπρο τα οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, το καθένα για διαφορετικό λόγο.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Zαννέτος

Tρικούπη 65 Λευκωσία
Τηλ. 22765501

Η θρυλική ταβέρνα Ζαννέτος στο κέντρο της Λευκωσίας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και θεωρείται η παλιότερη στην Κύπρο μιας και είναι ανοιχτή από το 1938. Στο μενού της βρίσκεις εύγεστες σιεφταλιές, καλοψημένα σουβλάκια, σπιτικές ραβιόλες, γνήσιες τηγανητές πατάτες και γρήγορο σέρβις. Στους τοίχους της βλέπεις όλες τις διασημότητες που έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια από το μαγαζί. Σταθερή αξία στην παλιά πόλη.

Καζαμίας

Ακροπόλεως 62 Αγλαντζιά
Τηλ. 22425212

Από τις παλιές ταβέρνες της  Λευκωσίας η ιστορία της οποίας ξεκινάει από το πολύ μακρινό 1962. Τα παιδιά του Γιώργου Καζαμία συνεχίζουν το έργο του πατέρα τους, προσφέροντας ακόμα μυρωδάτο σουβλάκι, αλλά και τις διάσημες σεφταλιές, πλέον σε έναν πιο μοντέρνο χώρο, που όμως διαθέτει στοιχεία που μαρτυρούν την πολυετή ιστορία του.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέντε ιστορικά σουβλατζίδικα στην Κύπρο

ΛΑΡΝΑΚΑ

Ζέφυρος

Πιαλέ Πασά 37 Λάρνακα
Τηλ. 24 657198

Η ψαροταβέρνα Ζέφυρος είναι πασίγνωστη βρίσκεται δίπλα στον αλιευτικό λιμένα και διατηρεί το καλό της όνομα με πρώτης τάξεως ψάρια και τη δεξιοτεχνία στο τηγάνι.. Στο μενού υπάρχουν και κλασικά πιάτα με κρέας. 

Μιλίτζιης

Πιαλέ Πασά 42, Λάρνακα
Τηλ. 24 655867

Γνωστή ταβέρνα στον αναβαθμισμένο τουρκομαχαλά, με θέα τη θάλασσα. Χορταστικές γεύσεις, ασυνήθιστα παραδοσιακά πιατάκια με πολύ καλές τιμές. Είναι διάσημος για το οφτό κλέφτικο από κατσικίσιο και βοδινό κρέας σε ξυλόφουρνο.

ΛΕΜΕΣΟΣ

Σκουρουβίννος

Φειδία & Πολυξένης Διαμαντή 2, Άγιος Αθανάσιος
Τηλ. 25720592

Η γραφική ταβέρνα Σκουρουβίννος, στεγάζεται σε ένα όμορφο πετρόκτιστο κτίριο από το 1890, με άρωμα γειτονιάς και κλασικές γεύσεις, σε στιλ «πάμε σαν άλλοτε». Πιάτα που εξυμνούν την κυπριακή κουζίνα, μαστοριά στη σχάρα. Γοητευτική «σκηνογραφία» στο εσωτερικό και στα θετικά του συγκαταλέγονται και τα φρέσκα χόρτα από το περιβόλι του ιδιοκτήτη.

Φόρσος

Αγίου Ελευθερίου 49, Πλατεία Μουταγιάκας, Λεμεσός
Τηλ.25329490

Βρίσκεται λίγο έξω από τη Λεμεσό, στο κέντρο του χωριού της Μουταγιάκας, η ταβέρνα Φόρσος ετοιμάζει για πάνω από 30 χρόνια παραδοσιακά πιάτα που κλέβουν τις εντυπώσεις με τη νοστιμιά τους. Στα πλεονεκτήματα της το μεγάλο περιβόλι λίγο πιο πέρα από την ταβέρνα που προμηθεύει στην κουζίνα της όλα τα φρέσκα υλικά που χρειάζεται κάθε μεζές. Το αναπαλαιωμένο, πετρόκτιστο σπίτι, με διακόσμηση που παραπέμπει στην αγροτική παράδοση του τόπου, πλακόστρωτη αυλή, είναι επιπλέον λόγος που κάνει την ταβέρνα αυτή διάσημη.

ΠΑΦΟΣ

Χοντρός

Αποστόλου Παύλου 96, Κάτω Πάφος
Τηλ. 26934256

Aπό τις πιο παλιές ταβέρνες της Πάφου μιας και μετράει 70 χρόνια ζωής. Ο «Χοντρός» στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό σπίτι με δροσερή αυλή κάτω από μια κληματαριά.Το οφτό κλέφτικο που φτιάχνει είναι μυρωδάτο και λιώνει στο στόμα, ενώ σερβίρει και πολύ καλούς κρεατομεζέδες αλλά και ψάρι.

Φεττάς

Ιωάννη Αγρότη 33, Πάφος
Tηλ. 26937822

Στην Πάφο ιδιαίτερα δημοφιλής είναι η Ταβέρνα Φεττάς η οποία βρίσκεται πάνω από 30 χρόνια στον ίδιο χώρο, στο κέντρο της πόλης. Είναι γνωστή για την τεράστια ποικιλία νόστιμων μεζέδων της, τα εποχιακά υλικά, τα καλά κρέατα και τη δεξιοτεχνία στο ψήσιμο. Επίσης σερβίρει εμφιαλωμένο κρασί από τα αμπέλια της οικογένειας. Παρασκευή και Σάββατο έχει ζωντανή ελληνική μουσική.


Βικλάρι

Φαράγγι του Άβακα Πέγεια
Τηλ. 26 991088

Το Βικλάρι επίσης βρίσκεται εδώ και 30 χρόνια σε πανέμορφη τοποθεσία στις παρυφές του Ακάμα και είναι γνωστό και ως το τελευταίο Κάστρο του Ακάμα στο δρόμο προς το φαράγγι του Άβακα. Έχει απίστευτο κήπο σκεπασμένο με κληματαριά και σερβίρει μόνο σούβλα χοιρινό και κοτόπουλο, σαλάτα και πατάτες. Διαθέτει και παγωμένη μπίρα. Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου τη φωτογραφική μηχανή.