ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έρχεται το 19o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

WIZ TEAM

Δέκατη ένατη χρονιά φέτος για το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού που συνεχίζει να προσφέρει στους φανς του ντοκιμαντέρ ένα απαράμιλλο πρόγραμμα 20 και πλέον πολυβραβευμένων δημιουργικών ντοκιμαντέρ που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια της φεστιβαλικής χρονιάς. Τις προβολές πλαισιώνουν όπως κάθε χρόνο ζωντανές συζητήσεις με φιλοξενούμενους δημιουργούς, μουσικές εκδηλώσεις, περφόρμανς, DJ sets και υπαίθρια πάρτι. Όλα τα ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται σε πρώτη παγκύπρια προβολή.

Το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού θα διεξαχθεί από την 1η μέχρι και τις 8 Αυγούστου, 2024 στο Ceronia Hall - Χαρουπόμυλος Λανίτη, στην καρδιά της παλιάς πόλης της Λεμεσού, δίπλα στο Μεσαιωνικό Κάστρο, και προσκαλεί το κοινό να παρακολουθήσει με ενθουσιασμό και αγωνία ιστορίες πλασμένες από την ίδια την πραγματικότητα.

Τα φετινά ντοκιμαντέρ χαρακτηρίζονται από τη διεισδυτική και θαρραλέα ματιά των δημιουργών τους, αλλά και την πολυδιάστατη χρήση του κινηματογραφικού μέσου στην εξιστόρηση των πραγματικών ιστοριών τους. Οι θεματικές έχουν στον πυρήνα τους τον άνθρωπο και το περιβάλλον του – πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, κλιματικό, τεχνολογικό και αναζητούν απάντηση στο ερώτημα: μπορεί ο κινηματογράφος να αλλάξει τον κόσμο; To Φεστιβάλ σε προσκαλεί να το ανακαλύψεις!

Το πρόγραμμα προβολών θα είναι σύντομα διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.filmfestival.com.cy .

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού διοργανώνεται από τη Brave New Culture και επιχορηγείται από το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού. Το Φεστιβάλ στηρίζει το Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη.


Για περισσότερες πληροφορίες:
Tηλέφωνο 99 517 910
Ε-mail: lemesosdocs@gmail.com 
Website: www.filmfestival.com.cy 
Instagram | Facebook | TikTok @lemesosdocfest