ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εντυπωσιακό το θέαμα στην Ορόκλινη

WIZ TEAM

Σμήνη πουλιών προσφέρουν τις τελευταίες ημέρες ένα εντυπωσιακό θέαμα σε όσους έχουν την τύχη να βρεθούν στην περιοχή.

«Για 20 λεπτά, σήμερα (3 Ιανουαρίου), στις 4.30 μ.μ., 50 άτομα στο παρατηρητήριο της Ορόκλινης βουβάθηκαν γιατί παρακολουθούσαν αυτό το υπέροχο θέαμα», αναφέρει σε ανάρτησή του στην ομάδα Birdwatching, Ornithology Cyprus, ο Γιώργος Καραγιώργης.

Ο κύριος Καραγιώργης μοιράζεται μαζί μας μερικές από τις πραγματικά ενδιαφέρουσες φωτογραφίες που τράβηξε, με τα σμήνη ψαρονιών καθώς σχηματίζουν εντυπωσιακούς σχηματισμούς κοντά στο παρατηρητήριο της Ορόκλινης, στην περιοχή της Λίμνης.

Σαν βρεθείς στην Ορόκλινη, αφού χορτάσει το μάτι, με το υπέροχο θέαμα, ρίξε και μια ματιά στις παρακάτω επιλογές για φαγητό στην περιοχή.

Μάντρα με Θέα

Ένα γραφικό, παραδοσιακό ταβερνάκι, με ζεστή ατμόσφαιρα. Με την κυπριακή φιλοξενία να αποθεώνεται σε ένα αγροτικό πετρόκτιστο σπίτι, στη Μάντρα με Θέα (24636313) θα απολαύσετε νόστιμους κλασικούς μεζέδες και περιποιημένα κρεατικά στα κάρβουνα. Παρασκευή και Σάββατο με ζωντανή μουσική.

Βορέας

Κλασική ταβέρνα της Ορόκλινης με πολλούς πιστούς θαμώνες. Στον Βορέα (24647177) θα βρεις παραδοσιακή κουζίνα του νησιού, μαγειρεμένη με μεράκι. Νόστιμοι μεζέδες, όλα τα must της κρεατοφαγίας στη σχάρα αλά κυπριακά, και φυσικά πολύ καλή εξυπηρέτηση.

Voroklini Village Tavernio

Κατευθύνσου στο κέντρο του χωριού, διάσχισε τα στενά δρομάκια και πάρκαρε στον χώρο στάθμευσης δίπλα στο γραφικό Voroklini Village Tavernio (24010593). Εξαιρετική σχάρα, με όλα τα γνωστά είδη, τα οποία μπορείς να συνοδεύσεις με μπίρα ή χύμα κρασί. Πριν ή μετά το φαγητό σου, αλλά σίγουρα την ώρα που δύει ο ήλιος, ανηφόρισε με το αυτοκίνητο στον Προφήτη Ηλία που βρίσκεται στον λόφο ακριβώς από πάνω. Μαγεία η θέα απ’ εκεί.


Η υπέροχη θέα από τον Προφήτη Ηλία